Рецепт оладок з яблуками на дріжджах

Пропонуємо вашій увазі дріжджові оладки з яблуками. Процес приготування дріжджових оладок не швидкий, але аж ніяк нескладний. Ми підготували для вас 3 найсмачніших рецепта оладок на дріжджах з яблуками.

Вітамінні

Класичний рецепт без яєць

Як завжди почнемо з класичного рецепту, так як він вважається найпростішим і менш енерговитратним.

Знадобитися:

  1. Борошно — 500 грамів.
  2. Яблука — 3 невеликі штуки.
  3. Кефір — 500 мілілітрів.
  4. Цукровий пісок — 2 столові ложки.
  5. Дріжджі — пакетик (5 грамів).
  6. Сіль — половина чайної ложки.
  7. Кориця — половина чайної ложки.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Починаємо приготування з опари. У мисочку насипте 100 грамів борошна, додайте столову ложку цукрового піску, додайте дріжджі.
  1. Трохи підігрійте кефір і залийте їм суху суміш.
  2. Гарненько перемішайте.
  3. Накрийте опару рушником і поставте в тепле місце на 10 хвилин. Порада: стежте за опарою, якщо вона впаде, то толку від неї не буде! Не давайте утворилися бульбашок осісти.
  1. В окрему миску всипаємо залишилися 400 грамів борошна, вливаємо кефір, додаємо сіль, цукровий пісок і ретельно перемішуємо.
  2. Змішуємо тісто з опарою. Порада: не збивайте сильно тісто, інакше воно осяде при смаженні, в результаті чого оладки не вийдуть пишними.
  1. Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини, поріжте кубиками і змішайте з корицею. Порада: не потрібно терти їх в тертку, інакше вони дадуть багато рідини.
  1. Сковороду змастіть маслом і поставте на середній вогонь.
  2. За допомогою ложки сформуйте оладки.
  3. Коли тісто трохи схопитися, покладіть на середину суміш яблук і кориці.
  4. Обсмажуйте з двох сторін до появи золотистої скоринки.

Дуже смачні яблучні оладки готові! Можна дегустувати!

Дріжджові яблучні оладки з яйцями

Як ви помітили, перший рецепт був без додавання яєць. Варто сказати, що яйця роблять страву ще більш пишним і ніжним, тому такий рецепт теж має місце бути в нашій добірці.

Знадобитися:

  1. Борошно — 500 грамів.
  2. Курячі яйця — 2 штуки.
  3. Молоко — 500 мілілітрів.
  4. Цукровий пісок — 50 грамів.
  5. Дріжджі — великий пакет (7-10 грам).
  6. Сіль — половина чайної ложки.
  7. Яблука — 2 середні штуки.
  8. Ванільний цукор — половина чайної ложки.
  9. Рослинне мало — для смаження.

Приготування:

  1. Молоко необхідно нагріти, але не доводити його до кипіння.
  2. У тепле молоко висипте дріжджі, поступово введіть борошно, постійно помішуючи віночком.
  3. Добре змішайте опару, накрийте рушником і залиште на 7-10 хвилин.
  4. Після того, як опара дійшла, розбийте в миску яйця і перемішайте.
  5. Далі додайте ванільний цукор, сіль, цукровий пісок і знову перемішайте.
  6. Тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце приблизно на 30-40 хвилин.
  7. Яблука помийте, очистіть від шкірки і витягніть з них серцевину.
  8. Наріжте яблука на дрібні кубики і додайте в тісто.
  9. Добре перемішайте тісто, щоб яблука розташовувалися рівномірно.
  10. Знову накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин.
  11. Розігрійте сковороду, змащену олією, і обсмажте оладки з двох сторін до появи золотистої скоринки.

Смачні оладки на сніданок готові! Вони зарядять вас енергією і гарним настроєм на весь день!

Яблучно-гарбузові оладки на дріжджах

Яблуко і гарбуз — відмінне поєднання. Обидва плода відомими своїми корисними властивостями, багаті вітамінами і мінералами. А що якщо приготувати оладки, використовуючи гарбуз і яблука?

Знадобитися:

  1. Борошно — 800 грамів.
  2. Курячі яйця — 1 штука.
  3. Яблука — 2 середні штуки.
  4. Гарбуз — 350 грамів.
  5. Дріжджі свіжі — 50 грамів.
  6. Тепла вода — 500 мілілітрів.
  7. Цукровий пісок — 3 столові ложки.
  8. Сіль — половина чайної ложки.

9 рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Добре помийте гарбуз, очистіть її від шкірки і насіння.
  2. Наріжте гарбуз невеликими шматочками і покладіть в каструлю з водою.
  3. Поставте каструлю з гарбузом варитися на середньому вогні.
  4. Поки гарбуз варитися приступаємо до тесту.
  5. У глибоку миску покладіть дріжджі і роздавіть їх на дрібні частини за допомогою рук.
  6. Всипте цукровий пісок, перемішайте.
  7. У миску розбийте яйце і добре збийте суміш до однорідної консистенції.
  8. Додайте в майбутнє тісто сіль і знову перемішайте.
  9. Влийте в миску теплу воду і залиште на 5 хвилин, не заважаючи.
  10. Після закінчення часу перемішайте суміш.
  11. В окрему миску просійте борошно.
  12. Повільно введіть в тісто борошно, постійно помішуючи при цьому тісто віночком, щоб застерегти його від появи грудочок.
  13. Приступаємо до гарбузі, яка вже повинна зваритися. Виливаємо зайву воду і даємо їй трохи охолонути.
  1. Після того, як гарбуз подостила, подрібніть її до стану пюре і додайте в тісто.
  2. Тісто необхідно добре перемішати, щоб воно було однорідним. Після додавання гарбуза тісто приймає рудуватий відтінок.
  1. Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки і вийміть серцевину.
  2. Яблука наріжте дрібними кубиками і додайте в тісто.
  3. Тісто добре перемішайте, щоб фрукт рівномірно розподілився.
  4. Накрийте тісто рушником і дайте постояти в теплому місці протягом 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.
  1. На сковороду, змащену олію, виливайте тісто, створюючи невеликі коржі.
  2. Обсмажуйте з обох сторін до рум’яної скоринки.

Десерт готовий! Завдяки гарбузі, оладки виходять дуже солодкими і ніжними, а яблука надають їм нотку кислинки.

Ссылка на основную публикацию