Рецепт пісних оладок з гарбуза

Гарбуз вважається одним з найбільш корисних овочів. В ній міститься дуже багато вітамінів і мінералів. Овоч низькокалорійний і не має протипоказань до вживання. Пропонуємо вашій увазі 3 рецепти пісних оладок з гарбуза.

Сніданок

Класичний рецепт

Почати хочеться з найпростішого і швидкого в приготуванні класичного рецепту.

Гарбузові оладки — дуже смачне, ароматне, корисне і солодке блюдо, яке точно сподобається вашим домочадцям. Незважаючи на те, що блюдо вважається пісним, воно все одно виходить смачним і соковитим.

Потрібно:

  1. Борошно — 50 грамів.
  2. Гарбуз — 400 грамів.
  3. Цукровий пісок — 50 грамів.
  4. Сода харчова — половина чайної ложки.
  5. Ванілін — маленька упаковка.
  6. Лимонний сік — столова ложка.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Приготування почнемо з підготування овоча. Гарненько помийте гарбуз, очистіть її від шкірки і насіння.
  2. На крупній тертці натріть гарбуз в глибоку миску.
  3. У миску до гарбуза додайте цукровий пісок, ретельно перемішайте і дайте постояти 20 хвилин. У мисці повинен з’явитися сік.
  4. По закінченню часу додайте в миску ванілін.
  5. В готельної ємності погасіть соду лимонним соком. Влете рідину до гарбуза.
  6. Повільно всипте в миску борошно, постійно помішуючи.
  7. Дайте тесту настоятися 5 хвилин.
  8. Нагрійте сковороду, попередньо змастивши її рослинним маслом.
  9. За допомогою столової ложки викладайте на сковороду майбутні оладки і прожарюйте з обох сторін.

Дуже смачні, а головне ситні і корисні оладки з гарбуза готові!

Пряні пісні гарбузові оладки

Гарбузові оладки-блюдо універсальне: його можна зробити як солодким, так і солоним. Ми ж пропонуємо вам приготувати пряні оладки з гарбуза, які відмінно підійдуть в пост.

Потрібно:

  1. Нутове борошно — 150 грамів.
  2. Гарбуз — 500 грамів.
  3. Каррі — половина чайної ложки.
  4. Кориця — половина чайної ложки.
  5. Сіль — половина чайної ложки.
  6. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Гарненько помийте гарбуз.
  2. Очистіть овоч від шкірки, витягніть насіння.
  3. За допомогою терки дрібно подрібніть гарбуз.
  4. До натертої гарбузі додайте сіль, дайте постояти 10 хвилин, щоб овоч дав сік.
  5. По закінченню часу перемішайте гарбуз.
  6. Додайте в миску борошно, каррі і корицю. Перемішавши.
  7. Розігрійте сковороду, змащену олією, на середньому вогні.
  8. Столовою ложкою викладіть оладки і прожарьте з обох сторін.

Подавати таку страву можна як в теплому, так і в холодному вигляді.

Гарбузово-бананові пісні оладки

Пісні гарбузові оладки — дуже смачне і поживне блюдо, яке допоможе урізноманітнити ваш раціон. Завдяки банану в складі, оладки вийдуть більш повітряними, ніжними і ароматними.

Потрібно:

  1. Борошно — 300 грамів.
  2. Гарбуз — 600 грамів.
  3. Банани (краще м’які) — 2 середні штуки.
  4. Цукровий пісок — 50 грамів.
  5. Ванільний цукор або ванілін — маленька пачка.
  6. Розпушувач — чайна ложка.
  7. Кориця — половина чайної ложки.
  8. Сіль — третина чайної ложки.
  9. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Починаємо з гарбуза. Помийте гарбуз, очистіть її від шкірки і насіння.
  2. Наріжте гарбуз невеликими кубиками і покладіть в каструлю з водою.
  3. Поставте каструлю з гарбузом на вогонь і доведіть до м’якого стану. В середньому це займає 20 хвилин.
  4. Злийте зайву воду і дайте гарбузі трохи охолонути.
  5. Банани очистіть від шкірки і наріжте невеликими коліщатками.
  6. У глибоку миску покладіть гарбуз і банани.
  7. За допомогою блендера або ж звичайної вилки подрібніть гарбуз і банани до стану пюре.
  8. Додайте в миску ванільний цукор (або ж ванілін), сіль, корицю. Перемішавши.
  9. Борошно змішайте з розпушувачем.
  10. Маленькими порціями всипайте суху суміш до гарбуза і бананів, постійно перемішуючи. Тісто має вийти досить густим.
  11. Сковороду змастіть маслом і розігрійте.
  12. Столову ложку змочіть холодною водою і викладіть оладки.
  13. Обсмажте з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Пісні оладки з гарбуза і бананів готові! Можна подавати до столу!

Поради:

  1. Для того, щоб оладки не розвалювалися під час смаження, натирайте гарбуз якомога дрібніше.
  2. Для того, щоб оладки були ароматними і ніжними, необхідно засипати натерту гарбуз цукровим піском, щоб вона дала сік.
  3. У пісному рецепті борошно є заміною яйцям. Незважаючи на це, давати занадто багато борошна не варто, інакше блюдо вийде жорстким.

Ссылка на основную публикацию