Рецепт розсольних оладок

Якщо вам захотілося порадувати себе ситним сніданком з оладок, але ні кефіру, ні молока в холодильнику немає, не засмучуйтеся. Сьогодні ми познайомимо вас із цікавим рецептом, яким давно користуються досвідчені господиньки — оладок на огірковому розсолі. Наявність цього інгредієнта може здатися дивним, однак він є чудовою заміною молочних продуктів. До того ж, оладки виходять дуже смачними, пишними й нагадують бісквіт.

Палянички

Інгредієнти

Щоб приготувати оладки на розсолі, необхідні наступні інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 120 мілілітрів огіркового розсолу;
  • пісклянки цукру;
  • 5 столових ложок манної крупи;
  • 11 столових ложок борошна;
  • 5 грамів соди;
  • щіпка лимонної кислоти;
  • ванілін;
  • рослинна олія.

Будьте обережні — розсіл дуже солоний, його вживання може негативно відобразитися на організмі, особливо якщо в людини проблеми із нирками або підвищений артеріальний тиск.

Солені огірки

Приготування

Для випікання смачних оладок на розсолі — наш рецепт приготування:

  1. Для початку необхідно збити міксером яйця із цукром до появи рясної піни.
  2. Потім додаємо до них огірковий розсіл і ретельно перемішуємо.
  3. Насипаємо манку. Щоб вона добре набрякла і її тверді частки не залишилися на майбутніх оладках, перемішуємо й залишаємо тісто на двадцять хвилин.
  4. ПІсля закінчення часу додаємо до інших інгредієнтів ванілін, борошно, лимонну кислоту й соду.
  5. Тісто гарне мішаємо вінчиком до однорідного стану.

Приготування

Тісто виходить середньої консистенції, важливо, щоб воно не було надто рідким або густим. Оладки із занадто рідкого тесту виходять плоскої форми, а із сильно густого вони можуть бути дуже щільними, оскільки крім борошна додається манна крупа, яка набухає і може збільшити в’язкість тіста.

На сковорідку потрібно налити невелику кількість рослинної олії. Головне, не переборщити, щоб оладки не «плавали» по сковорідці.

Після того, як сковорода добре нагрілася, максимально зменшуємо вогонь. На неї викладаємо невеликими частинами наше тісто, залишаючи між ними деяку відстань. Сковорідку потрібно закрити кришкою.

Готування оладок займає досить тривалий час. Необхідно почекати, коли знизу вони стануть рум’яними, після того, як млинці піднімуться (надуються), потрібно акуратно перевернути їх на іншу сторону. Для цього обережно підважуємо нижній край оладка лопаткою, зверху притримуючи вилкою. Знову накриваємо сковорідку кришкою й доводимо оладки до готовності

Викладаємо оладки на серветки, щоб вони підсохнули. Наш смачний сніданок готовий!

Незважаючи на те, що оладки на розсолі виходять досить соленими, їх можна їсти і з солодкими додатками — згущеним молоком і медом, а також зі сметаною. Також можна зробити сніданок більш ситним, поклавши на оладки заздалегідь приготований грибний або м’ясний фарш.

 

Ссылка на основную публикацию