Ми звикли готувати оладки з кабачка з додаванням яєць. Представляємо вашій увазі 4 рецепта кабачкових оладок без додавання яєць.
Зміст
Класичний рецепт
Не будемо змінювати традицій і почнемо з найпростішого рецепта. Незважаючи на простоту приготування, такі оладки виходять соковитими, ніжними і немов тануть у роті.
Знадобитися:
- Борошно — 50 грамів.
- Кабачок — 300 грамів.
- Манна крупа — столова ложка.
- кип’ячена вода — 100 мілілітрів.
- Сіль — невелика щіпка.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Кабачок помийте, очистіть від шкірки, зріжте плодоніжку.
- Натріть кабачок у велику тертку і відіжміть, щоб позбутися зайвої рідини.
- В окрему миску просійте борошно.
- Залийте борошно кип’яченою водою і гарненько перемішайте до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки.
- В борошняну суміш додайте натерті кабачки.
- Додайте сіль і інші спеції за смаком.
- Покладіть столову ложку манки і перемішайте.
- Сковороду рясно змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
- Викладіть на розпечену сковороду тісто і обсмажте ег з двох сторін до появи хрусткої скоринки.
Оладки з кабачка і квасолі
Ніжні і дуже ситні оладки з квасолі і кабачка відмінно поєднуються практично з будь-яким овочевим салатом, а також може виступати повноцінним вечерею або обідом.
Знадобитися:
- Борошно житнє — 100 грамів.
- Кабачок — 2 невеликі штуки.
- Квасоля — 100 грамів.
- Гарбузове насіння — 30 грамів.
- Сіль — половина чайної ложки.
- Спеції і приправи — за смаком.
- Мед — столова ложка.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Квасоля промийте в теплій воді і відваріть до повної готовності в підсоленій воді. Квасоля готується близько години.
- Після приготування злийте воду і дайте квасолі охолонути.
- Після охолодження покладіть квасолю в чашу блендера і подрібніть до стану пюре.
- Кабачок добре помийте, очистіть від шкірки, плодоніжок, позбавтеся від насіння.
- На крупній тертці натріть кабачок.
- До квасолі в чашу блендера, додайте гарбузове насіння і подрібніть їх.
- Тепер додайте натертий кабачок і борошно.
- Замішайте тісто.
- Змастіть сковороду маслом і поставте її на середній вогонь.
- Обсмажте оладки з обох сторін.
Порада: після приготування умочіть оладки паперовим рушником, щоб позбутися зайвого масла і скоротити калорійність.
Подавайте відразу після приготування з улюбленим салатом з овочів! Приємного апетиту!
Оладки з капустою і кабачком
Кабачок і капуста прекрасно поєднуються разом в свіжому вигляді. А що, якщо спробувати це поєднання у вигляді оладок?
Знадобитися:
- Пшеничне борошно — 800 грамів.
- Тепла кип’ячена вода — 1 літр.
- Капуста — 500 грамів.
- Кабачок — 500 грамів.
- Свіжі дріжджі — 20 грамів.
- Цукровий пісок — 30 грамів.
- Сіль — 2 чайні ложки.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Підігрійте воду і вилийте її в глибоку миску.
- У теплу воду всипте дріжджі, сіль і цукровий пісок.
- Старанно заважайте до тих пір, поки сухі інгредієнти повністю не розчиняться.
- Додайте 2-3 столові ложки борошна, перемішайте.
- Накрийте опару рушником і поставте в тепле місце на півгодини.
- Помийте капусту і кабачок, очистіть їх, відріжте плодоніжки, з кабачка видаліть насіння.
- Капусту дрібно наріжте, а кабачок натріть у велику тертку.
- Сковороду змажте рослинним масло, покладіть в неї овочі і посмажте їх до м’якого стану.
- Візьміть опару. Поступово вводите в неї борошно, при цьому постійно помішуючи ложкою або віночком.При необхідності можна долити кип’ячену воду. Тісто консистенцією має нагадувати густу сметану.
- Перекладіть обсмажені овочі в тісто і перемішайте.
- Розжарити сковороду, змащену олією.
- Обсмажте оладки з обох сторін.
Порада: блюдо, на яке ви збираєтеся викладати готові оладки, краще застелити паперовими серветками, щоб на них стік зайвий жир.
Кабачкові оладки на дріжджах
Оладки, приготовані за цим рецептом виходять дуже смачними, ніжними і повітряними. Ваші домочадці із задоволенням погодяться поласувати ними!
Знадобитися:
- Борошно — 500 грамів.
- Кабачок — 300 грамів.
- Тремтіння — пакетик.
- Тепла вода — 300 мілілітрів.
- Цукровий пісок і сіль — за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Теплу воду перелийте в окрему миску.
- Додайте у воду дріжджі, цукровий пісок і сіль.
- Перемішайте до повного розчинення сухих інгредієнтів.
- Накрийте рушником і ненадовго залиште.
- Поки опара доходить приступимо до кабачка. Овоч необхідно помити, почистити і натерти на крупній тертці.
- Вичавите з натертого кабачка зайву рідину.
- В опару повільно введіть борошно, постійно помішуючи віночком.
- Далі додайте натертий кабачок і перемішайте тісто для того, щоб овоч рівномірно розподілився.
- Розжарити сковороду і змастіть її рослинним маслом.
- Обсмажте оладки з двох сторін до золотистої кірки.