Оладки з родзинками – це відмінний варіант сніданку. При мінімальних витратах можна нагодувати всю сім’ю. Готувати їх просто і швидко. Можна напекти оладків з вечора, а вранці тільки розігріти.
Зміст
Класичні пишні оладки на кефірі з родзинками
За цим рецептом виходять пишні, трохи «гумові» оладики. Багато хто пам’ятає це смак по сніданках в шкільній їдальні.
Інгредієнти:
- кефір — 1 стакан;
- цукор – 1 столова ложка;
- яйця курячі – 1 штука;
- борошно пшеничне – 5-6 столових ложок;
- розпушувач (можна замінити содою) – 3 грами;
- родзинки-50 грамів;
- масло пісне для смаження – 50 мілілітрів.
Спосіб приготування:
- Сухофрукти промити від піску, замочити в теплій воді на 20 хвилин.
- Висушити набряклий родзинки на паперовому рушнику, припудрити його крохмалем.
- Яйце змішати з цукром до просвітління маси. Зробити це простіше виделкою або віночком, але можна скористатися міксером на малій швидкості.
- Додати кефір, родзинки, борошно і розпушувач. Замісити напіврідке, в’язке тісто, по консистенції як для бісквіта. Кількість борошна сильно залежить від її марки і якості, тому краще орієнтуватися на щільність отриманого тесту.
- Викладати тісто ложкою на сковороду, підрівнюючи в правильне коло. На досить великій кількості масла обсмажити оладки з двох сторін. Щоб вони встигали пропікатися, кришку сковороди треба закривати. Можна готувати на повільному вогні, без кришки. В цьому випадку вони вийдуть менш «гумовими», більш здобними.
Американські панкейки – бісквітні оладки з родзинками
Панкейки-це здобні, пишні оладки, які за смаком і фактурою нагадують бісквітні коржики. Готуються вони на збитих білках. Масло додається в тісто, зате готувати оладки можна вже на сухій сковороді. Жиру і муки в цілому на них йде менше, тому калорійність таких млинців теж менше.
Інгредієнти:
- сир (пастоподібний) – 160 грамів;
- борошно пшеничне – 160 грамів;
- яйця (С0) – 2 штуки;
- цукор – 60 грамів;
- білий родзинки без кісточок – 50 грамів;
- масло вершкове і пісне (без запаху) – по 1 столовій ложці;
- розпушувач тіста – 1 порційний пакетик (близько 5 грам);
- сіль – на кінчику ножа.
Спосіб приготування:
- Родзинки помити, викласти на рушник, щоб він обсох від зайвої вологи і не дав вогкості тесту.
- Відокремити білки від жовтків.
- До жовтків додати обидва види масла, сир і цукор. Перемішати до однорідної маси.
- Всипати борошно, вже змішане з розпушувачем, і сухофрукти.
- Білки збити в міцну піну. Щоб вони добре піднімалися, посуд повинен бути абсолютно чистий і сухий. Навіть мікрокапелька води на чаші не дасть сформуватися об’ємної піні. Краще збільшуються в обсязі охолоджені білки. Ще один секрет: їх треба трохи посолити.
- Ввести білки в тісто. Робити це треба акуратно, щоб не зруйнувати повітряну структуру піни. Ложкою вимішувати масу рухами від низу до верху.
- Перед готуванням першого оладка, сковороду трохи змастити маслом, прогріти. Надалі жир додавати не треба.
- Панкейкі треба виколювати на сковороду ложкою: по 2-3 ложки на млинець. Вони самі розтікаються в красивий рівний круг. Смажать оладки швидко, треба стежити, щоб вони не пригоріли.
- Традиційна подача панкейків: їх складають стопкою (по порціях), яку поливають ягідним, шоколадним або кленовим сиропом.
Бананові оладки з родзинками
Бананові оладки з родзинками виходять солодкими навіть без додавання цукру. Тому цей рецепт підійде для тих, у кого лікувальне харчування або дієта. Для дітей це теж оптимальний варіант, в цих оладках відчувається природний смак продуктів. Навіть якщо солодощі виявиться недостатньо, цукру потрібно не більше однієї чайної ложки, щоб отримати необхідний смак.
Інгредієнти:
- стиглий банан – 2 штуки;
- яйця курячі – 2 штуки;
- родзинки «киш-миш» – 1 жменя (близько 30 грам);
- розпушувач тесту-3 грами;
- борошно – 3-4 столові ложки;
- пісне масло – 1 столова ложка.
Покроковий рецепт:
- Ізюм промити. Залити окропом і залишити на чверть години. Потім обсушити ягоди на паперовому рушнику.
- З банана треба зробити пюре. Можна потерти його на дрібній тертці, так вийде однорідна ніжна маса. Можна не бруднити зайвий посуд і розім’яти фрукти виделкою. В цьому випадку треба не просто перетерти банани, але і збити їх виделкою до легкої, повітряної консистенції.
