Рецепт оладок з яблуками на молоці

Існує дуже багато видів оладок. Сьогодні ми надаємо вашій увазі п’ять смачних рецептів оладок з яблуками на молоці.

Фруктові

Зміст

Класичний рецепт

Як завжди почнемо з найпростішого рецепта-класичного.

Знадобитися:

  1. Борошно — 300 грамів.
  2. Курячі яйця — 2 штуки.
  3. Молоко — 300 мл.
  4. Яблука — 3 середні штуки.
  5. Цукровий пісок — 70 грамів.
  6. Сіль-за смаком.
  7. Сода — половина чайної ложки.
  8. Рослинна олія — 1 столова ложка + для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте яйця і збийте.
  2. Додайте до яєць цукровий пісок, столову ложку рослинного масла і сіль, перемішайте.
  3. Влийте молоко кімнатної температури і знову перемішайте до однорідної консистенції.
  4. Просійте в миску борошно, при цьому постійно помішуючи тісто віночком.
  5. У невеликій ємності погасіть соду оцтом і влийте отриманий розчин в тісто.
  6. Яблука ретельно помийте, почистіть і витягніть з них серцевини.
  7. Подрібніть яблука за допомогою терки і додайте в тісто, перемішайте.
  8. Дайте тесту трохи настоятися.
  9. Розігрійте сковороду і трохи змастіть її маслом.
  10. За допомогою столової ложки викладіть оладки, обсмажте з обох сторін.

Класичні оладки з яблуками готові! Можна подавати до столу, посипавши їх цукровою пудрою!

Яблучні оладки-кільця

Такі оладки не тільки виглядає більш оригінально, ніж класичні, але і мають більш яскравий і виразний смак.

Знадобитися:

  1. Борошно — 100 грамів.
  2. Вівсяні пластівці — 100 грамів.
  3. Молоко — 100 мілілітрів.
  4. Яблуко — 3 середні штуки.
  5. Куряче яйце — 1 штука.
  6. Розпушувач — пакетик (5 грам).
  7. Кориця — половина чайної ложки.
  8. Мед, кунжут або горіхи — для прикраси.
  9. Сіль-за смаком.
  10. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. У глибокій мисці збийте куряче яйце з молоком.
  2. Поступово просійте борошно, постійно помішуючи.
  3. Всипте сіль, розпушувач, мелену корицю і добре перемішайте.
  4. Вівсяні пластівці промийте і залийте гарячою водою.
  5. Залиште вівсяні пластівці набухати на 10-15 хвилин.
  6. Набряклі пластівці покладіть в тісто і перемішайте.
  7. Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки і акуратно вийміть серцевину.
  8. Поріжте яблука кільцями.
  9. Сковороду поставте на повільний вогонь і намажте маслом.
  10. Яблучні кільця занурюйте в тісто і обсмажуйте з обох сторін.

Оладки готові, приступимо до прикраси. Полийте оладки невеликою кількістю меду і посипте кунжутом мул подрібненими горішками!.

Яблучні оладки для тих, хто любить солодке

Такі оладки ідеально підходять для тих, хто любить солодке, адже всередині їх сюрприз — шоколад.

Знадобитися:

  1. Борошно — 300 грамів.
  2. Курячі яйця — 2 штуки.
  3. Молоко — 100 мілілітрів.
  4. Яблуко — 2 невеликі штуки.
  5. Будь шоколад — плитка (90-100 грам).
  6. Сіль і цукровий пісок — за смаком.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Добре вимийте яблука, обітріть їх рушником.
  2. Очистіть яблука від шкірки і акуратно витягніть з них серцевини.
  3. Натріть яблука на дрібній тертці.
  4. Візьміть шоколад і подрібніть його в дрібну крихту.
  5. У глибоку миску просійте борошно, додайте цукровий пісок і сіль. Гарненько перемішайте.
  6. Розбийте в миску курячі яйця і збийте, уникаючи грудочок.
  7. Тепер додайте до тесту подрібнений шоколад і натерте яблуко.
  8. Влийте тепле молоко і добре збийте до однорідної маси.
  9. Розігрійте сковороду і намастіть її невеликою кількістю рослинного масла.
  10. Сформуйте оладки і обсмажте їх з обох сторін по 2-3 хвилини.

Смачні оладки для ласунів готові. Приготуйте чай і подавайте до столу!

Оладки з яблуком і корицею на дріжджах

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачних і ароматних оладок на дріжджах. Знадобитися:

  1. Борошно — 250 грамів.
  2. Курячі яйця — 2 штуки.
  3. Молоко — 350 мл.
  4. Яблуко — 2 середні штуки.
  5. Дріжджі — пакетик (3 — 5 грам).
  6. Ванільний цукор — пакет (5-7 грам).
  7. Сода — половина чайної ложки.
  8. Сіль — невелика щіпка.
  9. Цукровий пісок — 50 грамів.
  10. Кориця — половина чайної ложки.
  11. Рослинна олія-столова ложка + для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте яйця і збийте їх з цукровим піском.
  2. Додайте молоко кімнатної температури і знову перемішайте.
  3. У тісто просійте борошно, постійно заважаючи віночком.
  4. Додайте сіль, соду і дріжджі, перемішайте.
  5. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на годину.
  6. Додайте в тісто столову ложку масла, перемішайте і дайте постояти ще хвилин 30.
  7. Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки і вийміть серцевини.
  8. Поріжте фрукт дрібними кубиками і покладіть в миску.
  9. Всипте до яблук корицю і ванільний цукор, перемішайте.
  10. Розігрійте сковороду і трохи змастіть її маслом.
  11. Наливайте трохи тіста і додайте на середину оладка трохи яблук, після появи золотистої скоринки переверніть.

Дуже смачні оладки готові! Приємного апетиту!

Оладки з яблуками на кислому молоці

Не знає, чим порадувати сім’ю на сніданок? Приготуйте дуже смачні оладки на кислому молоці!

Знадобитися:

  1. Кисле молоко — 400 мілілітрів.
  2. Борошно — 250 грамів.
  3. Курячі яйця — 2 штуки.
  4. Яблука — 2 середні штуки.
  5. Цукровий пісок — 2 столові ложки.
  6. Сода — 1 чайна ложка.
  7. Лимонний сік — 1 столова ложка.
  8. Сіль — половина чайної ложки.
  9. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Відразу помийте яблука, очистіть їх від шкірки і серцевини.
  2. Натріть яблука на дрібній тертці.
  3. У глибоку миску влийте кисле молоко, додайте столову ложку лимонного соку, соду, сіль і цукровий пісок.
  4. Добре перемішайте.
  5. У миску додайте яблука і добре перемішайте.
  6. Розбийте в миску яйця і збийте до однорідної маси.
  7. Поступово додайте борошно, постійно помішуючи віночком.
  8. Розігрійте сковороду, змащену олією, і обсмажте оладки з обох сторін.

Оладки готові! Подавайте з варенням, джемом або медом!

Ссылка на основную публикацию