Рецепт оладок на кислому молоці

Рецепти оладок на кислому молоці — на скислому молоці, на кисляку (молоко, яке скисло до стану кефіру), без яєць, дріжджові, у духовці, фруктові.,

Сніданок

На скислому молоці

Для приготування оладок на кислому молоці нам потрібні такі продукти:

  • трохи скисле молоко – 500 мілілітрів
  • борошно пшеничне вищого сорту – 2,5 склянки
  • цукор – 50-75 грамів
  • яйце куряче
  • сода харчова 5 грамів
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Оладки на кислому молоці, приготування:

  1. Вибираємо глибоку й широку посудину (велику миску або невелику каструлю) для приготування тіста. Збиваємо яйце із цукром за допомогою вилки, підливаємо кисле молоко й добре вимішуємо масу. Додаємо соду. Всипаємо невеликими порціями борошно. Ще раз усе ретельно перемішуємо. Залишаємо тісто «відпочити» хвилин на 15.
  2. Для випікання оладок необхідно добре розжарити сковороду. За допомогою столової ложки набираємо тісто й кладемо на сковороду, обсмажуємо із двох боків.

У сковороді

На кисляку

Для приготування ще одного варіанта оладий на скислому молоці нам потрібні такі продукти:

  • борошно – 300-350 грамів
  • цукор – 50 грамів
  • кисляк – 2 склянки
  • 2 яйця
  • сода – чверть чайної ложки
  • сіль – чверть чайної ложки.

Оладки на кислому молоці, приготування:

  1. У миску з високими бортами вбиваємо яйця, всипаємо цукор, солимо, перемішуємо вінчиком.
  2. Вливаємо в яєчну масу злегка підігріте скисле молоко. Ще раз перемішуємо.
  3. Всипаємо невеликими порціями борошно. Можна скористатися спеціальним кухлем-ситом, і висипати борошно відразу через нього, борошно буде попадати в тісто невеликими порціями, і відразу просіється (у борошні можуть бути сторонні включення). У процесі додавання борошна мішаємо тісто ложкою.
  4. Додаємо соду й знову мішаємо. Залишаємо тісто на чверть години й готуємо сковороду.
  5. На сильному вогні підігріваємо невелику кількість рослинної олії. На розпечену олію викладаємо столовою ложкою невеликі оладки. Прожарюємо з двох боків.

Без яєць

Можна спробувати приготувати на скислому молоці оладки без використання яєць. Для приготування цього варіанта страви нам потрібні такі продукти:

  • 1 склянка сметани 15%
  • 500 грамів борошна
  • 1 склянка скислого молока
  • 3 столових ложки цукру
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 10 грамів розпушувача тіста.

Оладки на кислому молоці, приготування:

  1. У широкий посуд ложем сметану всипаємо туди цукор, сіль, розпушувач і борошно. Перемішуємо.
  2. Вливаємо в тісто гаряче кисле молоко, постійно помішуючи тісто. Молоко не можна занадто сильно підігрівати, тому що воно може згорнутися. Перед приготуванням тісто повинне охолонути.
  3. Жаримо на суміші соняшникового й розтопленого вершкового масла.

Дріжджові

Є також варіант приготування цієї страви, але з додаванням дріжджів. Для приготування оладок на кислому молоці на дріжджах нам потрібні такі продукти:

  • борошно – 600 грамів
  • цукор – 100 грамів
  • сіль
  • кисле молоко – 500 мілілітрів
  • дріжджі сухі – 1 пачка.

Оладки на кислому молоці, приготування:

  1. Молоко для тіста повинно бути теплим. У підігріте молоко висипаємо цукор, дріжджі й борошно, солимо.
  2. Ставимо тісто в тепле місце на 1 годину.
  3. Під час випікання тісто не можна мішати. Жаримо оладки із двох сторін.

У духовці

Для приготування оладок на кислому молоці в духовці нам потрібні такі продукти:

  • половина склянки скислого молока
  • 1,5 склянки борошна
  • 3 столові ложки цукру
  • 2 яйця
  • 100 грам вершкового масла
  • 1 пачка (25 грам) сухих дріжджів.

Оладки на кислому молоці, приготування:

  1. У тепле молоко всипаємо пачку дріжджів. Окремо в мисці змішуємо борошно й цукор.
  2. Вершкове масло заздалегідь викладаємо з холодильника, воно повинне бути м’яким.
  3. Яйця так само в окремому посуді збиваємо вінчиком або ручним міксером.
  4. Змішуємо молоко, яйця й вершкове масло. Після додаємо в цю масу борошно із цукром. Ретельно вимішуємо тісто й ставимо в тепле місце на 45 хвилин.
  5. Розігріваємо духовку на 220 градусів. Запікати оладки звичайно краще за допомогою спеціальної форми для запікання, але з поглибленнями. Якщо такої форми немає, можна використовувати силіконові форми для кексів. Форму для випікання змазуємо соняшниковим або вершковим маслом. Готуються оладки в духовці 15-20 хвилин.

Фруктові

Дуже смачними виходять оладки з наповненням у вигляді фруктів. Для приготування оладок на кислому молоці з бананом (можна замінити на яблуко, грушу, вишню, ківі, сухофрукти) нам потрібні такі продукти:

  • кисле молоко 300 мілілітрів
  • не перестиглі банани середнього розміру 4 штуки
  • борошно пшеничне – 2 склянки
  • 2 столові ложки натурального меду
  • розпушувач тіста — 15 грамів
  • 2 яйця.

Приготування:

  1. У широку миску виливаємо молоко й всипаємо туди всі інші інгредієнти, крім бананів. Тісто виходить досить густим. Добре перемішуємо масу.
  2. Банани чистимо, ріжемо кружальцями й додаємо в окреме тісто (потрібно виділити трохи тіста, щоб його змішати з бананами).
  3. Нагріваємо соняшникову олію на сковороді. Столовою ложкою наливаємо тісто на сковороду й зверху ставимо тісто з порізаним бананом
  4. Жаримо млинець одну хвилину на одній стороні, на іншій стороні також жаримо одну хвилину.

Ссылка на основную публикацию