Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Оладки є однією з найпростіших страв російської та української кухні, які можна приготувати на сніданок для всієї родини. Представляємо декілька рецептів вівсяних оладок.
Зміст
- 1 Яблучно-вівсяні оладки на кефірі
- 2 Вівсяні оладки з бананом
- 3 Вівсяні оладки з вишнею
- 4 Оладки з вівсяних пластівців
- 5 Кабачкові оладки з вівсяними пластівцями
- 6 Гарбузові оладки з вівсяними пластівцями
- 7 Апельсинові оладки
- 8 Вівсяні оладки з картоплею, куркою і сиром
- 9 Сирно-вівсяні оладки
- 10 Шоколадно-вівсяні оладки
- 11 М’ясні оладки з вівсянкою
- 12 Оладки з манки і вівсяної крупи
Яблучно-вівсяні оладки на кефірі
Інгредієнти:
Вівсяне борошно ─ 2 склянки
Кефір ─ 500 мілілітрів
Яйця ─ 2 штуки
Сода ─ половина чайної ложки
Цукор ─ половина склянки
Сіль ─ щіпка
Яблуко ─ 1 штука
Приготування:
Збити яйця з цукром, потім з’єднати з кефіром і додати сіль.
До отриманої суміші всипати борошно і соду, перемішати. Тісто має бути не рідким і повітряним.
Змастити сковороду рослинним маслом. На розігріту поверхню ложкою викласти тісто і зверху покласти нарізані скибочки яблук. Почекати поки низ оладок підсмажиться і перевернути на іншу сторону. Після викласти на блюдо і посипати корицею і ваніллю.
Вівсяні оладки з бананом
Інгредієнти:
Вівсяне борошно ─ 100 грам
Банани ─ 2 штуки
Яйця ─ 2 штуки
Сіль ─ щіпка
Рослинна олія ─ 50 мілілітрів
Приготування:
За допомогою блендера подрібнити банани до стану пюре. Можна розім’яти банани виделкою, але це займе більше часу.
В окремому посуді ретельно збити яйця до утворення невеликої пінки.
З’єднати вівсяну муку, пюре і яйця. Посолити і добре перемішати.
Розігріту сковороду змастити маслом. Сформувати круглі коржі і обваляти в вівсяному борошні, потім прожарити з кожного боку на середньому вогні пару хвилин. Вийде близько 10 оладок. Викласти на тарілку і посипати цукровою пудрою або корицею.
Вівсяні оладки з вишнею
Інгредієнти:
Яйця ─ 3 штуки
Кефір ─ 2 склянки
Цукор ─ 4 столові ложки
Сода ─ 1 чайна ложка
Борошно ─ 1,5 склянки
Вишня без кісточки ─ 1 жменя
Приготування:
Змішати яйця з цукром, додати кефір і соду. Тісто добре перемішати, а після всипати 2/3 борошна. Ще раз добре перемішати і додати борошно, що залишилося. В отримане тісто покласти вишню.
Смажити на розігрітій сковороді, на середньому вогні до рум’яної скоринки. Викласти на тарілку і полити сметаною.
Оладки з вівсяних пластівців
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці ─ 1 стакан
Яйця ─ 2 штуки
Цукор ─ 0,5 склянки
Кефір ─ 0,5 склянки
Сметана ─ 0,5 склянки
Борошно ─ 4 столові ложки
Сода ─ 1 чайна ложка
Рослинна олія ─ 50 мілілітрів
Приготування:
Пластівці швидкого приготування і вбити в них яйця. Додати цукор, кефір, сметану і добре перемішати всі інгредієнти. Отримане тісто залишити на 15 хвилин. Коли тісто настоїться всипати борошно (можна взяти вівсяну).
Туди ж додати соду, погашену лимонною кислотою або оцтом. Тісто вийде густе і ніжне.
Сковороду змастити маслом і смажити оладки до повної готовності. Подавати можна з повидлом або варенням.
