Вегетаріанські бананові мінеральні оладки

Хороший рецепт простої і корисної страви — оладки на мінеральній воді з бананами. Ця проста страва має багато корисних речовин і виходить пишною і повітряною не за рахунок розпушувачів, а за рахунок мінеральної води. Це може бути проста газована несолодка вода, а може бути й вода з лікувальними властивостями. Млинці підійдуть вегетаріанцям, а також тим, хто дотримується рослинної дієти або ж у піст.

З полуницями

Інгредієнти

Продукти для страви:

  • одна склянка борошна
  • 2 ложки цукру
  • два середні банани
  • 1 столова ложка вершкового масла, його можна замінити на рослинну олію, якщо хочете, щоб страва була повністю вегетаріанською (або пісною) і не мало продуктів тваринного походження
  • половина склянки мінеральної води
  • 2 столові ложки волоських горіхів
  • щіпка солі.

З медом

Для страви можна використовувати пряну суміш для приготування пирога, яка складається із гвоздики, кориці, перцю, мускатного горіха, імбиру. Але втім можна обійтися просто додаванням кориці, хто любить цю спецію.

Приготування

Готуємо оладки на мінералці:

  1. Просійте борошно, додайте суміш спецій або корицю.
  2. Розтопіть масло, подрібніть горіхи, додайте разом із цукром у борошно.
  3. Зробіть пюре з банана за допомогою блендера, додайте в тісто. Цей рецепт оладок — без яєць, банани певною мірою повинні замінити цей продукт тваринного походження.
  4. Розмішуючи тісто міксером на низької швидкості, налийте мінералку.

Випікайте на рослинній олії, подавайте зі сметаною, варенням, рідким медом.

Це цікаво

Банан — це двулітня трава, яка на плантаціях досягає висоти десяти метрів. Плоди — ягоди, але в кулінарії їх називають фруктами. Дикі рослини наділені кісточками, а ті, які ми купуємо, без кісточок, але є дрібні насіння. Батьківщина — Південно-Східна Азія, звідки продукт поширився по усьому світу. Причому культурне вирощування має трьохтисячолітню історію.

З банана можна приготувати не тільки оладки — у Венесуелі його жарять скибочками із сиром, у перу роблять пюре, на Філіппінах готують кетчуп, у центральній Америці жарять з олією, сіллю й гострим перцем.

Користь:

  • банан досить калорійний, близько 100 кілокалорій на 100 грамів, тому парою-трійкою бананів можна перекусити, він швидко вгамовує почуття голоду;
  • сушені банани більш калорійні — близько 300 кілокалорій на сто грамів;
  • органічні речовини — пектин, бета-каторин, клітковина, трохи фруктози;
  • вітаміни — С, групи В, а також РР;
  • мікроелементи: кальцій, калій, залізо, фтор і інші;
  • користь для організму — допомагає організму у виводі холестерина, поліпшує травлення, корисні речовини допомагають у роботі серця;
  • банани дуже смачні, цей солодкий десерт піднімає настрій і поліпшує апетит.

Шкода цього продукту відносна — більша калорійність може не сподобатися тим, хто обмежує енергетичну цінність продуктів, стиглі банани дуже солодкі, тому не підійдуть для діабетиків (доводиться можна вживати стиглі, фактично зелені плоди), також можливі алергії, але вони виникають дуже рідко.

Банани можна купувати як зеленими, так і з невеликими темними цятками. Не варто купувати ці фрукти з великими коричневими плямами, тому що під шкіркою вони можуть бути занадто м’якими і розповзатися в руках. Якщо банан недостатньо зрілий, його можна залишити в теплому місці й він за кілька днів пожовкне і вкриється коричневими кружечками — у цей час він максимально солодкий. Банан не слід тримати в холодильнику, тому що там він може відразу потемніти. Але його можна зберегти трошки довше — для цього тримайте не при кімнатній температурі, а в прохолодному місці, де температура біля п’ятнадцяти градусів.

Ссылка на основную публикацию