Рецепт вегетаріанських оладок

Їсти багато м’яса – шкідливо, час від часу потрібно переходити на вегетаріанську дієту. Представляємо 6 рецептів оладок, які підійдуть вегетаріанцям.

З бананами

Бананові оладки

Бананові оладки — відмінний варіант сніданок. Їх можна приготувати навіть без цукру, якщо взяти стиглий банан. Страва виходить ніжною і смачною.

Потрібно:

  1. Гречане борошно — 100 грамів.
  2. Банан — 2 невеликі штуки.
  3. Натуральний або грецький йогурт без добавок — 150 грамів.
  4. Ванілін — половина чайної ложки.
  5. Сіль — щіпка.
  6. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Очистіть банан від шкірки, відріжте попки.
  2. М’якоть банана подрібніть до стану пюре, для цього можна використовувати блендер або ж звичайну вилку.
  3. До банану додайте натуральний йогурт і ванілін, перемішайте до однорідної маси.
  4. Повільно всипте борошно, при цьому постійно помішуючи віночком.
  5. Додайте дрібку солі і знову перемішайте.
  6. Дайте тесту настоятися 10 — 15 хвилин.
  7. Змастіть сковороду невеликою кількістю рослинного масла і поставте на середній вогонь.
  8. За допомогою столової ложки викладіть тісто, трохи зменшіть вогонь.е
  9. Готуйте до тих пір, поки тісто трохи не схопиться, а потім переверніть на іншу сторону.
  10. Повторіть маніпуляцію з усім тестом, що залишився.

Порада: найкраще готувати такі оладки, накривши сковороду кришкою.

Дуже смачні бананові оладки для вегетаріанців готові! Подавайте до столу, заздалегідь прикрасивши ягодами або фруктами.

Оладки з овочів

Овочеві оладки можуть виступати як в ролі гарніру, так і як самостійна страва. На їх приготування не піде багато часу, а ось результат вас явно приємно порадує.

Потрібно:

  1. Борошно — 100 грамів.
  2. Цвітна капуста відварна — 50 грамів.
  3. Картопля — 2 невеликі штуки.
  4. Ріпчасту цибулю — половинка.
  5. Помідор — 2 невеликі штуки.
  6. Сіль, перець — за смаком.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Картоплю необхідно помити, очистити від шкірки.
  2. У каструлю з водою, сіллю і невеликою кількістю рослинного масла покладіть картоплю, цвітну капусту, поставити варитися на середньому вогні.
  3. Після того, як овочі зварилися, дайте їм трохи охолонути. Овочевий бульйон не виливайте!
  4. Картопля поріжте на невеликі частини.
  5. У чашу блендера завантажте картоплю і цвітну капусту, подрібніть до стану пюре.
  6. Помідори помийте і зніміть з них шкірку.
  7. Цибулю помийте, очистіть від лушпиння, наріжте дрібною соломкою і трохи обсмажте.
  8. Покладіть цибулю і томати в чашу до картопляно — капустяного пюре і збийте.
  9. Додайте сіль і перець за смаком.
  10. Поступово введіть борошно, при цьому постійно помішуючи тісто віночком.

11 Розігрійте сковороду і змастіть її рослинним маслом.

  1. Обсмажте з обох сторін до хрусткої скоринки.

Дуже смачні овочеві оладки для вегетаріанців готові! Приємного апетиту!

Класичний рецепт

Такий рецепт оладок ідеально підходить для вегетаріанців. Страва багата білком, незважаючи на те, що тут немає продуктів тваринного походження.

Потрібно:

  1. Борошно пшеничне — 400 грамів.
  2. Лляне борошно — 100 грамів.
  3. Сода, погашена оцтом — столова ложка.
  4. Цукровий пісок — 50 грамів.
  5. Лимонний сік — столова ложка.
  6. Вода — 300 мілілітрів.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте лляне і пшеничне борошно.
  2. Додайте в суху суміш цукровий пісок і добре перемішайте.
  3. Повільно вводите воду, постійно заважаючи тісто віночком.
  4. Додайте в тісто столову ложку соду, погашеної оцтом, і столову ложку лимонного соку, перемішайте.
  5. Залиште тісто на відкритому повітрі для того, щоб воно збагатилося киснем і трохи піднялося.
  6. Поставте сковороду на середній вогонь нагріватися.
  7. Змастіть сковороду будь — яким рослинним масло і обсмажте оладки з двох сторін.

Оладки виходять дуже пишними, смачними і в міру солодкими. Подавайте з медом або улюбленим варенням. Приємного апетиту!

Вегетаріанські оладки з киселя

Оладки з киселем виходять неймовірно ніжними, легкими і вершковими. Готуються вони з мінімальною кількістю масла, тому не зашкодять вашій фігурі.

Потрібно:

  1. Борошно — 300 грамів.
  2. Дріжджі — пакетик.
  3. Мінеральна вода з газом — 350 мілілітрів.
  4. Цукровий пісок — 50 грамів.
  5. Сіль — чайна ложка без гірки.
  6. Будь кисіль — 100 мілілітрів + для прикраси.

Приготування:

  1. Газовану воду кімнатної температури вилийте в миску.
  2. Додати в воду дріжджі, цукровий пісок і сіль, влийте 100 мілілітрів теплого киселю.
  3. Добре розмішайте до тих пір, поки сухі інгредієнти повністю не розчиняться.
  4. Просійте в миску борошно і збийте за допомогою віночка.

Порада: краще робити це вручну, без використання кухонної техніки.

  1. Накрийте миску з тістом рушником і приберіть в тепле місце на 40 хвилин.
  2. По закінченню часу зніміть рушник, але саме тісто не чіпайте.
  3. Додайте на сковорідку невелику кількість масла і поставте розігрівати.
  4. За допомогою ложки, змоченої у воді, викладіть тісто коржами і обсмажте з обох сторін до появи золотистої скоринки.
  5. Викладіть оладки на блюдо і полийте їх киселем.

Оладки виходять неймовірно ніжними і вершковими, особливо в поєднанні з киселем.

Кабачкові оладки

Кабачкові оладки — одна з найпопулярніший різновидів цієї страви. Класичний рецепт готується з використанням яєць, але, вегетаріанці, не впадайте у відчай, в цьому рецепті продукти тваринного походження не використовуються!

Потрібно:

  1. Пшеничне борошно — 150 грамів.
  2. Картопля — 200 грамів.
  3. Кабачок — 600 грамів.
  4. Сода — половина чайної ложки.
  5. Сіль, перець — за смаком.
  6. Соєвий соус — 30 мілілітрів.
  7. Рослинна олія — для смаження

Приготування:

  1. Добре помийте картоплю і кабачок.
  2. Очистіть овочі від шкірки.
  3. Позбавтеся від плодоніжок на кабачку.
  4. Натріть овочі на крупній тертці.

Порада: краще не використовувати дрібну тертку, так як в такому випадку овочі виділять багато рідини і швидко окислятся.

  1. Покладіть натерті овочі в миску.
  2. В овочеву масу додайте сіль і інші спеції.
  3. В окрему миску просійте борошно, додайте в неї соду і перемішайте
  4. Поступово введіть в овочеву суміш сухі інгредієнти перемішайте.
  5. Влийте в тісто соєвий соус і добре перемішайте.
  6. Сковороду змажте рослинним маслом і обсмажте оладки з двох сторін на повільному вогні.

Ці оладки чимось нагадують і млинці, і деруни.

Дуже смачна страва готова, можна подавати до столу з соєвим соусом!

Ссылка на основную публикацию