Рецепт оладок на кефірі як у бабусі

Пропонуємо два варіанти приготування солодких оладок на кефірі як у бабусі – на пшеничному і на рисовому борошні.

На пшеничному борошні

На пшеничному борошні

Для приготування солодких оладок на кефірі нам потрібні продукти:

  • пшеничне борошно – 1,5 склянки
  • кефір 250 мілілітрів
  • яйце 2 штуки
  • третина чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка соди
  • пакетик ванільного цукру
  • соняшникова олія для смаження.

Приготування солодких оладок на кефірі як у бабусі:

  1. У мисці змішати яйця із цукром та сіллю.
  2. В яєчну суміш влити кефір та всипати соду. Оцтом гасити соду не потрібно.
  3. Ввести просіяне борошно, після чого ретельно і швидко перемішати всі інгредієнти. Великих комочків у тісті не повинно бути.
  4. Розігріти сковороду і влити невелику кількість соняшникової олії.
  5. Викласти оладки ложкою та накрити кришкою.
  6. Жарити до рум’яної кірочки з двох сторін на середньому вогні.

Смачні

На рисовому борошні

Для пригототування солодких оладок на кефірі з рисовим борошном нам потрібно:

  • 200 грамів рисового борошна
  • 1 склянка кефіру
  • 1 яйце
  • чверть чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • пакетик ванільного цукру
  • оливкова олія для додавання в тісто – одна чайна ложка
  • соняшникова або оливкова олія для випікання.

Приготування оладок я у бабусі:

  1. У чаші ретельно змішати яйця, цукор і сіль.
  2. Кефір або скисле молоко підігріти, теплий кисломолочний продукт влити у чашу з яєчною сумішшю, перемішати.
  3. Просіяти борошно через сито, після чого невеликими порціями ввести в рідку суміш, постійно перемішуючи.
  4. Всипати соду, ванілін, додати оливкову олію, перемішати.
  5. Залишити готову масу на 15 хвилин.
  6. Нагріти сковороду і влити невелику кількість соняшникової або оливкової олії. Готувати оладки на слабкому вогні під кришкою.

Корисні поради

Існують правила, дотримуючись яких, можна приготувати пишні оладки і попередити їх осідання після випікання.

  1. Перед початком готування потрібно дістати всі інгредієнти з холодильника. Кефір бажано трохи підігріти, але не доводити до гарячого стану. У цьому випадку реакція між молочною кислотою кефіра та содою буде відбуватися краще, в результаті оладки вийдуть пористі та пишні.
  2. Муку потрібно просіяти.
  3. Потрібно слідкувати за тим, щоби не забити тісто борошном. Муку бажано водити поступово малими порціями. За густостотою маса повинна бути схожою на жирну сметану. При жарці оладки повинні тримати форму. Розтікання їх по сковороді — це ознака того, що додано недостатню кількість борошна.
  4. Після замішування тіста його потрібно залишити у спокої при кімнатній температурі на 25 хвилин.
  5. Після того, як тісто відпочило, його не потрібно більше перемішувати. Викладуючи масу на сковооду, потрібно набирати її ложкою не в хаотичному порядку, а починаючи з країв миски, щоби уникнути лишнього перемішування і зміни його пористої структури.
  6. Смажити оладки потрібно під кришкою на розпеченій сковороді і бажано, щоби вона була з товстим дном. Випікати потрібно на середньому вогні.

Ссылка на основную публикацию