Напевно, кожен пам’ятає оладки з дитячого садка. Вони мали особливу структуру, особливий смак. З чим пов’язані такі особливості? У чому секрет приготування таких оладок? Як зробити їх в домашніх умовах? Представляємо 4 рецепта оладок як в дитячому садку.
Здобні оладки
Кожна господиня, напевно, хоч раз стикалася з проханням дитину приготувати оладки як в дитячому садку. Приготування зовсім нескладне, на нього не піде багато часу, а саме ласощі вийде дуже смачним і пишним.
Знадобитися:
- Борошно — 600 грамів.
- Куряче яйце — 3 штуки.
- Сухі дріжджі — пакет (5 грам).
- Молоко — 400 мілілітрів.
- Цукровий пісок — 100 грамів.
- Сіль — половина чайної ложки.
- Рослинна олія-50 мілілітрів + для смаження.
Приготування:
- Нагрійте молоко до трохи гарячого стану.
- Додайте в молоко, дріжджі і перемішайте.
- Всипте борошно, вимішуючи для того, щоб не було грудочок.
- Накрийте миску з тістом рушником і поставте в тепле місце.
- В окрему миску розбийте яйця, збийте.
- До яєць додайте сіль, цукровий пісок і рослинне масло, гарненько перемішайте.
- Коли тісто збільшиться майже в два рази, влийте в нього яєчну суміш.
- Гарненько збийте тісто, знову накрийте його рушником і дайте трохи настоятися.
З цього моменту тісто більше заважати не можна!
- Сковороду поставте на середній вогонь і змастіть невеликою кількістю рослинного масла.
- Столову ложку обмочите в холодній воді і формуйте нею оладки.
- Обсмажте оладку з обох сторін до появи золотої скоринки.
Здобні оладки готові! Можна подавати до столу і кликати сім’ю за стіл.
Простий рецепт
Це найпростіший і економічний рецепт приготування оладок точнісінько як в дитячому садку.
Знадобитися:
- Борошно — 400 грамів.
- Молоко — 400 мілілітрів.
- Дріжджі — пакетик (5 грам).
- Цукровий пісок — 100 грамів.
- Сіль — невелика щіпка.
- Рослинна олія-столова ложка + для смаження.
Приготування:
- Підігрійте молоко для злегка гарячого стану.
- Додайте в тепле молоко дріжджі і перемішайте.
- Всипте в молочно-дріжджову суміш сіль і цукровий пісок.
- Просійте борошно, постійно помішуючи при цьому віночком так, щоб не утворювалися грудочки.
- Влийте столову ложку рослинного масла.
- Добре замішайте тісто.
- Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на дві години.
- Сковороду розжарити і змастіть рослинним маслом.
- Смажте оладки з обох сторін до появи рум’яної скоринки.
Смачні, але в той же час дуже прості в приготуванні оладки, в точності як дитячому садку, готові!
Дріжджові оладки
Весь секрет оладок в дитячому саду у тому, що їх готують по ГОСТу, тому вони і виходять такими смачними, ніжними і пишними Пропонуємо вам порадувати своїх домочадців і спекти оладки по ГОСТу.
Знадобитися:
- Борошно — 600 грамів.
- Куряче яйце — 1 штука.
- Вода — 400 мілілітрів.
- Цукровий пісок — 50 грамів.
- Сіль — щіпка.
- Дріжджі — пакетик (5 грам).
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Приготування починаємо з опари.
- У миску влийте 200 мілілітрів теплої води.
- Всипте в теплу воду дріжджі, сіль і цукровий пісок.
- Перемішайте за допомогою віночка, уникаючи появи грудочок.
- Накрийте ємність з опарою рушником і залиште в теплому місці на 10 хвилин.
Порада: не перетримайте опару, інакше оладки будуть тонкими, а не пишними! Як тільки опара починає покриватися бульбашками — приступаємо до приготування тіста.
- У глибоку миску розбийте яйце і збийте його.
- Влийте в ємність до яйця опару, добре перемішайте.
- Тепер влийте решту 200 мілілітрів воду кімнатної температури і знову збийте.
- Поступово вводите борошно, при цьому постійно помішуючи.
Порада: тісто має бути досить густим, щоб випічка була пишніше. Якщо тісто вийшло занадто рідким, можна збільшити кількість борошна.
- Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце.
- Залиште на 40 хвилин.
- Після закінчення цього часу перемішайте тісто, знову накрийте його рушником і приберіть на годину в тепле місце.
Порада: використовуйте глибоку ємність, так як тісто стане в два, а то і в три рази більше!
- Поставте сковороду на середній вогонь, заздалегідь змастивши рослинним маслом.
- Злегка вологою ложкою наберіть тісто і сформуйте оладок.
- Обсмажте з обох сторін.
Оладки по Держстандарту готові! Вони виходять неймовірно повітряними, пишними, ніжними, а головне — дуже смачними. Найкраще подавати такі оладки зі сметаною.
Оладки зі свіжих дріжджів
Оладки, мабуть, можна сміливо визнати одним з найулюбленіших страв кожної господині. По-перше, вони дуже прості в приготуванні, а інгредієнти, з яких їх готують, знайдуться на будь-якій кухні. По-друге, всі члени сім’ї люблять їх за неймовірний ніжний смак і яскравий аромат. Щоб оладки вийшли більш здобними і пишними, їх найкраще готувати на дріжджах. Незважаючи на те, що зараз дуже популярні сухі дріжджі, оладки, приготовані зі свіжих дріжджів по праву можуть вважатися найсмачнішими і повітряними.
Знадобитися:
- Борошно — 500 грамів.
- Курячі яйця — 1 штука.
- Тепла вода — 500 мілілітрів.
- Цукровий пісок-20 грам (столова ложка).
- Сіль — 10 грамів.
- Свіжі дріжджі — 15 грамів.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Закип’ятіть воду і дайте їй трохи охолонути, щоб вона не була дуже гарячою.
- У теплій воді розчиніть дріжджі, сіль і цукровий пісок.
- Добре перемішайте, щоб інгредієнти повністю розчинилися.
- Додайте в воду яйце і збийте віночком, краще використовувати міксер.
- Просіяти в миску борошно і помішуйте тісто віночком, уникайте появи грудочок.
- Заважайте тісто до тих пір, поки воно не стане тягучим і трохи липким.
- Накрийте миску з тістом рушником або харчовою плівкою.
- Залиште на 40 хвилин, щоб тісто піднялося в два рази.
- Обережно помішайте тісто за допомогою ложки. Після цієї маніпуляції тісто більше не чіпайте.
- Знову накрийте тісто і залиште ще на 30-40 хвилин.
- За допомогою злегка змоченої у воді ложки наберіть тісто і викладіть оладки на розігріту сковороду, змащену олією.
Оладки готові. Якщо хочете зануритися в дитинство, подавайте його з яблучним повидлом або варенням.