Рецепт оладок по Дюкану

Дієта Дюкана. Що це таке? Це процес схуднення, заснований на вживанні білкової їжі. Основний принцип – зведення до нуля вміст вуглеводів, завдяки чому організм самостійно починає поглинати накопичений жир. Даний процес розділений на кілька етапів зі своїми власними найменуваннями. Приготування борошняних страв можна віднести до другого і третього фінального етапів дієти. Господиням необхідно взяти на замітку, що кисломолочні продукти необхідно буде використовувати знежирені (максимально допустимий відсоток – 1,5). Для загущення тесту можна буде використовувати різні види висівок і крохмалів. Тільки необхідно враховувати, що подібні оладки можна буде використовувати в раціоні, починаючи з другого етапу чергування. Потрібно розрахувати калорійність всіх продуктів і розмір порції, яку дозволяється для добового прийому. Рослинні масла за порадами Дюкана необхідно звести до мінімуму. Смажити потрібно на антипригарній сковороді на невеликій кількості рослинної олії або вершкового масла. Представляємо два рецепта оладок по Дюкану.

Сніданок

Класичні

Для приготування цієї страви необхідно скористатися наступними інгредієнтами:

  • вівсяні висівки – 50 грамів;
  • пшеничні висівки – 25 грамів;
  • кукурудзяний крохмаль – 50 грамів;
  • 1 яйце;
  • знежирений, або з мінімальною жирністю кефір – 140 мілілітрів;
  • розпушувач – 5 грамів;
  • кориця – 10 грамів;
  • 20 грамів замінника цукру;
  • 15 грамів солі.

Процес приготування:

  1. Збити 1 яйце до утворення стійкої піни. Поступово влити 140 мілілітрів кефіру з мінімальною жирністю і перемішати до однорідності.
  2. Сухі інгредієнти (50 грамів вівсяних висівок, 25 грамів пшеничних висівок, 50 грамів кукурудзяного крохмалю, 5 грамів розпушувача, 10 грамів кориці) всипати в окрему ємність. Посоливши. Для додання солодкуватого присмаку можна використовувати замінник цукру. В даному рецепті для приготування знадобиться 20 грамів. Якщо він є в таблетках, то попередньо необхідно потовкти за допомогою качалки, або в ступці.
  3. Поступово влити яєчно – кефірну суміш в ємність з сухими продуктами і перемішувати до отримання однорідного тесту. Необхідно уникати появи грудочок. Залишити ємність з тестом на 15 хвилин для набухання висівок.
  4. Сковорідку обов’язково з антипригарним покриттям поставити розжарюватися на вогонь. Потім знизити рівень вогню до середніх показників, щоб оладки не пригоріли. Надати форму напівфабрикатів за допомогою мокрої ложки. Підрум’янити до появи золотистого відтінку нижній шар близько 7 хвилин. Потім перевернути на верхній і виконати аналогічний процес. Обжарку необхідно здійснювати без масла.
  5. Готові оладки залишити на 20 хвилин відпочити і можна подавати разом зі свіжозавареним чаєм на красивій тарілці.

Печінкові

Для виготовлення цієї страви потрібно взяти наступні продукти:

  • 500 грамів печінки курки, або індички;
  • 1 яйце;
  • 1 цибуля;
  • 40 грамів кукурудзяного крохмалю;
  • 15 грамів солі;
  • 15 грамів чорного перцю;
  • 20 грамів приправ;
  • 30 мілілітрів соняшникової олії.
  • 50 мілілітрів знежиреного йогурту без добавок;
  • 20 грамів кропу.

Процес приготування:

  1. 500 грамів печінки курки або індички ретельно промити під водою, звільнити від плівки і непотрібних прожилок. Нарізати на великі шматки і провернути в м’ясорубці.
  2. 1 цибулю очистити від верхнього шару шкірки, попередньо замочивши в піалі з холодною водою для легкості видалення. Розрізати на 4 – 5 частин і подрібнити в м’ясорубці. Змішати з курячою сумішшю і перемішати.
  3. Вбити 1 яйце і всипати 40 грамів кукурудзяного крохмалю. Також провести процес перемішування.
  4. Посолити, присмачити свіжомеленим чорним перцем (для даного процесу необхідно використовувати млин, або ступку – прекрасне придбання для сучасної кухні). Додати 20 грамів приправ (тут все залежить тільки від смаків кулінара): хмелі – сунелі; зіра; букет італійських, або прованських трав. Тісто остаточно перемішати і залишити на 15 хвилин для відпочинку.
  5. Сковорідку з тефлоновим покриттям поставити на вогонь розжарюватися. Якщо для приготування буде використана звичайна, то поверхню для смаження необхідно змащувати соняшниковою олією (вливати невелику кількість або використовувати пензлик). Сформувати напівфабрикати майбутніх оладок. Домогтися появи рум’яного відтінку нижнього шару протягом 8 хвилин, перевернути і зробити те ж саме з верхнім. Закрити кришкою, щоб дійшли.
  6. При використанні масла необхідно покласти готову страву на попередньо приготовані паперові рушники, або серветки. Дати час відпочити.
  7. Приготувати соус. Нарізати дрібно 20 грамів кропу без використання плодоніжок. Змішати його з 50 мілілітрами знежиреного грецького йогурту без добавок. Перемішати.

Ссылка на основную публикацию