Рецепт курячих оладок з твердим сиром на кефірі

Вибираючи куряче філе в магазині потрібно звертати увагу на те, щоб м’ясо було легкого рожевого відтінку, щільної консистенції. Свіже й розморожене філе так само можна легко відрізнити – досить натиснути пальцем на шматок м’яса. Якщо ямочка від натискання пальцем відразу вирівнялася – філе свіже й охолоджене (не було заморожене). М’ясо курячої грудки можна відварити у воді, приготувати в пароварці, посмажити, запекти, приготувати на грилі. Якщо часу на приготування мало, і потрібно приготувати смачне блюдо з курячої грудки, виручить один з варіантів приготування курячих оладок – із твердим сиром на кефірі та просто на кефірі, без сиру.

Вечеря

Оладки з курячого філе із сиром на кефірі

По рецепту нам потрібні продукти:

  • 2 курячих філе
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 грамів твердого сиру
  • 100 грамів нежирного кефіру
  • 2-3 столових ложки борошна
  • 2 середніх курячих яйця
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • соняшникова або кукурудзяна олія, щоби пожарити.

Курячі оладки із сиром на кефірі, рецепт приготування:

  1. М’ясо помити й подрібнити ножем.
  2. Твердий сир і вимиту цибулю дрібно нарізати.
  3. Усі нарізані продукти перемішати
  4. Далі по рецепту потрібно додати курячі яйця, кефір, борошно, чорний перець, посолити, як слід перемішати.
  5. Жарити оладки до появи золотавої скоринки із двох сторін на розпеченій сковороді, попередньо змастивши її олією.

Оладки подавати з будь-яким гарніром, салатом або овочами.

З салатом

Курячі оладки на кефірі

Для приготування страви Курячі оладки на кефірі знадобляться продукти:

  • 500 грамів курячого філе
  • 3 штуки ріпчастої цибулі
  • 100 грамів кефіру середньої жирності
  • 4 столових ложки борошна
  • 2 яйця
  • сіль і перець за смаком
  • 50 мілілітрів соняшникової олії.

Рецепт приготування:

  1. Філе промити, подрібнити.
  2. Цибулю вимити й подрібнити.
  3. Далі за рецептом потрібно з’єднати нарізані продукти з яйцями, кефіром, борошном і ретельно розмішати.
  4. Тісто для оладок викласти ложкою на гарячу сковороду, попередньо наливши у неї трохи рослинної олії й обсмажити так, щоб оладки підрум’янилися із двох сторін.
  5. Щоб оладки були більш ніжними, їх потрібно потримати протягом 1 хвилини на сковороді накритою кришкою.

Подавати готові млинці гарячими, із соусом і гарніром.

Користь

Куряче філе є одним з дієтичних видів м’яса. Воно підходить для харчування як дорослих, так і дітей, воно містить у своєму складі невелику кількість жирів і висока відсоток білка. Користь курячого м’яса:

  1. До складу курячої грудки входять поліненасичені жирні кислоти, які запобігають хворобам серця.
  2. Є багато корисних для організму людини вітамінів і елементів, таких як А, В1, В5, В6, В9, В12, З, D, Е, РР, кальцій, калій, магній, сірка, фосфор, залізо, цинк, йод, фтор, хром і амінокислоти.
  3. Комплекс вітамінів групи В, які є в складі курячого філе, необхідні організму людини для підтримки здорового обміну речовин, зокрема, вітаміни В9 і В12 корисні для маленьких дітей і вагітних жінок.
  4. Вітаміни А и Е підтримують гостроту зору й, допомагають організмові людини підтримувати імунітет.
  5. Магній допомагає краще працювати нервовій системі.
  6. Кальцій зміцнює кості.
  7. Залізо, яке так само є в складі курячого м’яса, необхідно для повноцінної роботи щитовидної залози, також залізо необхідне для підтримки нормального рівня гемоглобіну в крові.
  8. Цинк сприяє кращому засвоєнню вітаміну А, покращує стан волосся, а так само надає допомогу у швидкому загоєнні ран на шкірі.
  9. Калій підтримує нормальну роботу нирок, печінки й серцевого м’яза, судин і капілярів, очищає організм від токсинів і бере участь у збагаченні клітин киснем.
  10. Фосфор робить свій внесок у формування костей і зубів людини.
  11. Сірка, яка входить до складу курячого м’яса, допомагає нормалізувати рівень глюкози в крові, покращує стан шкіри, волосся й нігтів.
  12. Куряче м’ясо засвоюється організмом швидше й легше, ніж інші види м’яса, а більшість корисних властивостей м’яса зберігається у вареному або тушкованім м’ясі, ніж у смаженому. Куряча шкіра також корисна, чому філе, оскільки містить у своєму складі вітаміни A, D, K.

Куряче філе бажано включати у свій раціон при захворюваннях травної й серцево-судинної системи, цукровому діабеті, артриті й ожирінні. Через низький вміст калорій, вживання в їжу курячої грудки практично не має протипоказань. Людям, які хочуть скинути зайву вагу, і тим, хто професійно займається спортом, рекомендується вживати куряче м’ясо. Не слід забувати, що щоденне вживання м’яса – шкідливо, тому в великих кількостях цей продукт бажано їсти хоча б через день, час від часу робити перерви на кілька тижнів, харчуючись веретарианською їжею.

Ссылка на основную публикацию