Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Вибираючи куряче філе в магазині потрібно звертати увагу на те, щоб м’ясо було легкого рожевого відтінку, щільної консистенції. Свіже й розморожене філе так само можна легко відрізнити – досить натиснути пальцем на шматок м’яса. Якщо ямочка від натискання пальцем відразу вирівнялася – філе свіже й охолоджене (не було заморожене). М’ясо курячої грудки можна відварити у воді, приготувати в пароварці, посмажити, запекти, приготувати на грилі. Якщо часу на приготування мало, і потрібно приготувати смачне блюдо з курячої грудки, виручить один з варіантів приготування курячих оладок – із твердим сиром на кефірі та просто на кефірі, без сиру.
Оладки з курячого філе із сиром на кефірі
По рецепту нам потрібні продукти:
- 2 курячих філе
- 1 ріпчаста цибуля
- 100 грамів твердого сиру
- 100 грамів нежирного кефіру
- 2-3 столових ложки борошна
- 2 середніх курячих яйця
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- соняшникова або кукурудзяна олія, щоби пожарити.
Курячі оладки із сиром на кефірі, рецепт приготування:
- М’ясо помити й подрібнити ножем.
- Твердий сир і вимиту цибулю дрібно нарізати.
- Усі нарізані продукти перемішати
- Далі по рецепту потрібно додати курячі яйця, кефір, борошно, чорний перець, посолити, як слід перемішати.
- Жарити оладки до появи золотавої скоринки із двох сторін на розпеченій сковороді, попередньо змастивши її олією.
Оладки подавати з будь-яким гарніром, салатом або овочами.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Курячі оладки на кефірі
Для приготування страви Курячі оладки на кефірі знадобляться продукти:
- 500 грамів курячого філе
- 3 штуки ріпчастої цибулі
- 100 грамів кефіру середньої жирності
- 4 столових ложки борошна
- 2 яйця
- сіль і перець за смаком
- 50 мілілітрів соняшникової олії.
Рецепт приготування:
- Філе промити, подрібнити.
- Цибулю вимити й подрібнити.
- Далі за рецептом потрібно з’єднати нарізані продукти з яйцями, кефіром, борошном і ретельно розмішати.
- Тісто для оладок викласти ложкою на гарячу сковороду, попередньо наливши у неї трохи рослинної олії й обсмажити так, щоб оладки підрум’янилися із двох сторін.
- Щоб оладки були більш ніжними, їх потрібно потримати протягом 1 хвилини на сковороді накритою кришкою.
Подавати готові млинці гарячими, із соусом і гарніром.
Користь
Куряче філе є одним з дієтичних видів м’яса. Воно підходить для харчування як дорослих, так і дітей, воно містить у своєму складі невелику кількість жирів і висока відсоток білка. Користь курячого м’яса:
- До складу курячої грудки входять поліненасичені жирні кислоти, які запобігають хворобам серця.
- Є багато корисних для організму людини вітамінів і елементів, таких як А, В1, В5, В6, В9, В12, З, D, Е, РР, кальцій, калій, магній, сірка, фосфор, залізо, цинк, йод, фтор, хром і амінокислоти.
- Комплекс вітамінів групи В, які є в складі курячого філе, необхідні організму людини для підтримки здорового обміну речовин, зокрема, вітаміни В9 і В12 корисні для маленьких дітей і вагітних жінок.
- Вітаміни А и Е підтримують гостроту зору й, допомагають організмові людини підтримувати імунітет.
- Магній допомагає краще працювати нервовій системі.
- Кальцій зміцнює кості.
- Залізо, яке так само є в складі курячого м’яса, необхідно для повноцінної роботи щитовидної залози, також залізо необхідне для підтримки нормального рівня гемоглобіну в крові.
- Цинк сприяє кращому засвоєнню вітаміну А, покращує стан волосся, а так само надає допомогу у швидкому загоєнні ран на шкірі.
- Калій підтримує нормальну роботу нирок, печінки й серцевого м’яза, судин і капілярів, очищає організм від токсинів і бере участь у збагаченні клітин киснем.
- Фосфор робить свій внесок у формування костей і зубів людини.
- Сірка, яка входить до складу курячого м’яса, допомагає нормалізувати рівень глюкози в крові, покращує стан шкіри, волосся й нігтів.
- Куряче м’ясо засвоюється організмом швидше й легше, ніж інші види м’яса, а більшість корисних властивостей м’яса зберігається у вареному або тушкованім м’ясі, ніж у смаженому. Куряча шкіра також корисна, чому філе, оскільки містить у своєму складі вітаміни A, D, K.
Куряче філе бажано включати у свій раціон при захворюваннях травної й серцево-судинної системи, цукровому діабеті, артриті й ожирінні. Через низький вміст калорій, вживання в їжу курячої грудки практично не має протипоказань. Людям, які хочуть скинути зайву вагу, і тим, хто професійно займається спортом, рекомендується вживати куряче м’ясо. Не слід забувати, що щоденне вживання м’яса – шкідливо, тому в великих кількостях цей продукт бажано їсти хоча б через день, час від часу робити перерви на кілька тижнів, харчуючись веретарианською їжею.