Рецепт пісних бананових оладок

Пропонуємо вам приготувати прості, але дуже смачні і ситні оладки з бананом. Представляємо 3 рецепти пісних бананових оладок.

Фруктові

Класичний рецепт

Інгредієнти для класичного рецепту знайдуться на кожній кухні. Рецепт дуже простий, але страва виходить неймовірно смачним, корисним і ситним!

Нам потрібно:

  1. Борошно – 450 грамів.
  2. Тепла вода – 500 мілілітрів.
  3. Банани – 2 середні штуки.
  4. Цукор – 100 грамів.
  5. Розпушувач – упаковка.
  6. Рослинна олія – столова ложка + для смаження.

Приготування:

  1. Почнемо з бананів. Очистіть фрукт від шкірки, розламайте на невеликі шматочки і покладіть в глибоку миску. За допомогою блендера подрібніть фрукт до стану пюре (якщо немає блендера, можна зробити це за допомогою вилки), влийте воду і перемішайте.

Порада: найкраще використовувати стиглий банани, так оладки вийдуть більш ніжними і солодкими.

  1. В окрему миску просійте борошно, додайте цукровий пісок, розпушувач і перемішайте.
  2. Порціями перекладіть суху суміш до банановому пюре, паралельно помішуючи.
  3. У тісто влийте столову ложку рослинного масла і перемішайте.
  4. Сковороду змастіть невеликою кількістю рослинного масла і поставте на вогонь розігріватися.
  5. Столовою ложкою зачерпніть трохи тіста і вилийте на сковороду,формуючи оладок.
  6. Обсмажте оладки з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Оладки готові! Найкраще подавати їх відразу після приготування, поки вони ще м’які, ніжні і теплі.

Пишні бананові оладки

Зазвичай для рецептів пишних оладок важливим складовим є яйця. Але ми представляємо вашій увазі рецепт пісних пишних оладок, який за смаком нічим не поступається стравам, приготованих з використанням продуктів тваринного походження!

Нам потрібно:

  1. Борошно – 150 грамів.
  2. Банани – 2 середні штуки.
  3. Цукор – 50 грамів.
  4. Сода – половина чайної ложки.
  5. Яблучний оцет – столова ложка.
  6. Сіль – третина чайної ложки.
  7. Крохмаль – чайна ложка.
  8. Рослинна олія для смаження.

Приготування:

  1. Банани очистіть від шкірки і подрібніть в пюре за допомогою блендера або ж ручним способом. При необхідності можна додати трохи води.

Порада: щоб оладки вийшли більш ніжними, найкраще використовувати для подрібнення бананів блендер.

  1. У бананове пюре всипте крохмаль, сіль і цукровий пісок. Гарненько перемішайте, щоб сухі інгредієнти розчинилися.
  2. У яблучному оцті погасіть соду, а потім вилийте в тісто. Перемішавши.
  3. У миску з пюре просійте борошно і добре перемішайте, замішуючи тісто. За консистенцією тісто має вийде досить густим.
  4. Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
  5. Столовою ложкою зачерпніть тісто, викладіть оладки і обсмажте їх з обох сторін до золотистої скоринки.

Пишні і дуже смачні оладки готові! Подавайте їх з медом або улюбленим варенням!

Бананові оладки з вівсяними пластівцями

Бананові оладки з вівсяними пластівцями чудово підійдуть для людей, що стежать заа свій фігурою. Вони менш калорійні, багаті мінералами та іншими корисними речовинами. Приготовані на сніданок бананово – вівсяні оладки зарядять вас гарним настроєм і енергією на весь день.

Нам потрібно:

  1. Вівсяні пластівці – 250 грамів.
  2. Банани – 2 середні штуки.
  3. Вода – 300 мілілітрів.
  4. Цукор – 70 грамів.
  5. Сіль – половина чайної ложки.
  6. Розпушувач – пачка.
  7. Висівки – 50 грамів.
  8. Рослинна олія – 1 столова ложка+ для смаження.

Приготування:

  1. Банани очистіть від шкірки, розламайте на кілька частин, покладіть в глибоку миску і подрібніть до стану пюре будь – яким зручним способом.
  2. У миску до банановому пре влийте воду кімнатної температури, розмішайте до однорідності (можна скористатися міксером).
  3. Вівсяні пластівці необхідно подрібнити за допомогою блендера або кавомолки і додати в тісто, залишити на 5 – 7 хвилин.

Порада: якщо вдома немає блендера і кавомолки, то можна використовувати дрібні вівсяні пластівці. Їх необхідно покласти в бананову суміш і залишити на 15 хвилин набухати.

  1. Додайте розпушувач, цукровий пісок, сіль, висівки. Використовуючи міксер гарненько перемішайте інгредієнти так, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому тесту.
  2. У тісто додайте столову ложку рослинного масла, добре перемішайте. Залиште тісто на 5 – 7 хвилин.
  3. Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
  4. Столовою ложкою сформуйте оладки і обсмажте їх з обох сторін до рум’яної скоринки.

Подавайте оладки до столу відразу після приготування!

Ссылка на основную публикацию