Кабачкові оладки з вівсяними пластівцями
Інгредієнти:
Кабачки ─ 5 штук середнього розміру
Яйця ─ 2 штуки
Вівсяні пластівці ─ 200 грам
Зелень ─ пару гілочок
Пшеничне / вівсяне борошно ─ 2 столові ложки
Масло рослинне ─ 4 столові ложки
Приготування:
Кабачки дрібно натерти на тертці, посолити, всипати вівсянку і перемішати. Додати яйця і подрібнену зелень, можна посипати спеціями. Дати настоятися 15 хвилин. Ретельно перемішати, підсипати борошно, якщо тісто вийшло занадто рідким. На змащену маслом сковорідку викласти ложкою кілька коржів і обсмажити на низькому вогні в двох сторін. Подавати можна зі сметаною або грецьким йогуртом.
Гарбузові оладки з вівсяними пластівцями
Інгредієнти:
Гарбуз ─ ¼ частина
Яблука ─ 3 штуки
Вівсяні пластівці ─ 1 стакан
Яйця ─ 2 штуки
Кефір ─ 5 столових ложок
Борошно ─ 6 столових ложок
Цукор ─ 5 столових ложок
Сода ─ 1/3 чайної ложки гашеної лимонною кислотою
Кориця ─ за смаком
Рослинна олія ─ 50 мілілітрів
Приготування:
Протерти на дрібній тертці яблука і гарбуз. Змішати і додати цукор з корицею. Вбити в отриману суміш два яйця, вівсяні пластівці, кефір і дати настоятися 20 — 30 хвилин.
Додати борошно і гашене соду. Перемішавши. На змащеній маслом сковороді смажити до утворення рум’яної скоринки. Після викласти на тарілку і полити сметаною або медом.
Апельсинові оладки
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці ─ 1,5 склянки
Молоко / кефір ─ 250-300 мілілітрів
Яйце ─ 1 штука
Апельсинова цедра ─ 1 столова ложка
Цукор ─ 1 столова ложка
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Розпушувач ─ половина чайної ложки
Кориця ─ 2 чайних ложки
Сода ─ половина чайної ложки
Приготування:
Пластівці подрібнити в блендері і змішати з підігрітим молоком або кефіром. Дати постояти 20 хвилин до набухання тіста.
На дрібній тертці протерти цедру апельсина і полити лимонним соком.
У вівсянку додати цукор, корицю, яйце, цедру, соду і замісити.
Якщо тісто вийшло занадто рідким, то слід підсипати ще трохи подрібнених пластівців. Прожарити з двох сторін до золотистої скоринки і подати до столу. Оладки добре будуть поєднуватися з медом.
Вівсяні оладки з картоплею, куркою і сиром
Інгредієнти:
Пластівці вівсяні ─ 1 стакан
Сир ─ 100 грам
Куряче філе ─ 100 грам
Яйце ─ 1 штука
Сметана ─ 100 грам
Картопля ─ 1 штука
Зелень ─ 1 гілка
Молоко ─ 1 стакан
Масло ─ 1 столова ложка
Чорний перець ─ за смаком
Сіль ─ за смаком
Приготування:
Вівсяні пластівці залити молоком і дати настоятися 15 хвилин. В окремій глибокій мисці натерти на крупній тертці сир і картоплю, додати яйце перемішане зі сметаною. Посолити, поперчити і гарненько перемішати тісто.
Куряче філе дрібно нарізати кубиками і підсмажити на сковороді.
Взяти миску з настояними пластівцями і злити молоко, потім додати до сиру і ще раз ретельно перемішати. Підсмажену курку з’єднати з тестом і викладати столовою ложкою на змащену маслом сковороду. Смажити на середньому вогні по повного приготування. Після викладки на тарілку посипати подрібненою зеленню.
