Рецепт оладок як в дитячому садку

Напевно, кожен пам’ятає оладки з дитячого садка. Вони мали особливу структуру, особливий смак. З чим пов’язані такі особливості? У чому секрет приготування таких оладок? Як зробити їх в домашніх умовах? Представляємо 4 рецепта оладок як в дитячому садку.

Солодкі

Здобні оладки

Кожна господиня, напевно, хоч раз стикалася з проханням дитину приготувати оладки як в дитячому садку. Приготування зовсім нескладне, на нього не піде багато часу, а саме ласощі вийде дуже смачним і пишним.

Знадобитися:

  1. Борошно — 600 грамів.
  2. Куряче яйце — 3 штуки.
  3. Сухі дріжджі — пакет (5 грам).
  4. Молоко — 400 мілілітрів.
  5. Цукровий пісок — 100 грамів.
  6. Сіль — половина чайної ложки.
  7. Рослинна олія-50 мілілітрів + для смаження.

Приготування:

  1. Нагрійте молоко до трохи гарячого стану.
  2. Додайте в молоко, дріжджі і перемішайте.
  3. Всипте борошно, вимішуючи для того, щоб не було грудочок.
  4. Накрийте миску з тістом рушником і поставте в тепле місце.
  5. В окрему миску розбийте яйця, збийте.
  6. До яєць додайте сіль, цукровий пісок і рослинне масло, гарненько перемішайте.
  7. Коли тісто збільшиться майже в два рази, влийте в нього яєчну суміш.
  8. Гарненько збийте тісто, знову накрийте його рушником і дайте трохи настоятися.

З цього моменту тісто більше заважати не можна!

  1. Сковороду поставте на середній вогонь і змастіть невеликою кількістю рослинного масла.
  2. Столову ложку обмочите в холодній воді і формуйте нею оладки.
  3. Обсмажте оладку з обох сторін до появи золотої скоринки.

Здобні оладки готові! Можна подавати до столу і кликати сім’ю за стіл.

Простий рецепт

Це найпростіший і економічний рецепт приготування оладок точнісінько як в дитячому садку.

Знадобитися:

  1. Борошно — 400 грамів.
  2. Молоко — 400 мілілітрів.
  3. Дріжджі — пакетик (5 грам).
  4. Цукровий пісок — 100 грамів.
  5. Сіль — невелика щіпка.
  6. Рослинна олія-столова ложка + для смаження.

Приготування:

  1. Підігрійте молоко для злегка гарячого стану.
  2. Додайте в тепле молоко дріжджі і перемішайте.
  3. Всипте в молочно-дріжджову суміш сіль і цукровий пісок.
  4. Просійте борошно, постійно помішуючи при цьому віночком так, щоб не утворювалися грудочки.
  5. Влийте столову ложку рослинного масла.
  6. Добре замішайте тісто.
  7. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на дві години.
  8. Сковороду розжарити і змастіть рослинним маслом.
  9. Смажте оладки з обох сторін до появи рум’яної скоринки.

Смачні, але в той же час дуже прості в приготуванні оладки, в точності як дитячому садку, готові!

Дріжджові оладки

Весь секрет оладок в дитячому саду у тому, що їх готують по ГОСТу, тому вони і виходять такими смачними, ніжними і пишними Пропонуємо вам порадувати своїх домочадців і спекти оладки по ГОСТу.

Знадобитися:

  1. Борошно — 600 грамів.
  2. Куряче яйце — 1 штука.
  3. Вода — 400 мілілітрів.
  4. Цукровий пісок — 50 грамів.
  5. Сіль — щіпка.
  6. Дріжджі — пакетик (5 грам).
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Приготування починаємо з опари.
  2. У миску влийте 200 мілілітрів теплої води.
  3. Всипте в теплу воду дріжджі, сіль і цукровий пісок.
  4. Перемішайте за допомогою віночка, уникаючи появи грудочок.
  5. Накрийте ємність з опарою рушником і залиште в теплому місці на 10 хвилин.

Порада: не перетримайте опару, інакше оладки будуть тонкими, а не пишними! Як тільки опара починає покриватися бульбашками — приступаємо до приготування тіста.

  1. У глибоку миску розбийте яйце і збийте його.
  2. Влийте в ємність до яйця опару, добре перемішайте.
  3. Тепер влийте решту 200 мілілітрів воду кімнатної температури і знову збийте.
  4. Поступово вводите борошно, при цьому постійно помішуючи.

Порада: тісто має бути досить густим, щоб випічка була пишніше. Якщо тісто вийшло занадто рідким, можна збільшити кількість борошна.

  1. Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце.
  2. Залиште на 40 хвилин.
  3. Після закінчення цього часу перемішайте тісто, знову накрийте його рушником і приберіть на годину в тепле місце.

Порада: використовуйте глибоку ємність, так як тісто стане в два, а то і в три рази більше!

  1. Поставте сковороду на середній вогонь, заздалегідь змастивши рослинним маслом.
  2. Злегка вологою ложкою наберіть тісто і сформуйте оладок.
  3. Обсмажте з обох сторін.

Оладки по Держстандарту готові! Вони виходять неймовірно повітряними, пишними, ніжними, а головне — дуже смачними. Найкраще подавати такі оладки зі сметаною.

Оладки зі свіжих дріжджів

Оладки, мабуть, можна сміливо визнати одним з найулюбленіших страв кожної господині. По-перше, вони дуже прості в приготуванні, а інгредієнти, з яких їх готують, знайдуться на будь-якій кухні. По-друге, всі члени сім’ї люблять їх за неймовірний ніжний смак і яскравий аромат. Щоб оладки вийшли більш здобними і пишними, їх найкраще готувати на дріжджах. Незважаючи на те, що зараз дуже популярні сухі дріжджі, оладки, приготовані зі свіжих дріжджів по праву можуть вважатися найсмачнішими і повітряними.

Знадобитися:

  1. Борошно — 500 грамів.
  2. Курячі яйця — 1 штука.
  3. Тепла вода — 500 мілілітрів.
  4. Цукровий пісок-20 грам (столова ложка).
  5. Сіль — 10 грамів.
  6. Свіжі дріжджі — 15 грамів.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Закип’ятіть воду і дайте їй трохи охолонути, щоб вона не була дуже гарячою.
  2. У теплій воді розчиніть дріжджі, сіль і цукровий пісок.
  3. Добре перемішайте, щоб інгредієнти повністю розчинилися.
  4. Додайте в воду яйце і збийте віночком, краще використовувати міксер.
  5. Просіяти в миску борошно і помішуйте тісто віночком, уникайте появи грудочок.
  6. Заважайте тісто до тих пір, поки воно не стане тягучим і трохи липким.
  7. Накрийте миску з тістом рушником або харчовою плівкою.
  8. Залиште на 40 хвилин, щоб тісто піднялося в два рази.
  9. Обережно помішайте тісто за допомогою ложки. Після цієї маніпуляції тісто більше не чіпайте.
  10. Знову накрийте тісто і залиште ще на 30-40 хвилин.
  11. За допомогою злегка змоченої у воді ложки наберіть тісто і викладіть оладки на розігріту сковороду, змащену олією.

Оладки готові. Якщо хочете зануритися в дитинство, подавайте його з яблучним повидлом або варенням.

Ссылка на основную публикацию