Рецепт оладок з ізюмом

Оладки з родзинками – це відмінний варіант сніданку. При мінімальних витратах можна нагодувати всю сім’ю. Готувати їх просто і швидко. Можна напекти оладків з вечора, а вранці тільки розігріти.

Смачні

Класичні пишні оладки на кефірі з родзинками

За цим рецептом виходять пишні, трохи «гумові» оладики. Багато хто пам’ятає це смак по сніданках в шкільній їдальні.

Інгредієнти:

  • кефір — 1 стакан;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • яйця курячі – 1 штука;
  • борошно пшеничне – 5-6 столових ложок;
  • розпушувач (можна замінити содою) – 3 грами;
  • родзинки-50 грамів;
  • масло пісне для смаження – 50 мілілітрів.

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти промити від піску, замочити в теплій воді на 20 хвилин.
  2. Висушити набряклий родзинки на паперовому рушнику, припудрити його крохмалем.
  3. Яйце змішати з цукром до просвітління маси. Зробити це простіше виделкою або віночком, але можна скористатися міксером на малій швидкості.
  4. Додати кефір, родзинки, борошно і розпушувач. Замісити напіврідке, в’язке тісто, по консистенції як для бісквіта. Кількість борошна сильно залежить від її марки і якості, тому краще орієнтуватися на щільність отриманого тесту.
  5. Викладати тісто ложкою на сковороду, підрівнюючи в правильне коло. На досить великій кількості масла обсмажити оладки з двох сторін. Щоб вони встигали пропікатися, кришку сковороди треба закривати. Можна готувати на повільному вогні, без кришки. В цьому випадку вони вийдуть менш «гумовими», більш здобними.

Американські панкейки – бісквітні оладки з родзинками

Панкейки-це здобні, пишні оладки, які за смаком і фактурою нагадують бісквітні коржики. Готуються вони на збитих білках. Масло додається в тісто, зате готувати оладки можна вже на сухій сковороді. Жиру і муки в цілому на них йде менше, тому калорійність таких млинців теж менше.

Інгредієнти:

  • сир (пастоподібний) – 160 грамів;
  • борошно пшеничне – 160 грамів;
  • яйця (С0) – 2 штуки;
  • цукор – 60 грамів;
  • білий родзинки без кісточок – 50 грамів;
  • масло вершкове і пісне (без запаху) – по 1 столовій ложці;
  • розпушувач тіста – 1 порційний пакетик (близько 5 грам);
  • сіль – на кінчику ножа.

Спосіб приготування:

  1. Родзинки помити, викласти на рушник, щоб він обсох від зайвої вологи і не дав вогкості тесту.
  2. Відокремити білки від жовтків.
  3. До жовтків додати обидва види масла, сир і цукор. Перемішати до однорідної маси.
  4. Всипати борошно, вже змішане з розпушувачем, і сухофрукти.
  5. Білки збити в міцну піну. Щоб вони добре піднімалися, посуд повинен бути абсолютно чистий і сухий. Навіть мікрокапелька води на чаші не дасть сформуватися об’ємної піні. Краще збільшуються в обсязі охолоджені білки. Ще один секрет: їх треба трохи посолити.
  6. Ввести білки в тісто. Робити це треба акуратно, щоб не зруйнувати повітряну структуру піни. Ложкою вимішувати масу рухами від низу до верху.
  7. Перед готуванням першого оладка, сковороду трохи змастити маслом, прогріти. Надалі жир додавати не треба.
  8. Панкейкі треба виколювати на сковороду ложкою: по 2-3 ложки на млинець. Вони самі розтікаються в красивий рівний круг. Смажать оладки швидко, треба стежити, щоб вони не пригоріли.
  9. Традиційна подача панкейків: їх складають стопкою (по порціях), яку поливають ягідним, шоколадним або кленовим сиропом.

Бананові оладки з родзинками

Бананові оладки з родзинками виходять солодкими навіть без додавання цукру. Тому цей рецепт підійде для тих, у кого лікувальне харчування або дієта. Для дітей це теж оптимальний варіант, в цих оладках відчувається природний смак продуктів. Навіть якщо солодощі виявиться недостатньо, цукру потрібно не більше однієї чайної ложки, щоб отримати необхідний смак.

Інгредієнти:

  • стиглий банан – 2 штуки;
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • родзинки «киш-миш» – 1 жменя (близько 30 грам);
  • розпушувач тесту-3 грами;
  • борошно – 3-4 столові ложки;
  • пісне масло – 1 столова ложка.

Покроковий рецепт:

  1. Ізюм промити. Залити окропом і залишити на чверть години. Потім обсушити ягоди на паперовому рушнику.
  2. З банана треба зробити пюре. Можна потерти його на дрібній тертці, так вийде однорідна ніжна маса. Можна не бруднити зайвий посуд і розім’яти фрукти виделкою. В цьому випадку треба не просто перетерти банани, але і збити їх виделкою до легкої, повітряної консистенції.
  3. Додати в миску з пюре яйця, масло і цукор, все разом розтерти до однорідності.
  4. Всипати я банановій масі родзинки.
  5. Порціями ввести борошно, заздалегідь змішане з розпушувачем. Тісто має вийти по консистенції як густа сметана.
  6. Смажити оладки з обох сторін, на невеликій кількості масла. Досить просто змащувати сковороду пензликом з рослинним жиром.

