Рецепт вівсяних оладок

Оладки є однією з найпростіших страв російської та української кухні, які можна приготувати на сніданок для всієї родини. Представляємо декілька рецептів вівсяних оладок.

Смачні

Яблучно-вівсяні оладки на кефірі

Інгредієнти:

Вівсяне борошно ─ 2 склянки

Кефір ─ 500 мілілітрів

Яйця ─ 2 штуки

Сода ─ половина чайної ложки

Цукор ─ половина склянки

Сіль ─ щіпка

Яблуко ─ 1 штука

Приготування:

Збити яйця з цукром, потім з’єднати з кефіром і додати сіль.

До отриманої суміші всипати борошно і соду, перемішати. Тісто має бути не рідким і повітряним.

Змастити сковороду рослинним маслом. На розігріту поверхню ложкою викласти тісто і зверху покласти нарізані скибочки яблук. Почекати поки низ оладок підсмажиться і перевернути на іншу сторону. Після викласти на блюдо і посипати корицею і ваніллю.

Вівсяні оладки з бананом

Інгредієнти:

Вівсяне борошно ─ 100 грам

Банани ─ 2 штуки

Яйця ─ 2 штуки

Сіль ─ щіпка

Рослинна олія ─ 50 мілілітрів

Приготування:

За допомогою блендера подрібнити банани до стану пюре. Можна розім’яти банани виделкою, але це займе більше часу.

В окремому посуді ретельно збити яйця до утворення невеликої пінки.

З’єднати вівсяну муку, пюре і яйця. Посолити і добре перемішати.

Розігріту сковороду змастити маслом. Сформувати круглі коржі і обваляти в вівсяному борошні, потім прожарити з кожного боку на середньому вогні пару хвилин. Вийде близько 10 оладок. Викласти на тарілку і посипати цукровою пудрою або корицею.

Вівсяні оладки з вишнею

Інгредієнти:

Яйця ─ 3 штуки

Кефір ─ 2 склянки

Цукор ─ 4 столові ложки

Сода ─ 1 чайна ложка

Борошно ─ 1,5 склянки

Вишня без кісточки ─ 1 жменя

Приготування:

Змішати яйця з цукром, додати кефір і соду. Тісто добре перемішати, а після всипати 2/3 борошна. Ще раз добре перемішати і додати борошно, що залишилося. В отримане тісто покласти вишню.

Смажити на розігрітій сковороді, на середньому вогні до рум’яної скоринки. Викласти на тарілку і полити сметаною.

Оладки з вівсяних пластівців

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці ─ 1 стакан

Яйця ─ 2 штуки

Цукор ─ 0,5 склянки

Кефір ─ 0,5 склянки

Сметана ─ 0,5 склянки

Борошно ─ 4 столові ложки

Сода ─ 1 чайна ложка

Рослинна олія ─ 50 мілілітрів

Приготування:

Пластівці швидкого приготування і вбити в них яйця. Додати цукор, кефір, сметану і добре перемішати всі інгредієнти. Отримане тісто залишити на 15 хвилин. Коли тісто настоїться всипати борошно (можна взяти вівсяну).

Туди ж додати соду, погашену лимонною кислотою або оцтом. Тісто вийде густе і ніжне.

Сковороду змастити маслом і смажити оладки до повної готовності. Подавати можна з повидлом або варенням.

Кабачкові оладки з вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

Кабачки ─ 5 штук середнього розміру

Яйця ─ 2 штуки

Вівсяні пластівці ─ 200 грам

Зелень ─ пару гілочок

Пшеничне / вівсяне борошно ─ 2 столові ложки

Масло рослинне ─ 4 столові ложки

Приготування:

Кабачки дрібно натерти на тертці, посолити, всипати вівсянку і перемішати. Додати яйця і подрібнену зелень, можна посипати спеціями. Дати настоятися 15 хвилин. Ретельно перемішати, підсипати борошно, якщо тісто вийшло занадто рідким. На змащену маслом сковорідку викласти ложкою кілька коржів і обсмажити на низькому вогні в двох сторін. Подавати можна зі сметаною або грецьким йогуртом.

Гарбузові оладки з вівсяними пластівцями

Інгредієнти:

Гарбуз ─ ¼ частина

Яблука ─ 3 штуки

Вівсяні пластівці ─ 1 стакан

Яйця ─ 2 штуки

Кефір ─ 5 столових ложок

Борошно ─ 6 столових ложок

Цукор ─ 5 столових ложок

Сода ─ 1/3 чайної ложки гашеної лимонною кислотою

Кориця ─ за смаком

Рослинна олія ─ 50 мілілітрів

Приготування:

Протерти на дрібній тертці яблука і гарбуз. Змішати і додати цукор з корицею. Вбити в отриману суміш два яйця, вівсяні пластівці, кефір і дати настоятися 20 — 30 хвилин.

Додати борошно і гашене соду. Перемішавши. На змащеній маслом сковороді смажити до утворення рум’яної скоринки. Після викласти на тарілку і полити сметаною або медом.

Апельсинові оладки

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці ─ 1,5 склянки

Молоко / кефір ─ 250-300 мілілітрів

Яйце ─ 1 штука

Апельсинова цедра ─ 1 столова ложка

Цукор ─ 1 столова ложка

Розпушувач ─ половина чайної ложки

Кориця ─ 2 чайних ложки

Сода ─ половина чайної ложки

Приготування:

Пластівці подрібнити в блендері і змішати з підігрітим молоком або кефіром. Дати постояти 20 хвилин до набухання тіста.

