Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Кабачок – один з найкорисніших овочів, адже в ньому міститься багато корисних речовин. Страви з кабачка корисним всім: і дорослим, і дітям. Пропонуємо вам приготувати оладки з кабачків, але не на сковороді, як ми звикли, а в духовці. Завдяки такому способу приготування, страва виходить більш соковитою. Представляємо 4 рецепта оладок з кабачків в духовці.
Зміст
Класичний рецепт
Нам потрібно:
- Борошно – 100 грамів.
- Кабачок – 500 грам (2 штуки).
- Куряче яйце – 1 штука.
- Ріпчасту цибулю – 1 невелика штука.
- Сіль та інші спеції – за смаком.
- Рослинна олія – для запікання.
Приготування:
- Починаємо з обробки кабачків. Їх необхідно ретельно помити, видалити плодоніжку, очистити від шкірки, вийняти насіння.
- Очищені кабачки натріть на крупній тертці і за допомогою марлі видаліть зайву рідину.
- Цибулину помийте, очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці або ж дуже дрібно наріжте.
- У глибоку миску розбийте куряче яйце, додайте сіль і спеції за смаком, добре перемішайте.
- У миску з яйцем покладіть натерті кабачки і цибулю, перемішайте так, щоб овочі рівномірно розподілилися.
- Всипте борошно і перемішайте.
- Візьміть деко і застеліть його пергаментним папером, злегка змастіть рослинним маслом.
- Столовою ложкою зачерпніть тісто і акуратно викладіть його, формуючи невеликі коржі.
- Духовку розігрійте до 200 градусів і відправте в неї деко.
- Слідкуйте за оладками, щоб вони не пригоріли. як тільки одна сторона підрум’яниться,переверніть оладки на іншу.
Найкраще подавати кабачкові оладки в гарячому вигляді, поки вони м’які і повітряні.
Оладки з кабачків з сиром
Нам потрібно:
- Борошно – 100 грамів.
- Кабачки – 500 грамів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Сир – 250 грамів.
- Сіль та інші спеції – за смаком.
- Рослинна олія – для запікання.
Приготування:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Кабачки добре помийте, очистіть від шкірки, видаліть плодоніжку і насіння.
- Оброблений кабачок натріть на крупній тертці і, використовуючи марлю, відіжміть зайвий сік.
- Сир трохи пам’ятайте, при необхідності додайте трохи кефіру або молока. Сир повинен бути м’яким, але не рідким.
- Додайте сир в натертий кабачок і ретельно перемішайте.
- В окрему миску розбийте курячі яйця і збийте їх в пишну піну, потім вилийте в сирно – кабачкову суміш і перемішайте.
- Додайте в суміш борошно, сіль, спеції і перемішайте до однорідності.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Дістаньте деко застеліть його пергаментним папером або килимком для випічки, трохи змастіть маслом, щоб легше було перевертати.
- За допомогою столової ложки викладіть на деко оладки і відправте в духовку.
- Пропеките оладки з обох сторін. В середньому на це йде 20 хвилин.
Такі оладки сподобаються навіть затятим супротивникам овочевих страв, так як сир збиває смак кабачка, і визначити наявність овочу в складі дуже складно. Подавайте до столу зі сметанною або будь – яким іншим соусом. Приємної трапези!
Кабачкові оладки в духовці без яєць
Кабачкові оладки в духовці без яєць – хороший варіант перекусу для вегетаріанців. До їх складу не входять яйця і продукти тваринного походження.
Нам потрібно:
- Борошно – 120 грамів.
- Кабачки 1 кілограм (4 – 5 штук).
- Зелень – невеликий пучок.
- Лимон – 1 невелика штука.
- Часник – пару зубчиків.
- Сіль та інші спеції за смаком.
- Розпушувач – половина чайної ложки.
- Рослинна олія – для запікання.
Приготування:
- Гарненько помийте лимон і за допомогою ножа зніміть з нього цедру, при цьому не зачіпаючи білий прошарок.
- Лук помийте і дрібно його нарубати.
- Часник очистіть від лушпиння і натріть в дрібну тертку.
- Кабачки добре помийте, видаліть плодоніжку, зніміть шкірку і видаліть насіння.
- Очищений кабачок натріть на крупній тертці, за допомогою марлі відіжміть зайвий сік.
- У глибоку миску перекладіть натертий кабачок, додайте до нього рубану зелень, часник і подрібнену цедру, перемішайте.
- Просійте в миску борошно і розпушувач, додайте сіль і спеції, перемішайте спочатку ложкою, а потім замісіть тісто рука, формуючи з нього грудку.
- Сформуйте з тіста невеликі кульки.
- Отримані кульки злегка сплюсніть, щоб вони нагадували овал.
- Духовку розігрійте до 200 градусів.
- Деко застеліть пергаментним папером, злегка змастіть рослинним маслом.
- Викладіть отримані оладки на деко і відправте в духовку запікатися на 20 – 25 хвилин.
Оладки з кабачком, часником і сиром в духовці
Нам потрібно:
- Борошно – 50 грам + для панірування.
- Кабачки – 300 грам (1 – 2 штуки середнього розміру).
- Куряче яйце – 1 штука.
- Твердий сир – 100 грамів.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль та інші спеції – за смаком.
- Рослинна олія – для запікання.
Приготування:
- Почнемо з обробки овочів.
Помийте кабачок, видаліть плодоніжку, очистіть його від шкірки і насіння.
- Очищений кабачок натріть на крупній тертці і вичавіть зайву рідину за допомогою марлі.
- Часник очистіть від лушпиння і натріть в дрібну тертку.
- У миску розбийте яйце і збийте його в пишну піну (краще використовувати міксер).
- Перекладіть натертий кабачок в глибоку миску, вилийте в нього яйце і ретельно перемішайте.
- Просійте в миску борошно, додайте сіль і спеції, добре перемішайте.
- Твердий сир натріть на крупній тертці.
- У миску додайте твердий сир і натертий часник, розмішайте так, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися по всій масі.
- Руками сформуйте невеликі кульки з тіста, злегка обваляйте їх в борошні і трохи сплюсніть.
- Деко (противень) огорніть пергаментним папером, трохи збризніть маслом. Викладіть на нього оладки і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів.