Рецепт медових оладок

Представляємо рецепти оладок з медом – оладки на кефірі, оладки з молоком, з яблуками, з лимоном. Страва готується без цукру, замість цукру використовують мед, тому страва виходить дієтичною, оскільки цукор не можна їсти при деяких хворобах, а також при дієтах для похудання. Трохи меду можна їсти (у тому числі і в складі оладок) навіть при діабеті другого типу. Якщо діабет другого типу, потрібно рецепт показати лікарю, він може дозволити, заборонити або внести корективи в рецепт (наприклад, замінити пшеничне борошно на житнє, лляне або гречане борошно, вкаже, чи можна мед, а якщо можна, то яку кількість).

Дієтичні

Кефірні

Щоби приготувати оладки на кефірі, нам потрібні продукти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 1 склянка кефіру або кисляку (кисле молоко)
  • 1 чайна ложка соди (без гірки)
  • 3 столові ложки меду
  • 1 столова ложка соняшникової олії
  • щіпка солі.

Оладки на кефірі, приготування:

1.      Змішуємо кефір (або кисляк), мед, яйце, сіль, перемішуємо вінчиком або міксером.

2.      Борошно просіюємо, змішуємо із содою.

3.      Невеликими порціями додаємо борошно до кефіру, після кожної порції борошна перемішуємо вінчиком або міксером.

4.      Залишаємо тісто на 15 хвилин.

Розігріваємо сковороду, наливаємо столову ложку соняшникової олії, столовою ложкою формуємо оладки і жаримо оладки на кефірі протягом трьох хвилин з одного боку, і дві хвилини – з іншого.

Оладки на кефірі виходять м’якими і повітряними завдяки тому, що сода вступає в реакцію з кефіром і виділяються бульбашки вуглекислого газу. Саме тому соду нічим не потрібно гасити. Якщо б замість кефіру було молоко (молоком можна замінити кефір у цьому рецепті), у такому випадку соду потрібно було би погасити оцтом або лимонним соком.

Молочні

Медові оладки з молоком. Інгредієнти:

  • 1 склянка молока
  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка меду
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • 1 чайна ложка порошку для печива
  • 1 яйце
  • щіпка солі.

Приготування:

1.      Перемішуємо борошно, сіль і розпушувач тіста (порошок для печива).

2.      В окремій глибокій мисці змішуємо мед (якщо він густий, його можна нагріти в мікрохвильовці, він стане рідким), яйця, соняшникову олію, молоко, збиваємо.

3.      Змішуємо молоко з борошном, перемішуємо.

Випікаємо на сковороді – по дві хвилини з кожної сторони.

З полуницями

Яблучні

Медові оладки з яблуками. Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 1 склянка молока
  • 1 яйце
  • 1 склянка борошна
  • 2 столові ложки меду
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста (порошок для печива)
  • 1 столова ложка соняшникової олії
  • щіпка солі.

Приготування:

1.      Чистимо яблука від шкірки, видаляємо серцевину, натираємо на грубій терці.

2.      В глибокій мисці перемішуємо борошно, сіль, розпушувач.

3.      В іншій глибокій мисці змішуємо мед, соняшникову олію, яйце, молоко, яблуко.

4.      Змішуємо молоко і борошно.

Розігріваємо сковороду, змащуємо днище соняшниковою олією, столовою ложкою формуємо оладки. Випікаємо на сковороді з двох боків, по дві хвилини з кожного боку.

Яблучні

Лимонні

Медові оладки з лимоном. Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка молока
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 лимон
  • 3 столові ложки меду
  • 1 столова ложка соняшникової олії
  • 1 яйце
  • щіпка солі.

Приготування:

    1. У глибокій мисці або невеликій каструлі перемішуємо борошно, сіль, соду.
    2. В іншій глибокій мисці перемішуємо сік з лимону (також можна додати м’якоть лимона), мед, яйце, молоко, соняшникову олію.
    3. Змішуємо молоко і борошно, перемішуємо вінчиком або міксером.

Розігріваємо сковороду, виливаємо столову ложку соняшникової олії, формуємо оладки і жаримо з двох боків, три хвилини з одного боку і дві хвилини з іншого боку.

Ссылка на основную публикацию