Існує дуже багато видів оладок. Сьогодні ми надаємо вашій увазі п’ять смачних рецептів оладок з яблуками на молоці.
Зміст
Класичний рецепт
Як завжди почнемо з найпростішого рецепта-класичного.
Знадобитися:
- Борошно — 300 грамів.
- Курячі яйця — 2 штуки.
- Молоко — 300 мл.
- Яблука — 3 середні штуки.
- Цукровий пісок — 70 грамів.
- Сіль-за смаком.
- Сода — половина чайної ложки.
- Рослинна олія — 1 столова ложка + для смаження.
Приготування:
- У глибоку миску розбийте яйця і збийте.
- Додайте до яєць цукровий пісок, столову ложку рослинного масла і сіль, перемішайте.
- Влийте молоко кімнатної температури і знову перемішайте до однорідної консистенції.
- Просійте в миску борошно, при цьому постійно помішуючи тісто віночком.
- У невеликій ємності погасіть соду оцтом і влийте отриманий розчин в тісто.
- Яблука ретельно помийте, почистіть і витягніть з них серцевини.
- Подрібніть яблука за допомогою терки і додайте в тісто, перемішайте.
- Дайте тесту трохи настоятися.
- Розігрійте сковороду і трохи змастіть її маслом.
- За допомогою столової ложки викладіть оладки, обсмажте з обох сторін.
Класичні оладки з яблуками готові! Можна подавати до столу, посипавши їх цукровою пудрою!
Яблучні оладки-кільця
Такі оладки не тільки виглядає більш оригінально, ніж класичні, але і мають більш яскравий і виразний смак.
Знадобитися:
- Борошно — 100 грамів.
- Вівсяні пластівці — 100 грамів.
- Молоко — 100 мілілітрів.
- Яблуко — 3 середні штуки.
- Куряче яйце — 1 штука.
- Розпушувач — пакетик (5 грам).
- Кориця — половина чайної ложки.
- Мед, кунжут або горіхи — для прикраси.
- Сіль-за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- У глибокій мисці збийте куряче яйце з молоком.
- Поступово просійте борошно, постійно помішуючи.
- Всипте сіль, розпушувач, мелену корицю і добре перемішайте.
- Вівсяні пластівці промийте і залийте гарячою водою.
- Залиште вівсяні пластівці набухати на 10-15 хвилин.
- Набряклі пластівці покладіть в тісто і перемішайте.
- Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки і акуратно вийміть серцевину.
- Поріжте яблука кільцями.
- Сковороду поставте на повільний вогонь і намажте маслом.
- Яблучні кільця занурюйте в тісто і обсмажуйте з обох сторін.
Оладки готові, приступимо до прикраси. Полийте оладки невеликою кількістю меду і посипте кунжутом мул подрібненими горішками!.
Яблучні оладки для тих, хто любить солодке
Такі оладки ідеально підходять для тих, хто любить солодке, адже всередині їх сюрприз — шоколад.
Знадобитися:
- Борошно — 300 грамів.
- Курячі яйця — 2 штуки.
- Молоко — 100 мілілітрів.
- Яблуко — 2 невеликі штуки.
- Будь шоколад — плитка (90-100 грам).
- Сіль і цукровий пісок — за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Добре вимийте яблука, обітріть їх рушником.
- Очистіть яблука від шкірки і акуратно витягніть з них серцевини.
- Натріть яблука на дрібній тертці.
- Візьміть шоколад і подрібніть його в дрібну крихту.
- У глибоку миску просійте борошно, додайте цукровий пісок і сіль. Гарненько перемішайте.
- Розбийте в миску курячі яйця і збийте, уникаючи грудочок.
- Тепер додайте до тесту подрібнений шоколад і натерте яблуко.
- Влийте тепле молоко і добре збийте до однорідної маси.
- Розігрійте сковороду і намастіть її невеликою кількістю рослинного масла.
- Сформуйте оладки і обсмажте їх з обох сторін по 2-3 хвилини.
Смачні оладки для ласунів готові. Приготуйте чай і подавайте до столу!
Оладки з яблуком і корицею на дріжджах
Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачних і ароматних оладок на дріжджах. Знадобитися:
- Борошно — 250 грамів.
- Курячі яйця — 2 штуки.
- Молоко — 350 мл.
- Яблуко — 2 середні штуки.
- Дріжджі — пакетик (3 — 5 грам).
- Ванільний цукор — пакет (5-7 грам).
- Сода — половина чайної ложки.
- Сіль — невелика щіпка.
- Цукровий пісок — 50 грамів.
- Кориця — половина чайної ложки.
- Рослинна олія-столова ложка + для смаження.
Приготування:
- У глибоку миску розбийте яйця і збийте їх з цукровим піском.
- Додайте молоко кімнатної температури і знову перемішайте.
- У тісто просійте борошно, постійно заважаючи віночком.
- Додайте сіль, соду і дріжджі, перемішайте.
- Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на годину.
- Додайте в тісто столову ложку масла, перемішайте і дайте постояти ще хвилин 30.
- Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки і вийміть серцевини.
- Поріжте фрукт дрібними кубиками і покладіть в миску.
- Всипте до яблук корицю і ванільний цукор, перемішайте.
- Розігрійте сковороду і трохи змастіть її маслом.
- Наливайте трохи тіста і додайте на середину оладка трохи яблук, після появи золотистої скоринки переверніть.
Дуже смачні оладки готові! Приємного апетиту!
Оладки з яблуками на кислому молоці
Не знає, чим порадувати сім’ю на сніданок? Приготуйте дуже смачні оладки на кислому молоці!
Знадобитися:
- Кисле молоко — 400 мілілітрів.
- Борошно — 250 грамів.
- Курячі яйця — 2 штуки.
- Яблука — 2 середні штуки.
- Цукровий пісок — 2 столові ложки.
- Сода — 1 чайна ложка.
- Лимонний сік — 1 столова ложка.
- Сіль — половина чайної ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Відразу помийте яблука, очистіть їх від шкірки і серцевини.
- Натріть яблука на дрібній тертці.
- У глибоку миску влийте кисле молоко, додайте столову ложку лимонного соку, соду, сіль і цукровий пісок.
- Добре перемішайте.
- У миску додайте яблука і добре перемішайте.
- Розбийте в миску яйця і збийте до однорідної маси.
- Поступово додайте борошно, постійно помішуючи віночком.
- Розігрійте сковороду, змащену олією, і обсмажте оладки з обох сторін.
Оладки готові! Подавайте з варенням, джемом або медом!