Рецепт оладок у мультиварці

Оладки — дуже проста і ситна страва, приготувати яку можна в мультиварці. Процес приготування дуже схожий з традиційним варіантом, тільки з чашею мультиварки проблем виникає набагато менше, ніж зі сковородою. З мультиваркою процес приготування стане в рази простіше, адже часу буде витрачатися набагато менше, та й стояти біля плити не доведеться. Ми підібрали для вас 4 рецепта простих в приготуванні оладок в мультиварці.

Приготування

Класичний рецепт

Як день почнеш, так його і проведеш. Пропонуємо вам почати свій ранок з порції ароматних і повітряних оладок, приготувати які можна в мультиварці.

Потрібно:

  1. Борошно – 400 грамів.
  2. Курячі яйця – 1 штука.
  3. Кефір – 500 мілілітрів.
  4. Цукор – 150 грамів.
  5. Сода – третина чайної ложки.
  6. Оцет – половина чайної ложки.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. У миску влийте молоко і гарненько збийте за допомогою міксера.
  2. В окрему миску розбийте куряче яйце, всипте цукор і перемішайте до однорідності.
  3. В яєчну суміш влийте кефір і перемішайте.
  4. Невеликими порціями введіть просіяне борошно, помішуйте, щоб не утворювалися грудочки.
  5. Соду погасіть оцтом і влийте отриману рідину в тісто.
  6. Увімкніть на мультиварці режим «Смаження. На дно влийте рослинне масло (не більше одного сантиметра) і дайте прогрітися протягом 3-5 хвилин.
  7. Ложкою викладіть тісто на дно і обсмажуйте з обох сторін приблизно по 2 хвилини.
  8. Повторіть процедуру з вем тестом.

Порада: використовуйте спеціальні щипці, дерев’яну або силіконову лопатку, так як металеві прилади дряпають дно мультиварки.

Найсмачніші оладки, на приготування яких пішло менше півгодини готові!

Курячі оладки в мультиварці

Курячі оладки – страва, яка сильно нагадує котлети.

Потрібно:

  1. Борошно – 150 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Куряче філе – 300 грамів.
  4. Молоко – 200 мл.
  5. Консервована кукурудза-150 грамів.
  6. Сіль та інші спеції – за смаком.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Куряче філе гарненько промийте.
  2. Покладіть куряче філе в каструлю з водою і майже доведіть до готовності.
  3. Дайте м’ясу охолонути.
  4. Дуже дрібно наріжте м’ясо.
  5. В окремій мисці збийте молоко і курячі яйця.
  6. Поступово введіть в молочно-яєчну суміш борошно, при цьому постійно помішуйте, щоб не утворювалися грудочки.
  7. Додайте сіль і інші спеції за смаком.
  8. Злийте рідину з кукурудзи.
  9. До тесту додайте нарізане куряче філе і кукурудзу. Добре перемішайте.
  10. Чашу мультиварки змастіть маслом і встановіть режим «смаження».
  11. Викладіть тісто і обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.

Дуже смачні і ситні оладки готові!

Шоколадно-горіхові оладки

Шоколад і горіхи – мабуть, улюблене поєднання ласунів. Оладки, приготовані з використанням цього поєднання виходять надзвичайно смачними і цікавими.

Потрібно:

  1. Борошно – 300 грамів.
  2. Курячі яйця – 1 штука.
  3. Кефір – 400 мілілітрів.
  4. Цукор – 100 грамів.
  5. Какао-порошок – 50 грамів.
  6. Горіхи-за смаком.
  7. Сік лимонний – 1 столова ложка.
  8. Сода – половина чайної ложки.
  9. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте куряче яйце.Всипте цукор і гарненько перемішайте.
  2. Повільно влийте кефір кімнатної температури і знову перемішайте.
  3. Просійте в миску борошно і перемішайте.
  4. Соду погасите лимонним соком і отриману рідину влийте в тісто.
  5. Дайте тесту постояти 20 хвилин.
  6. Тепер всипте в миску какао-порошок і сіль, перемішайте.
  7. Горіхи необхідно дрібно надробить.
  8. Дрібно нарубані горіхи покладіть в тісто і перемішайте.
  9. Увімкніть мультиварку і виставите режим «жарка».
  10. Дно чаші мультиварки рясно змастіть маслом і дайте прогрітися 5 хвилин.
  11. Викладіть оладки на дно мультиварки і обсмажте з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Дуже смачні шоколадні оладки готові. Подавайте до столу, прикрасивши шоколадним сиропом і дрібними шматочками горішків.

Морквяні оладки

Не знаєте, чим порадувати домочадців? Хочеться приготувати щось смачне, але в той же час корисне? Вихід є – морквяні оладки! Оладки виходять яскравими, соковитими і дуже смачними.

Потрібно:

  1. Борошно – 150 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Морква – половина кілограма.
  4. Кефір – 250 мілілітрів.
  5. Цукор – 50 грамів.
  6. Сіль – половина чайної ложки.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Почнемо з підготовки овочів. Гарненько помийте морквину, очистіть її від шкірки і плодоніжки.
  2. Натріть моркву в дрібну тертку.
  3. За допомогою марлі видавіть з моркви зайвий сік і покладіть натертий овоч в миску.
  4. У миску до моркви розбийте яйця і гарненько перемішайте.
  5. Додайте цукровий пісок і сіль, знову перемішайте.
  6. Влийте в миску кефір кімнатної температуру, знову перемішайте.
  7. Невеликими порціями введіть в тісто борошно, при цьому помішуйте, щоб не утворювалися грудки.
  8. Чашу мультиварки змастіть маслом і виставите програму «жарка».
  9. Дайте прогрітися 3-5 хвилин.
  10. Столовою ложкою, змоченою холодною водою, сформуйте оладки і обсмажте з обох сторін.

Ссылка на основную публикацию