Рецепт оладок з гарбузом на кефірі

Оладки з гарбузом виходять ніжними, повітряними. Приготувати гарбузові оладки можна як на сніданок, так і на вечерю. Представляємо 4 рецепти гарбузових оладок на кефірі.

Смачні

Класичний рецепт

За традицією почнемо з найпростішого рецепта. Традиційні оладки на кефірі – дуже смачне, ніжне і яскраве блюдо. Їх можна подавати як з медом і варенням, так і зі сметаною. Спробуйте приготувати цю страву, ми впевнені, що вона не залишить ваших домочадців байдужими.

Потрібно:

  1. Борошно – 200 грамів.
  2. Куряче яйце – 1 штука.
  3. Гарбуз – 200 грамів.
  4. Кефір – 250 мілілітрів.
  5. Цукровий пісок – 70 грамів.
  6. Розпушувач – чайна ложка.
  7. Кориця – третина чайної ложки.
  8. Ванілін – половина чайної ложки.
  9. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Гарбуз добре помийте, очистіть від шкірки і насіння.
  2. М’якоть гарбуза натріть на дрібній тертці, за допомогою марлі витягніть зайвий сік.
  3. У глибоку миску вилийте кефір кімнатної температури.
  4. Розбийте в кефір яйце, збийте.
  5. Всипте цукор і перемішайте.
  6. Додайте натерту м’якоть гарбуза і знову гарненько перемішайте.
  7. Просійте борошно і розпушувач і повільно введіть суху суміш в тісто, при цьому постійно помішуючи віночком.
  8. Додайте розпушувач і ванілін, перемішайте.
  9. Сковороду змастіть олією і розігрійте.
  10. За допомогою столової ложки сформуйте круглі оладки і обсмажте їх з обох сторін до рум’яної скоринки.

Найсмачніші оладки з гарбуза на кефірі готові! Можна подавати до столу зі сметаною або медом!

Яблучно-гарбузові оладки на молоці

Яблучно-гарбузові оладки – корисне і неймовірно смачне блюдо, яке ідеально підходить в якості сніданку. Готуються оладки дуже швидко і просто, тому впоратися з їх приготуванням зможе будь-яка господиня!

Потрібно:

  1. Борошно – 450 грамів.
  2. Куряче яйце – 1 штука.
  3. Кефір – 250 мілілітрів.
  4. Гарбуз – 250 грамів.
  5. Яблука – 2 середні штуки.
  6. Цукровий пісок – 50 грамів.
  7. Ванільний цукор або ванілін – маленька упаковка.
  8. Сіль – третина чайної ложки.
  9. Сода харчова – половина чайної ложки.
  10. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Добре помийте гарбуз і яблука.
  2. Гарбуз очистіть від шкірки, витягніть насіння і поріжте кубиками.
  3. Яблука також необхідно очистити від шкірки, позбавити їх від серцевини і нарізати невеликими кубиками.
  4. Занурте нарізані яблука і гарбуз чашу блендера і подрібніть до стану пюре.
  5. Перекладіть овочеве пюре в глибоку миску, всипте цукор-пісок, ванілін або ванільний цукор, сіль і соду, перемішати.
  6. Розбийте в миску яйце і збийте.
  7. Влийте кефір кімнатної температури і збийте віночком.
  8. Просійте борошно і вимішайте тісто до однорідності.
  9. Змастіть сковороду маслом і поставте на середній вогонь розігріватися.
  10. Столовою ложкою викладіть тісто і прожарте з обох сторін до золотистої скоринки.

Оладки готові! Викладіть їх на блюдце, полив зверху медом або варенням.

Вершкові оладки з гарбуза на кокосовій олії з волоськими горіхами

Хочеться приготувати щось смачне, але в той же час просте? Зробіть смачні гарбузові оладки! Повірте, це кращий спосіб порадувати себе в холодний день!

Потрібно:

  1. Борошно – 200 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Кефір – 250 мілілітрів.
  4. Вершки – 70 мл.
  5. Гарбуз – 400 грамів.
  6. Ванільний цукор або ванілін – чайна ложка.
  7. Сіль – третина чайної ложки.
  8. Розпушувач – чайна ложка.
  9. Кокосове масло – для смаження.
  10. Волоські горіхи – 100 грамів.
  11. Мед – для прикраси.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте курячі яйця і гарненько збийте.
  2. Влийте кефір і вершки кімнатної температури. Знову збийте.
  3. Всипте сіль, розпушувач, ванільний цукор або ванілін, перемішайте.
  4. Просійте борошно в миску, постійно помішуючи віночком.
  5. Гарбуз гарненько помийте, очистіть від шкірки, витягніть насіння.
  6. Натріть на дрібній тертці гарбуз, за допомогою марлі Позбавтеся від зайвої рідини.
  7. Натерту гарбуз покладіть в тісто і перемішайте.
  8. Сковороду змастіть кокосовим маслом, розігрійте.
  9. Столовою ложкою викладіть тісто, сформувавши круглі коржі, обсмажте їх з обох сторін.
  10. Волоські горіхи подрібніть на невеликі шматочки.
  11. Викладіть оладки на блюдце, полийте зверху медом і посипати нарізаними горіхами.

Гарбузові оладки з овочами і сиром

Солоні гарбузові оладки нічим не гірше солодких. Обов’язково спробуйте приготувати!

Потрібно:

  1. Пшеничне борошно – 300 грамів.
  2. Кукурудзяне борошно – 250 грамів.
  3. Курячі яйця – 2 штуки.
  4. Кефір – 250 мілілітрів.
  5. Сметана – 150 грамів.
  6. Гарбуз – 300 грамів.
  7. Цибуля-порей – половина.
  8. Твердий сир – 200 грамів.
  9. Сода – половина чайної ложки.
  10. Сіль – чайна ложка без гірки.
  11. Спеції – за смаком.
  12. Рослинна олія-3 столові ложки + для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску вилийте кефір і додайте сметану (обидва продукти повинні бути кімнатної температури). Гарненько збийте.
  2. Розбийте яйця, додайте сіль і вимішайте.
  3. Просійте борошно в миску і гарненько вимішайте тісто. Залиште набухати на 30 хвилин.
  4. Помийте цибулю-порей і гарбуз, очистіть і натріть на дрібній тертці, додайте в тісто і перемішайте.
  5. Натріть сир, всипте в тісто, додайте приправу, влийте масло, перемішайте.
  6. Сковороду змажте невеликою кількістю масла, вилийте тісто і обсмажте з обох сторін.

Ссылка на основную публикацию