У даному рецепті можливі варіанти: до 200 грам сиру вводяться в тісто, без зміни інших пропорцій. Сніданок вийде ще корисніше.

Фруктово-овочеві оладки з родзинками

Ніжні, смачні, з незвичайною фактурою виходять оладки з кабачка, яблука або їх поєднання. Родзинки надає їм легкий Східний відтінок. Подавати такі млинці краще з медом.

Інгредієнти:

  • кабачок або / і яблуко-всього 150 грамів;
  • кефір – 1 неповний стакан (200 мл);
  • цукор – 2 столові ложки;
  • родзинки («киш-миш», краще білий) – 50 грамів;
  • Борошно пшеничне-4-5 столових ложок (по консистенції тіста);
  • розпушувач тіста або сода – 5 грамів;
  • куряче яйце – 1 штука.

Спосіб приготування:

  1. Родзинки промити (краще під проточною водою, так як в ньому буває багато піску і пилу), замочити в теплій воді на 15 хвилин.
  2. Яблуко почистити і потерти на дрібній тертці. Зручно: зрізати шкірку, фрукт цілком терти у всіх сторін, поки в руці не залишиться «огризок». Виділився сік залишити в мисці, не зливати.
  3. Кабачок звільнити від шкірки, якщо він старий, то і від насіння. У молоденькому овочі м’якоть можна не вичищати. Натерти на дрібній тертці і сильно віджати від води (це просто вода, вона може відшаруватися в тесті).
  4. До фруктово-овочевої суміші влити кефір, яйце, всипати цукор. Перемішати виделкою до появи піни.
  5. Додати підготовлені сухофрукти.
  6. Борошно з’єднати з содою або розпушувачем і порціями ввести в тісто. Соду гасити не треба, кефір в тесті сам це зробить.
  7. Смажити оладки з двох сторін на середньому вогні, без кришки.

Гарбузові оладки з родзинками

Ніжні, з шовковистою фактурою виходять оладки, приготовані з гарбузового пюре. Пюре можна зробити заздалегідь і зберігати в порційних ємностях в морозилці. Після розморожування на його поверхні утворюється трохи вільної вологи, яку слід прибрати ложкою.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 200 грамів;
  • олія пісна-2 столові ложки;
  • цукор – 100 грамів;
  • борошно (вищого або екстра сорту – — 3-4 столові ложки;
  • яйця – 2 штуки (якщо дрібні, то 3)
  • сметана або кремоподібний сир – 150 грамів;
  • розпушувач і ванільний цукор-по 1 порційному пакетику;
  • масло вершкове – 1 столова ложка;
  • родзинки без кісточок – 50 грам.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз порізати кубиком. Скласти в жароміцний посуд. Зверху розкласти шматочками вершкове масло. Запекти 15 хвилин при 200 градусах.
  2. Остигнула гарбуз розім’яти в пюре (краще блендером).
  3. Поки готується гарбуз, родзинки промити і залити теплою водою для набухання.
  4. У пюре додати масло, яйця, цукор і сметану. Все ретельно перемішати.
  5. Борошно з’єднати з розпушувачем і невеликими порціями ввести в тісто.
  6. Родзинки обсушити, припудрити борошном і додати до решти продуктів, перемішати.
  7. Такі оладки можна смажити на сухій сковороді. Тільки під перший млинець треба поверхню посуду маслом.
  8. Випікати оладки з двох сторін, коли на поверхні з’являться бульбашки – пора перевертати. Готуються вони дуже швидко, на кожній стороні не більше хвилини.
  9. Такі млинці за фактурою нагадують панкейки. Тому подавати їх до столу можна також: склавши порцію (3-4 штуки) в рівну стопку, і полив медом або сиропом.

Пісні оладки з родзинками

Рецепт підійде тим, у кого алергія на яйця і молочні продукти, а також тим, хто дотримується посту. В якості зв’язки тут буде працювати банан.

Інгредієнти:

  • банан – 1 штука;
  • масло пісне-10 мілілітрів (1 столова ложка);
  • вода – 100 мілілітрів;
  • родзинки – 20 грамів;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • розпушувач – 1 грамів;
  • борошно – 2-3 столові ложки.

Покроковий рецепт:

  1. Ізюм підготувати: промити, настояти у воді для набухання.
  2. Банан розім’яти виделкою в пюре.
  3. До банану додати всі інші складові, замісити полужидкое тісто. Кількість борошна вказано приблизно, краще дивитися по своєму тесту.
  4. Смажити оладки на досить великій кількості масла з двох сторін. Якщо тісто густе і млинці виходять високими, сковороду прикривати кришкою.

Ссылка на основную публикацию