Сирно-вівсяні оладки
Інгредієнти:
Сир 5% жирності ─ 200 грам
Молоко ─ 150 мілілітрів
Вівсяне борошно ─ 100 грам
Яєчні білки ─ 2 штуки
Борошно ─ 2 столові ложки
Сіль ─ щіпка
Розпушувач ─ 0,5 чайної ложки
Кориця ─ за смаком
Приготування:
З’єднати вівсяну муку і сир, додати сіль, розпушувач, корицю і гарненько перемішати.
Відокремити білки від жовтків і поставити в холодильник. Після охолодження збити білки в блендері до густого крему. У сирну масу влити молоко і розмішати. В тісто акуратно вмішати білки, а потім засипати борошно.
Тісто має вийти густе. На цьому етапі для солодощі можна додати столову ложку меду і трохи ванілі.
На прогрітій і змащеній маслом сковорідці обсмажити коржі з двох сторін, обов’язково на середньому вогні. Готові оладки подавати з ягодами і фруктами, политими йогуртом. Цей варіант цілком підійде тим, хто сидить на дієті.
Шоколадно-вівсяні оладки
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці ─ 1/3 склянки
Пшеничне борошно ─ дві склянки
Какао ─ 2 столові ложки
Молоко ─ три чверті склянки
Розпушувач─1 чайна ложка
Вершкове масло (топлене) ─ 1 столова ложка
Йогурт без добавок ─ 2 склянки
Сіль ─ щіпка
Сода ─ щіпка
Яйце ─ 1 штука
Ваніль ─ 1 чайна ложка
Приготування:
У глибокій мисці змішати вівсянку, борошно, какао, сіль, гашену соду, розпушувач. Збити молоко і яйце, додати ваніль і топлене охолоджене масло. Все з’єднати в одному посуді і дати постояти 20 хвилин для набухання.
Ще раз добре перемішати відстояне тісто і викласти ложкою на розігріту сковорідку. Маслом змастити тільки перед першою коржем.
До готових оладок можна запропонувати збиті вершки або шоколадний пломбір.
М’ясні оладки з вівсянкою
Інгредієнти:
Фарш м’ясний ─ 400 грам
Вівсяні пластівці ─ 1 стакан
Сіль ─ 1 стакан
Сода ─ ¼ чайної ложки
Кефір ─ 1 стакан
Яйце ─ 1 штука
Спеції ─ за смаком
Часник ─ 1 чайна ложка
Масло ─ столова ложка
Приготування:
Змішати кефір з сіллю, вівсяними пластівцями і содою гашеного оцтом. В отриману суміш додати перекручений м’ясний фарш, одне яйце, сухий або протертий часник, спеції. Добре вимісити масу і дати настоятися 10 хвилин. Викласти на розігріту сковороду і смажити в олії під кришкою на середньому вогні. Після остаточного прожарювання можна просочити надлишки масла сухими серветками. Ці оладки прекрасно поєднуються з овочевими гарнірами.
Оладки з манки і вівсяної крупи
Інгредієнти:
Вівсяна крупа ─ 250 грам
Манка ─ 100 грам
Дріжджі ─ 1 пакетик
Молоко ─ 500 мілілітрів
Цукор ─ 2 столові ложки
Масло ─ столова ложка
Приготування:
Манку і вівсяні пластівці перемолоти в блендері. Змішати підігріте на плиті молоко з двома ложками перемеленого борошна, а також манкою, цукром і дріжджами. Залишити на деякий час під накритим рушником в теплому місці. Коли з’являться бульбашки, додати решту сухих інгредієнтів. Перемішавши.
На розпеченій сковороді обсмажити з двох сторін, після дати дійти під кришкою. Це допоможе оладок піднятися і стати пишними. До столу подавати з солодкими поливами (мед, варення, згущене молоко).
В інтернет-магазині студія Bosch https://studio-bosch.com.ua/ можна купити побутову техніку Bosch — кухонні плити, пральні машини, холодильники.