Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Гарбуз вважається одним з найбільш корисних овочів. В ній міститься дуже багато вітамінів і мінералів. Овоч низькокалорійний і не має протипоказань до вживання. Пропонуємо вашій увазі 3 рецепти пісних оладок з гарбуза.
Класичний рецепт
Почати хочеться з найпростішого і швидкого в приготуванні класичного рецепту.
Гарбузові оладки — дуже смачне, ароматне, корисне і солодке блюдо, яке точно сподобається вашим домочадцям. Незважаючи на те, що блюдо вважається пісним, воно все одно виходить смачним і соковитим.
Потрібно:
- Борошно — 50 грамів.
- Гарбуз — 400 грамів.
- Цукровий пісок — 50 грамів.
- Сода харчова — половина чайної ложки.
- Ванілін — маленька упаковка.
- Лимонний сік — столова ложка.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Приготування почнемо з підготування овоча. Гарненько помийте гарбуз, очистіть її від шкірки і насіння.
- На крупній тертці натріть гарбуз в глибоку миску.
- У миску до гарбуза додайте цукровий пісок, ретельно перемішайте і дайте постояти 20 хвилин. У мисці повинен з’явитися сік.
- По закінченню часу додайте в миску ванілін.
- В готельної ємності погасіть соду лимонним соком. Влете рідину до гарбуза.
- Повільно всипте в миску борошно, постійно помішуючи.
- Дайте тесту настоятися 5 хвилин.
- Нагрійте сковороду, попередньо змастивши її рослинним маслом.
- За допомогою столової ложки викладайте на сковороду майбутні оладки і прожарюйте з обох сторін.
Дуже смачні, а головне ситні і корисні оладки з гарбуза готові!
Пряні пісні гарбузові оладки
Гарбузові оладки-блюдо універсальне: його можна зробити як солодким, так і солоним. Ми ж пропонуємо вам приготувати пряні оладки з гарбуза, які відмінно підійдуть в пост.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Потрібно:
- Нутове борошно — 150 грамів.
- Гарбуз — 500 грамів.
- Каррі — половина чайної ложки.
- Кориця — половина чайної ложки.
- Сіль — половина чайної ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Гарненько помийте гарбуз.
- Очистіть овоч від шкірки, витягніть насіння.
- За допомогою терки дрібно подрібніть гарбуз.
- До натертої гарбузі додайте сіль, дайте постояти 10 хвилин, щоб овоч дав сік.
- По закінченню часу перемішайте гарбуз.
- Додайте в миску борошно, каррі і корицю. Перемішавши.
- Розігрійте сковороду, змащену олією, на середньому вогні.
- Столовою ложкою викладіть оладки і прожарьте з обох сторін.
Подавати таку страву можна як в теплому, так і в холодному вигляді.
Гарбузово-бананові пісні оладки
Пісні гарбузові оладки — дуже смачне і поживне блюдо, яке допоможе урізноманітнити ваш раціон. Завдяки банану в складі, оладки вийдуть більш повітряними, ніжними і ароматними.
Потрібно:
- Борошно — 300 грамів.
- Гарбуз — 600 грамів.
- Банани (краще м’які) — 2 середні штуки.
- Цукровий пісок — 50 грамів.
- Ванільний цукор або ванілін — маленька пачка.
- Розпушувач — чайна ложка.
- Кориця — половина чайної ложки.
- Сіль — третина чайної ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Починаємо з гарбуза. Помийте гарбуз, очистіть її від шкірки і насіння.
- Наріжте гарбуз невеликими кубиками і покладіть в каструлю з водою.
- Поставте каструлю з гарбузом на вогонь і доведіть до м’якого стану. В середньому це займає 20 хвилин.
- Злийте зайву воду і дайте гарбузі трохи охолонути.
- Банани очистіть від шкірки і наріжте невеликими коліщатками.
- У глибоку миску покладіть гарбуз і банани.
- За допомогою блендера або ж звичайної вилки подрібніть гарбуз і банани до стану пюре.
- Додайте в миску ванільний цукор (або ж ванілін), сіль, корицю. Перемішавши.
- Борошно змішайте з розпушувачем.
- Маленькими порціями всипайте суху суміш до гарбуза і бананів, постійно перемішуючи. Тісто має вийти досить густим.
- Сковороду змастіть маслом і розігрійте.
- Столову ложку змочіть холодною водою і викладіть оладки.
- Обсмажте з обох сторін до появи золотистої скоринки.
Пісні оладки з гарбуза і бананів готові! Можна подавати до столу!
Поради:
- Для того, щоб оладки не розвалювалися під час смаження, натирайте гарбуз якомога дрібніше.
- Для того, щоб оладки були ароматними і ніжними, необхідно засипати натерту гарбуз цукровим піском, щоб вона дала сік.
- У пісному рецепті борошно є заміною яйцям. Незважаючи на це, давати занадто багато борошна не варто, інакше блюдо вийде жорстким.