На дрібній тертці протерти цедру апельсина і полити лимонним соком.

У вівсянку додати цукор, корицю, яйце, цедру, соду і замісити.

Якщо тісто вийшло занадто рідким, то слід підсипати ще трохи подрібнених пластівців. Прожарити з двох сторін до золотистої скоринки і подати до столу. Оладки добре будуть поєднуватися з медом.

Вівсяні оладки з картоплею, куркою і сиром

Інгредієнти:

Пластівці вівсяні ─ 1 стакан

Сир ─ 100 грам

Куряче філе ─ 100 грам

Яйце ─ 1 штука

Сметана ─ 100 грам

Картопля ─ 1 штука

Зелень ─ 1 гілка

Молоко ─ 1 стакан

Масло ─ 1 столова ложка

Чорний перець ─ за смаком

Сіль ─ за смаком

Приготування:

Вівсяні пластівці залити молоком і дати настоятися 15 хвилин. В окремій глибокій мисці натерти на крупній тертці сир і картоплю, додати яйце перемішане зі сметаною. Посолити, поперчити і гарненько перемішати тісто.

Куряче філе дрібно нарізати кубиками і підсмажити на сковороді.

Взяти миску з настояними пластівцями і злити молоко, потім додати до сиру і ще раз ретельно перемішати. Підсмажену курку з’єднати з тестом і викладати столовою ложкою на змащену маслом сковороду. Смажити на середньому вогні по повного приготування. Після викладки на тарілку посипати подрібненою зеленню.

Сирно-вівсяні оладки

Інгредієнти:

Сир 5% жирності ─ 200 грам

Молоко ─ 150 мілілітрів

Вівсяне борошно ─ 100 грам

Яєчні білки ─ 2 штуки

Борошно ─ 2 столові ложки

Сіль ─ щіпка

Розпушувач ─ 0,5 чайної ложки

Кориця ─ за смаком

Приготування:

З’єднати вівсяну муку і сир, додати сіль, розпушувач, корицю і гарненько перемішати.

Відокремити білки від жовтків і поставити в холодильник. Після охолодження збити білки в блендері до густого крему. У сирну масу влити молоко і розмішати. В тісто акуратно вмішати білки, а потім засипати борошно.

Тісто має вийти густе. На цьому етапі для солодощі можна додати столову ложку меду і трохи ванілі.

На прогрітій і змащеній маслом сковорідці обсмажити коржі з двох сторін, обов’язково на середньому вогні. Готові оладки подавати з ягодами і фруктами, политими йогуртом. Цей варіант цілком підійде тим, хто сидить на дієті.

Шоколадно-вівсяні оладки

Інгредієнти:

Вівсяні пластівці ─ 1/3 склянки

Пшеничне борошно ─ дві склянки

Какао ─ 2 столові ложки

Молоко ─ три чверті склянки

Розпушувач─1 чайна ложка

Вершкове масло (топлене) ─ 1 столова ложка

Йогурт без добавок ─ 2 склянки

Сіль ─ щіпка

Сода ─ щіпка

Яйце ─ 1 штука

Ваніль ─ 1 чайна ложка

Приготування:

У глибокій мисці змішати вівсянку, борошно, какао, сіль, гашену соду, розпушувач. Збити молоко і яйце, додати ваніль і топлене охолоджене масло. Все з’єднати в одному посуді і дати постояти 20 хвилин для набухання.

Ще раз добре перемішати відстояне тісто і викласти ложкою на розігріту сковорідку. Маслом змастити тільки перед першою коржем.

До готових оладок можна запропонувати збиті вершки або шоколадний пломбір.

М’ясні оладки з вівсянкою

Інгредієнти:

Фарш м’ясний ─ 400 грам

Вівсяні пластівці ─ 1 стакан

Сіль ─ 1 стакан

Сода ─ ¼ чайної ложки

Кефір ─ 1 стакан

Яйце ─ 1 штука

Спеції ─ за смаком

Часник ─ 1 чайна ложка

Масло ─ столова ложка

Приготування:

Змішати кефір з сіллю, вівсяними пластівцями і содою гашеного оцтом. В отриману суміш додати перекручений м’ясний фарш, одне яйце, сухий або протертий часник, спеції. Добре вимісити масу і дати настоятися 10 хвилин. Викласти на розігріту сковороду і смажити в олії під кришкою на середньому вогні. Після остаточного прожарювання можна просочити надлишки масла сухими серветками. Ці оладки прекрасно поєднуються з овочевими гарнірами.

Оладки з манки і вівсяної крупи

Інгредієнти:

Вівсяна крупа ─ 250 грам

Манка ─ 100 грам

Дріжджі ─ 1 пакетик

Молоко ─ 500 мілілітрів

Цукор ─ 2 столові ложки

Масло ─ столова ложка

Приготування:

Манку і вівсяні пластівці перемолоти в блендері. Змішати підігріте на плиті молоко з двома ложками перемеленого борошна, а також манкою, цукром і дріжджами. Залишити на деякий час під накритим рушником в теплому місці. Коли з’являться бульбашки, додати решту сухих інгредієнтів. Перемішавши.

На розпеченій сковороді обсмажити з двох сторін, після дати дійти під кришкою. Це допоможе оладок піднятися і стати пишними. До столу подавати з солодкими поливами (мед, варення, згущене молоко).

Ссылка на основную публикацию