Яблочні кисломолочні оладки

Смачна й проста страва, зроблена з доступних продуктів — оладки з яблука, приготовані на кислому молоці, кефірі або кисляку (прокислому молоці) може бути хорошим сніданком або вечерею. Ці пишні млинці готуються швидко й вони можуть бути другою стравою, а також десертом, особливо, якщо їх полити солодкою поливкою — варенням або медом.

Інгредієнт

Інгредієнти

Підготуйте прості продукти:

  • одна склянка прокислого молока (може бути кефір, кисляк)
  • півтора склянки борошна (можна менше, але тоді оладки будуть тонкими)
  • три столові ложки цукру (це в середньому, можна на одну ложку більше або менше)
  • половина чайної ложки соди, яку слід погасити половиною чайної ложки оцту
  • щіпка солі
  • одне яблуко (можна взяти й більше — до трьох)
  • три столові ложки соняшникової олії, щоб посмажити.

Смачні

Приготування

Готуємо оладки на кислому молоці з яблуками:

  1. Скисле молоко в глибокій посудині змішуємо з цукром за допомогою міксера, потім потрібно посолити й додати соду, яку до цього моменту потрібно погасити оцтом, знову перемішати.
  2. Невеликими порціями додаємо половину борошна й мішаємо.
  3. Після ретельного перемішування додати інше борошно, також невеликими частинами. У нас вийшло густе тісто, цієї густоти не треба лякатися, тому що яблучний сік зробить його більш рідким.
  4. Яблука без шкірки й серцевини нарізаємо шматочками розміром півтора сантиметра на три міліметри, хоча можна нарізати кубиками або просто натерти на великій тертці. Якщо натирати на тертці, потрібно бути готовим, що яблука відразу пустять сік, який буде пригоряти при жарці, тому цей не найкраще рішення. Замішуємо тісто з яблуками.
  5. Викладаємо оладки на сковороду й жаримо по дві хвилини з кожної сторони на середньому вогні, щоб не пригоріли й одночасно добре прожарилися усередині.

Сніданок

Подаємо зі сметаною, медом, варенням, але можна їх і просто їсти, без ніяких додатків, адже вони з яблуками, які пустили сік і зробили страву м’якою.

Це цікаво

Користь яблук загальновідома, але знову перелічимо властивості:

  1. У плодах є вітаміни С, В1, В2, Р, Е, а також мікроелементи — калій (допомагає в роботі серця, стабілізує тиск), кальцій (для зубів і костей), марганець, залізо.
  2. Не викликають алергії й практично не мають протипоказань.
  3. Клітковина не засвоюється дуже швидко, тому цей низькокалорійний плід добре вгамовує голод. Ця властивість використовують у дієтах, одна з яких так і називається — яблучна. Тільки яблучну дієту потрібно застосовувати обережно, адже велика кількість яблучної клітковини може порушити роботу органів травлення, а кислота може нашкодити тем, у кого гастрит або виразка. Хоча солодкі сорти мало підвищують кислотність.
  4. Пектиy корисний для шкіри.
  5. Запечені яблука допомагають у травленні й навіть при такій термічній обробці залишаються корисними.
  6. Яблука в невеликих кількостях можна їсти повністю, з качаном. Але в великих кількостях яблучні кісточки можуть нашкодити, тому що в них є багато йоду й синильна кислота (ціаністий калій). Тому, якщо їсте багато яблук одночасно, качан викидайте.
  7. Яблучна шкірка має волокна, які допомагають виводити з організму холестерин, очищають печінку.
  8. Антиоксиданти сповільнюють ріст онкологічних клітин, тому яблука рекомендують використовувати як для профілактики раку, так при проходженні курсу лікування (однак ними не лікуються, це не ліки). Потрібно тільки добре мити яблука, тому що на шкірці можуть бути хімікати, якими обробляють плоди для того, щоб вони краще зберігалися.

Яблука прекрасно зимують і залишаються свіжими до весни, не втрачаючи корисних властивостей — це ще одна перевага цих соковитих фруктів.

Ссылка на основную публикацию