Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Оладки – одна з найпопулярніших страв. Ми звикли готувати його з пшеничного борошна. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати оладки з житнього борошна.
Зміст
Класичний рецепт
Оладки з житнього борошна багате мінералами і вуглеводами блюдо. Такі оладки дуже смачні, корисні і прості в приготуванні.
Нам потрібно:
- Житнє борошно – 300 грамів.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Кефір – 300 мілілітрів.
- Цукор – 50 грамів.
- Сіль – половина чайної ложки.
- Сода – половина чайної ложки.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- У глибоку миску розбийте куряче яйце і гарненько збийте віночком або виделкою.
- Всипте до яйця цукровий пісок і сіль, знову добре перемішайте.
- Влийте в миску кефір кімнатної температури (його можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі). Перемішайте до однорідності.
- Просійте в миску борошно, при цьому паралельно помішуйте віночком, щоб уникнути поява грудочок.
- Розчиніть в тесті соду і залиште тісто на 10 – 15 хвилин.
- Змастіть дно сковороди невеликою кількістю рослинного масла, поставте на середній вогонь.
- Столовою ложкою викладіть трохи тіста на сковороду і обсмажте з обох сторін до рум’яної скоринки.
Оладки готові! Подавайте до столу зі сметаною!
Пишні оладки з житнього борошна
Житні оладки багаті вуглеводами і корисними речовинами, тому прекрасно підходять в якості сніданку. Таке блюдо підійде також для людей, що стежать за своєю фігурою, адже приготовлено воно на мінімальній кількості рослинного масла. Пропонуємо вам приготувати пишні оладки з житнього борошна.
Нам потрібно:
- Житнє борошно – 350 грамів.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Молоко – 450 мілілітрів.
- Цукор – 100 грамів.
- Сіль – половина чайної ложки.
- Харчова сода – половина чайної ложки.
- Лимонний сік – столова ложка.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- У глибоку миску розбийте куряче яйце, всипте сіль і цукровий пісок, збийте до піни.
- Влийте молоко і розмішайте до однорідної маси.
- В окремій ємності погасіть соду лимонним соком. Дайте рідини трохи пошипіти, а потім перелийте в яєчно – молочну суміш і ретельно перемішайте.
- Порціями введіть просіяне житнє борошно в рідку суміш, паралельно помішуючи вінчиком, щоб запобігти утворенню грудочок.
- Сковороду злегка змастіть рослинною олією (краще використовувати пензлик) і поставте на середній вогонь.
- Сформуйте з тіста невеликі коржі і пропечіть з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
Подавати оладки краще відразу після приготування з улюбленим варенням або джемом!
Шоколадно – бананові оладки
Класичні житні оладки мають досить специфічний смак і подобаються далеко не кожному. Пропонуємо приготувати солодкий варіант житніх оладок, які точно оцінять ваші домочадці.
Нам потрібно:
- Житнє борошно – 250 грамів.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Цукор – 50 грамів.
- Сіль третина чайної ложки.
- Банан – 1 штука.
- Шоколадна паста – 70 грамів.
- Сода – половина чайної ложки.
- Лимонна кислота – половина чайної ложки.
- Молоко – 250 мілілітрів.
- Рослинна олія – для смаження.
- Какао – порошок – 2 столові ложки.
Приготування:
- У глибоку миску просійте борошно, всипте цукровий пісок, сіль, соду, какао – порошок і лимонну кислоту, перемішайте.
- Порціями введіть молоко, іноді помішуючи, щоб запобігти появі грудочок.
- Після введення молока добре збийте тісто за допомогою міксера.
- В окремій мисці збийте яйце до пишної піни і перелийте його в тісто, перемішайте.
- Тісто накрийте і дайте настоятися 15 хвилин.
- Поки тісто настоюється, займемося начинкою, банан очистіть від шкірки і наріжте кружечками. Шоколадну пасту трохи підігрійте при необхідності. Якщо шоколадної пасти під рукою не виявилося, просто розтопіть плитку шоколаду на водяній бані.
- Сковороду трохи змастіть рослинним маслом і поставте на вогонь. Дайте сковороді трохи прогрітися.
- Столовою ложкою зачерпніть трохи тіста і вилийте на сковороду, формуючи невелику коржик.
- Після того, як тісто трохи схопитися, покладіть в центр оладка ложку шоколадної пасти і пару кружечків банана, зверху накрийте другим шаром тесту.
- Пропечіть оладки з двох сторін до рум’яної скоринки.
Житні оладки на дріжджах
Дріжджові оладки з житнього борошна – блюдо вже більш енерговитратне, але і виходить воно більш пишним і ароматним.
Нам потрібно:
- Житнє борошно – 500 грамів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Молоко – 250 мілілітрів.
- Вода – 200 мл.
- Цукор – 70 грамів.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Дріжджі – маленький пакетик.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Приготування дріжджових оладок прийнято починати з опари.
Трохи підігрійте 200 мілілітрів і вилийте в миску.
Висипте у воду, дріжджі, сіль, додайте столову ложку цукрового піску і добре перемішайте, щоб всі сухі інгредієнти повністю розчинилися.
- Додайте в опару 2 столові ложки борошна і добре перемішайте. Залиште опару на півгодини.
- В окрему миску розбийте курячі яйця, всипте цукровий пісок, добре збийте і влийте в опару. Перемішавши.
- Молоко підігрійте в мікрохвильовій печі до злегка теплого стану і влийте в опару.
- Просійте борошно і порціями введіть її в рідку суміш, паралельно помішуючи віночком. Замісити тісто.
- Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану. Накрийте його рушником і поставте в тепле місце на півтори години.
- Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте на плиту.
- Зачерпніть столовою ложкою трохи тіста і вилийте на сковороду.
- Обсмажте оладки з обох сторін до появи злегка золотистої скоринки.
- Покладіть на блюдо паперові серветки і перекладіть на нього готові оладки. Залиште ненадовго, щоб з страви стек зайвий жир.
- Після перекладіть оладки на блюдо.