Рецепт оладок з кабачків у духовці

Кабачок – один з найкорисніших овочів, адже в ньому міститься багато корисних речовин. Страви з кабачка корисним всім: і дорослим, і дітям. Пропонуємо вам приготувати оладки з кабачків, але не на сковороді, як ми звикли, а в духовці. Завдяки такому способу приготування, страва виходить більш соковитою. Представляємо 4 рецепта оладок з кабачків в духовці.

Овочеві

Класичний рецепт

Нам потрібно:

  1. Борошно – 100 грамів.
  2. Кабачок – 500 грам (2 штуки).
  3. Куряче яйце – 1 штука.
  4. Ріпчасту цибулю – 1 невелика штука.
  5. Сіль та інші спеції – за смаком.
  6. Рослинна олія – для запікання.

Приготування:

  1. Починаємо з обробки кабачків. Їх необхідно ретельно помити, видалити плодоніжку, очистити від шкірки, вийняти насіння.
  2. Очищені кабачки натріть на крупній тертці і за допомогою марлі видаліть зайву рідину.
  3. Цибулину помийте, очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці або ж дуже дрібно наріжте.
  4. У глибоку миску розбийте куряче яйце, додайте сіль і спеції за смаком, добре перемішайте.
  5. У миску з яйцем покладіть натерті кабачки і цибулю, перемішайте так, щоб овочі рівномірно розподілилися.
  6. Всипте борошно і перемішайте.
  7. Візьміть деко і застеліть його пергаментним папером, злегка змастіть рослинним маслом.
  8. Столовою ложкою зачерпніть тісто і акуратно викладіть його, формуючи невеликі коржі.
  9. Духовку розігрійте до 200 градусів і відправте в неї деко.
  10. Слідкуйте за оладками, щоб вони не пригоріли. як тільки одна сторона підрум’яниться,переверніть оладки на іншу.

Найкраще подавати кабачкові оладки в гарячому вигляді, поки вони м’які і повітряні.

Оладки з кабачків з сиром

Нам потрібно:

  1. Борошно – 100 грамів.
  2. Кабачки – 500 грамів.
  3. Курячі яйця – 2 штуки.
  4. Сир – 250 грамів.
  5. Сіль та інші спеції – за смаком.
  6. Рослинна олія – для запікання.

Приготування:

  1. Кабачки добре помийте, очистіть від шкірки, видаліть плодоніжку і насіння.
  2. Оброблений кабачок натріть на крупній тертці і, використовуючи марлю, відіжміть зайвий сік.
  3. Сир трохи пам’ятайте, при необхідності додайте трохи кефіру або молока. Сир повинен бути м’яким, але не рідким.
  4. Додайте сир в натертий кабачок і ретельно перемішайте.
  5. В окрему миску розбийте курячі яйця і збийте їх в пишну піну, потім вилийте в сирно – кабачкову суміш і перемішайте.
  6. Додайте в суміш борошно, сіль, спеції і перемішайте до однорідності.
  7. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  8. Дістаньте деко застеліть його пергаментним папером або килимком для випічки, трохи змастіть маслом, щоб легше було перевертати.
  9. За допомогою столової ложки викладіть на деко оладки і відправте в духовку.
  10. Пропеките оладки з обох сторін. В середньому на це йде 20 хвилин.

Такі оладки сподобаються навіть затятим супротивникам овочевих страв, так як сир збиває смак кабачка, і визначити наявність овочу в складі дуже складно. Подавайте до столу зі сметанною або будь – яким іншим соусом. Приємної трапези!

Кабачкові оладки в духовці без яєць

Кабачкові оладки в духовці без яєць – хороший варіант перекусу для вегетаріанців. До їх складу не входять яйця і продукти тваринного походження.

Нам потрібно:

  1. Борошно – 120 грамів.
  2. Кабачки 1 кілограм (4 – 5 штук).
  3. Зелень – невеликий пучок.
  4. Лимон – 1 невелика штука.
  5. Часник – пару зубчиків.
  6. Сіль та інші спеції за смаком.
  7. Розпушувач – половина чайної ложки.
  8. Рослинна олія – для запікання.

Приготування:

  1. Гарненько помийте лимон і за допомогою ножа зніміть з нього цедру, при цьому не зачіпаючи білий прошарок.
  2. Лук помийте і дрібно його нарубати.
  3. Часник очистіть від лушпиння і натріть в дрібну тертку.
  4. Кабачки добре помийте, видаліть плодоніжку, зніміть шкірку і видаліть насіння.
  5. Очищений кабачок натріть на крупній тертці, за допомогою марлі відіжміть зайвий сік.
  6. У глибоку миску перекладіть натертий кабачок, додайте до нього рубану зелень, часник і подрібнену цедру, перемішайте.
  7. Просійте в миску борошно і розпушувач, додайте сіль і спеції, перемішайте спочатку ложкою, а потім замісіть тісто рука, формуючи з нього грудку.
  8. Сформуйте з тіста невеликі кульки.
  9. Отримані кульки злегка сплюсніть, щоб вони нагадували овал.
  10. Духовку розігрійте до 200 градусів.
  11. Деко застеліть пергаментним папером, злегка змастіть рослинним маслом.
  12. Викладіть отримані оладки на деко і відправте в духовку запікатися на 20 – 25 хвилин.

Оладки з кабачком, часником і сиром в духовці

Нам потрібно:

  1. Борошно – 50 грам + для панірування.
  2. Кабачки – 300 грам (1 – 2 штуки середнього розміру).
  3. Куряче яйце – 1 штука.
  4. Твердий сир – 100 грамів.
  5. Часник – 2 зубчики.
  6. Сіль та інші спеції – за смаком.
  7. Рослинна олія – для запікання.

Приготування:

  1. Почнемо з обробки овочів.

Помийте кабачок, видаліть плодоніжку, очистіть його від шкірки і насіння.

  1. Очищений кабачок натріть на крупній тертці і вичавіть зайву рідину за допомогою марлі.
  2. Часник очистіть від лушпиння і натріть в дрібну тертку.
  3. У миску розбийте яйце і збийте його в пишну піну (краще використовувати міксер).
  4. Перекладіть натертий кабачок в глибоку миску, вилийте в нього яйце і ретельно перемішайте.
  5. Просійте в миску борошно, додайте сіль і спеції, добре перемішайте.
  6. Твердий сир натріть на крупній тертці.
  7. У миску додайте твердий сир і натертий часник, розмішайте так, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися по всій масі.
  8. Руками сформуйте невеликі кульки з тіста, злегка обваляйте їх в борошні і трохи сплюсніть.
  9. Деко (противень) огорніть пергаментним папером, трохи збризніть маслом. Викладіть на нього оладки і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів.

Ссылка на основную публикацию