Рецепт пісних оладок із кабачків

Ми звикли готувати оладки з кабачка з додаванням яєць. Представляємо вашій увазі 4 рецепта кабачкових оладок без додавання яєць.

Страва

Класичний рецепт

Не будемо змінювати традицій і почнемо з найпростішого рецепта. Незважаючи на простоту приготування, такі оладки виходять соковитими, ніжними і немов тануть у роті.

Знадобитися:

  1. Борошно — 50 грамів.
  2. Кабачок — 300 грамів.
  3. Манна крупа — столова ложка.
  4. кип’ячена вода — 100 мілілітрів.
  5. Сіль — невелика щіпка.
  6. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Кабачок помийте, очистіть від шкірки, зріжте плодоніжку.
  2. Натріть кабачок у велику тертку і відіжміть, щоб позбутися зайвої рідини.
  3. В окрему миску просійте борошно.
  4. Залийте борошно кип’яченою водою і гарненько перемішайте до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки.
  5. В борошняну суміш додайте натерті кабачки.
  6. Додайте сіль і інші спеції за смаком.
  7. Покладіть столову ложку манки і перемішайте.
  8. Сковороду рясно змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
  9. Викладіть на розпечену сковороду тісто і обсмажте ег з двох сторін до появи хрусткої скоринки.

Оладки з кабачка і квасолі

Ніжні і дуже ситні оладки з квасолі і кабачка відмінно поєднуються практично з будь-яким овочевим салатом, а також може виступати повноцінним вечерею або обідом.

Знадобитися:

  1. Борошно житнє — 100 грамів.
  2. Кабачок — 2 невеликі штуки.
  3. Квасоля — 100 грамів.
  4. Гарбузове насіння — 30 грамів.
  5. Сіль — половина чайної ложки.
  6. Спеції і приправи — за смаком.
  7. Мед — столова ложка.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Квасоля промийте в теплій воді і відваріть до повної готовності в підсоленій воді. Квасоля готується близько години.
  2. Після приготування злийте воду і дайте квасолі охолонути.
  3. Після охолодження покладіть квасолю в чашу блендера і подрібніть до стану пюре.
  4. Кабачок добре помийте, очистіть від шкірки, плодоніжок, позбавтеся від насіння.
  5. На крупній тертці натріть кабачок.
  6. До квасолі в чашу блендера, додайте гарбузове насіння і подрібніть їх.
  7. Тепер додайте натертий кабачок і борошно.
  8. Замішайте тісто.
  9. Змастіть сковороду маслом і поставте її на середній вогонь.
  10. Обсмажте оладки з обох сторін.

Порада: після приготування умочіть оладки паперовим рушником, щоб позбутися зайвого масла і скоротити калорійність.

Подавайте відразу після приготування з улюбленим салатом з овочів! Приємного апетиту!

Оладки з капустою і кабачком

Кабачок і капуста прекрасно поєднуються разом в свіжому вигляді. А що, якщо спробувати це поєднання у вигляді оладок?

Знадобитися:

  1. Пшеничне борошно — 800 грамів.
  2. Тепла кип’ячена вода — 1 літр.
  3. Капуста — 500 грамів.
  4. Кабачок — 500 грамів.
  5. Свіжі дріжджі — 20 грамів.
  6. Цукровий пісок — 30 грамів.
  7. Сіль — 2 чайні ложки.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Підігрійте воду і вилийте її в глибоку миску.
  2. У теплу воду всипте дріжджі, сіль і цукровий пісок.
  3. Старанно заважайте до тих пір, поки сухі інгредієнти повністю не розчиняться.
  4. Додайте 2-3 столові ложки борошна, перемішайте.
  5. Накрийте опару рушником і поставте в тепле місце на півгодини.
  6. Помийте капусту і кабачок, очистіть їх, відріжте плодоніжки, з кабачка видаліть насіння.
  7. Капусту дрібно наріжте, а кабачок натріть у велику тертку.
  8. Сковороду змажте рослинним масло, покладіть в неї овочі і посмажте їх до м’якого стану.
  9. Візьміть опару. Поступово вводите в неї борошно, при цьому постійно помішуючи ложкою або віночком.При необхідності можна долити кип’ячену воду. Тісто консистенцією має нагадувати густу сметану.
  1. Перекладіть обсмажені овочі в тісто і перемішайте.
  2. Розжарити сковороду, змащену олією.
  3. Обсмажте оладки з обох сторін.

Порада: блюдо, на яке ви збираєтеся викладати готові оладки, краще застелити паперовими серветками, щоб на них стік зайвий жир.

Кабачкові оладки на дріжджах

Оладки, приготовані за цим рецептом виходять дуже смачними, ніжними і повітряними. Ваші домочадці із задоволенням погодяться поласувати ними!

Знадобитися:

  1. Борошно — 500 грамів.
  2. Кабачок — 300 грамів.
  3. Тремтіння — пакетик.
  4. Тепла вода — 300 мілілітрів.
  5. Цукровий пісок і сіль — за смаком.
  6. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Теплу воду перелийте в окрему миску.
  2. Додайте у воду дріжджі, цукровий пісок і сіль.
  3. Перемішайте до повного розчинення сухих інгредієнтів.
  4. Накрийте рушником і ненадовго залиште.
  5. Поки опара доходить приступимо до кабачка. Овоч необхідно помити, почистити і натерти на крупній тертці.
  1. Вичавите з натертого кабачка зайву рідину.
  2. В опару повільно введіть борошно, постійно помішуючи віночком.
  3. Далі додайте натертий кабачок і перемішайте тісто для того, щоб овоч рівномірно розподілився.
  4. Розжарити сковороду і змастіть її рослинним маслом.
  5. Обсмажте оладки з двох сторін до золотистої кірки.

Ссылка на основную публикацию