- Додати в миску з пюре яйця, масло і цукор, все разом розтерти до однорідності.
- Всипати я банановій масі родзинки.
- Порціями ввести борошно, заздалегідь змішане з розпушувачем. Тісто має вийти по консистенції як густа сметана.
- Смажити оладки з обох сторін, на невеликій кількості масла. Досить просто змащувати сковороду пензликом з рослинним жиром.
У даному рецепті можливі варіанти: до 200 грам сиру вводяться в тісто, без зміни інших пропорцій. Сніданок вийде ще корисніше.
Фруктово-овочеві оладки з родзинками
Ніжні, смачні, з незвичайною фактурою виходять оладки з кабачка, яблука або їх поєднання. Родзинки надає їм легкий Східний відтінок. Подавати такі млинці краще з медом.
Інгредієнти:
- кабачок або / і яблуко-всього 150 грамів;
- кефір – 1 неповний стакан (200 мл);
- цукор – 2 столові ложки;
- родзинки («киш-миш», краще білий) – 50 грамів;
- Борошно пшеничне-4-5 столових ложок (по консистенції тіста);
- розпушувач тіста або сода – 5 грамів;
- куряче яйце – 1 штука.
Спосіб приготування:
- Родзинки промити (краще під проточною водою, так як в ньому буває багато піску і пилу), замочити в теплій воді на 15 хвилин.
- Яблуко почистити і потерти на дрібній тертці. Зручно: зрізати шкірку, фрукт цілком терти у всіх сторін, поки в руці не залишиться «огризок». Виділився сік залишити в мисці, не зливати.
- Кабачок звільнити від шкірки, якщо він старий, то і від насіння. У молоденькому овочі м’якоть можна не вичищати. Натерти на дрібній тертці і сильно віджати від води (це просто вода, вона може відшаруватися в тесті).
- До фруктово-овочевої суміші влити кефір, яйце, всипати цукор. Перемішати виделкою до появи піни.
- Додати підготовлені сухофрукти.
- Борошно з’єднати з содою або розпушувачем і порціями ввести в тісто. Соду гасити не треба, кефір в тесті сам це зробить.
- Смажити оладки з двох сторін на середньому вогні, без кришки.
Гарбузові оладки з родзинками
Ніжні, з шовковистою фактурою виходять оладки, приготовані з гарбузового пюре. Пюре можна зробити заздалегідь і зберігати в порційних ємностях в морозилці. Після розморожування на його поверхні утворюється трохи вільної вологи, яку слід прибрати ложкою.
Інгредієнти:
- гарбуз – 200 грамів;
- олія пісна-2 столові ложки;
- цукор – 100 грамів;
- борошно (вищого або екстра сорту – — 3-4 столові ложки;
- яйця – 2 штуки (якщо дрібні, то 3)
- сметана або кремоподібний сир – 150 грамів;
- розпушувач і ванільний цукор-по 1 порційному пакетику;
- масло вершкове – 1 столова ложка;
- родзинки без кісточок – 50 грам.
Спосіб приготування:
- Гарбуз порізати кубиком. Скласти в жароміцний посуд. Зверху розкласти шматочками вершкове масло. Запекти 15 хвилин при 200 градусах.
- Остигнула гарбуз розім’яти в пюре (краще блендером).
- Поки готується гарбуз, родзинки промити і залити теплою водою для набухання.
- У пюре додати масло, яйця, цукор і сметану. Все ретельно перемішати.
- Борошно з’єднати з розпушувачем і невеликими порціями ввести в тісто.
- Родзинки обсушити, припудрити борошном і додати до решти продуктів, перемішати.
- Такі оладки можна смажити на сухій сковороді. Тільки під перший млинець треба поверхню посуду маслом.
- Випікати оладки з двох сторін, коли на поверхні з’являться бульбашки – пора перевертати. Готуються вони дуже швидко, на кожній стороні не більше хвилини.
- Такі млинці за фактурою нагадують панкейки. Тому подавати їх до столу можна також: склавши порцію (3-4 штуки) в рівну стопку, і полив медом або сиропом.
Пісні оладки з родзинками
Рецепт підійде тим, у кого алергія на яйця і молочні продукти, а також тим, хто дотримується посту. В якості зв’язки тут буде працювати банан.
Інгредієнти:
- банан – 1 штука;
- масло пісне-10 мілілітрів (1 столова ложка);
- вода – 100 мілілітрів;
- родзинки – 20 грамів;
- цукор – 1 чайна ложка;
- розпушувач – 1 грамів;
- борошно – 2-3 столові ложки.
Покроковий рецепт:
- Ізюм підготувати: промити, настояти у воді для набухання.
- Банан розім’яти виделкою в пюре.
- До банану додати всі інші складові, замісити полужидкое тісто. Кількість борошна вказано приблизно, краще дивитися по своєму тесту.
- Смажити оладки на досить великій кількості масла з двох сторін. Якщо тісто густе і млинці виходять високими, сковороду прикривати кришкою.