Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Пропонуємо вашій увазі дріжджові оладки з яблуками. Процес приготування дріжджових оладок не швидкий, але аж ніяк нескладний. Ми підготували для вас 3 найсмачніших рецепта оладок на дріжджах з яблуками.
Зміст
Класичний рецепт без яєць
Як завжди почнемо з класичного рецепту, так як він вважається найпростішим і менш енерговитратним.
Знадобитися:
- Борошно — 500 грамів.
- Яблука — 3 невеликі штуки.
- Кефір — 500 мілілітрів.
- Цукровий пісок — 2 столові ложки.
- Дріжджі — пакетик (5 грамів).
- Сіль — половина чайної ложки.
- Кориця — половина чайної ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Починаємо приготування з опари. У мисочку насипте 100 грамів борошна, додайте столову ложку цукрового піску, додайте дріжджі.
- Трохи підігрійте кефір і залийте їм суху суміш.
- Гарненько перемішайте.
- Накрийте опару рушником і поставте в тепле місце на 10 хвилин. Порада: стежте за опарою, якщо вона впаде, то толку від неї не буде! Не давайте утворилися бульбашок осісти.
- В окрему миску всипаємо залишилися 400 грамів борошна, вливаємо кефір, додаємо сіль, цукровий пісок і ретельно перемішуємо.
- Змішуємо тісто з опарою. Порада: не збивайте сильно тісто, інакше воно осяде при смаженні, в результаті чого оладки не вийдуть пишними.
- Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини, поріжте кубиками і змішайте з корицею. Порада: не потрібно терти їх в тертку, інакше вони дадуть багато рідини.
- Сковороду змастіть маслом і поставте на середній вогонь.
- За допомогою ложки сформуйте оладки.
- Коли тісто трохи схопитися, покладіть на середину суміш яблук і кориці.
- Обсмажуйте з двох сторін до появи золотистої скоринки.
Дуже смачні яблучні оладки готові! Можна дегустувати!
Дріжджові яблучні оладки з яйцями
Як ви помітили, перший рецепт був без додавання яєць. Варто сказати, що яйця роблять страву ще більш пишним і ніжним, тому такий рецепт теж має місце бути в нашій добірці.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Знадобитися:
- Борошно — 500 грамів.
- Курячі яйця — 2 штуки.
- Молоко — 500 мілілітрів.
- Цукровий пісок — 50 грамів.
- Дріжджі — великий пакет (7-10 грам).
- Сіль — половина чайної ложки.
- Яблука — 2 середні штуки.
- Ванільний цукор — половина чайної ложки.
- Рослинне мало — для смаження.
Приготування:
- Молоко необхідно нагріти, але не доводити його до кипіння.
- У тепле молоко висипте дріжджі, поступово введіть борошно, постійно помішуючи віночком.
- Добре змішайте опару, накрийте рушником і залиште на 7-10 хвилин.
- Після того, як опара дійшла, розбийте в миску яйця і перемішайте.
- Далі додайте ванільний цукор, сіль, цукровий пісок і знову перемішайте.
- Тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце приблизно на 30-40 хвилин.
- Яблука помийте, очистіть від шкірки і витягніть з них серцевину.
- Наріжте яблука на дрібні кубики і додайте в тісто.
- Добре перемішайте тісто, щоб яблука розташовувалися рівномірно.
- Знову накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин.
- Розігрійте сковороду, змащену олією, і обсмажте оладки з двох сторін до появи золотистої скоринки.
Смачні оладки на сніданок готові! Вони зарядять вас енергією і гарним настроєм на весь день!
Яблучно-гарбузові оладки на дріжджах
Яблуко і гарбуз — відмінне поєднання. Обидва плода відомими своїми корисними властивостями, багаті вітамінами і мінералами. А що якщо приготувати оладки, використовуючи гарбуз і яблука?
Знадобитися:
- Борошно — 800 грамів.
- Курячі яйця — 1 штука.
- Яблука — 2 середні штуки.
- Гарбуз — 350 грамів.
- Дріжджі свіжі — 50 грамів.
- Тепла вода — 500 мілілітрів.
- Цукровий пісок — 3 столові ложки.
- Сіль — половина чайної ложки.
9 рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Добре помийте гарбуз, очистіть її від шкірки і насіння.
- Наріжте гарбуз невеликими шматочками і покладіть в каструлю з водою.
- Поставте каструлю з гарбузом варитися на середньому вогні.
- Поки гарбуз варитися приступаємо до тесту.
- У глибоку миску покладіть дріжджі і роздавіть їх на дрібні частини за допомогою рук.
- Всипте цукровий пісок, перемішайте.
- У миску розбийте яйце і добре збийте суміш до однорідної консистенції.
- Додайте в майбутнє тісто сіль і знову перемішайте.
- Влийте в миску теплу воду і залиште на 5 хвилин, не заважаючи.
- Після закінчення часу перемішайте суміш.
- В окрему миску просійте борошно.
- Повільно введіть в тісто борошно, постійно помішуючи при цьому тісто віночком, щоб застерегти його від появи грудочок.
- Приступаємо до гарбузі, яка вже повинна зваритися. Виливаємо зайву воду і даємо їй трохи охолонути.
- Після того, як гарбуз подостила, подрібніть її до стану пюре і додайте в тісто.
- Тісто необхідно добре перемішати, щоб воно було однорідним. Після додавання гарбуза тісто приймає рудуватий відтінок.
- Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки і вийміть серцевину.
- Яблука наріжте дрібними кубиками і додайте в тісто.
- Тісто добре перемішайте, щоб фрукт рівномірно розподілився.
- Накрийте тісто рушником і дайте постояти в теплому місці протягом 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі.
- На сковороду, змащену олію, виливайте тісто, створюючи невеликі коржі.
- Обсмажуйте з обох сторін до рум’яної скоринки.
Десерт готовий! Завдяки гарбузі, оладки виходять дуже солодкими і ніжними, а яблука надають їм нотку кислинки.