Пропонуємо вам приготувати прості, але дуже смачні і ситні оладки з бананом. Представляємо 3 рецепти пісних бананових оладок.
Класичний рецепт
Інгредієнти для класичного рецепту знайдуться на кожній кухні. Рецепт дуже простий, але страва виходить неймовірно смачним, корисним і ситним!
Нам потрібно:
- Борошно – 450 грамів.
- Тепла вода – 500 мілілітрів.
- Банани – 2 середні штуки.
- Цукор – 100 грамів.
- Розпушувач – упаковка.
- Рослинна олія – столова ложка + для смаження.
Приготування:
- Почнемо з бананів. Очистіть фрукт від шкірки, розламайте на невеликі шматочки і покладіть в глибоку миску. За допомогою блендера подрібніть фрукт до стану пюре (якщо немає блендера, можна зробити це за допомогою вилки), влийте воду і перемішайте.
Порада: найкраще використовувати стиглий банани, так оладки вийдуть більш ніжними і солодкими.
- В окрему миску просійте борошно, додайте цукровий пісок, розпушувач і перемішайте.
- Порціями перекладіть суху суміш до банановому пюре, паралельно помішуючи.
- У тісто влийте столову ложку рослинного масла і перемішайте.
- Сковороду змастіть невеликою кількістю рослинного масла і поставте на вогонь розігріватися.
- Столовою ложкою зачерпніть трохи тіста і вилийте на сковороду,формуючи оладок.
- Обсмажте оладки з обох сторін до появи золотистої скоринки.
Оладки готові! Найкраще подавати їх відразу після приготування, поки вони ще м’які, ніжні і теплі.
Пишні бананові оладки
Зазвичай для рецептів пишних оладок важливим складовим є яйця. Але ми представляємо вашій увазі рецепт пісних пишних оладок, який за смаком нічим не поступається стравам, приготованих з використанням продуктів тваринного походження!
Нам потрібно:
- Борошно – 150 грамів.
- Банани – 2 середні штуки.
- Цукор – 50 грамів.
- Сода – половина чайної ложки.
- Яблучний оцет – столова ложка.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Крохмаль – чайна ложка.
- Рослинна олія для смаження.
Приготування:
- Банани очистіть від шкірки і подрібніть в пюре за допомогою блендера або ж ручним способом. При необхідності можна додати трохи води.
Порада: щоб оладки вийшли більш ніжними, найкраще використовувати для подрібнення бананів блендер.
- У бананове пюре всипте крохмаль, сіль і цукровий пісок. Гарненько перемішайте, щоб сухі інгредієнти розчинилися.
- У яблучному оцті погасіть соду, а потім вилийте в тісто. Перемішавши.
- У миску з пюре просійте борошно і добре перемішайте, замішуючи тісто. За консистенцією тісто має вийде досить густим.
- Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
- Столовою ложкою зачерпніть тісто, викладіть оладки і обсмажте їх з обох сторін до золотистої скоринки.
Пишні і дуже смачні оладки готові! Подавайте їх з медом або улюбленим варенням!
Бананові оладки з вівсяними пластівцями
Бананові оладки з вівсяними пластівцями чудово підійдуть для людей, що стежать заа свій фігурою. Вони менш калорійні, багаті мінералами та іншими корисними речовинами. Приготовані на сніданок бананово – вівсяні оладки зарядять вас гарним настроєм і енергією на весь день.
Нам потрібно:
- Вівсяні пластівці – 250 грамів.
- Банани – 2 середні штуки.
- Вода – 300 мілілітрів.
- Цукор – 70 грамів.
- Сіль – половина чайної ложки.
- Розпушувач – пачка.
- Висівки – 50 грамів.
- Рослинна олія – 1 столова ложка+ для смаження.
Приготування:
- Банани очистіть від шкірки, розламайте на кілька частин, покладіть в глибоку миску і подрібніть до стану пюре будь – яким зручним способом.
- У миску до банановому пре влийте воду кімнатної температури, розмішайте до однорідності (можна скористатися міксером).
- Вівсяні пластівці необхідно подрібнити за допомогою блендера або кавомолки і додати в тісто, залишити на 5 – 7 хвилин.
Порада: якщо вдома немає блендера і кавомолки, то можна використовувати дрібні вівсяні пластівці. Їх необхідно покласти в бананову суміш і залишити на 15 хвилин набухати.
- Додайте розпушувач, цукровий пісок, сіль, висівки. Використовуючи міксер гарненько перемішайте інгредієнти так, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому тесту.
- У тісто додайте столову ложку рослинного масла, добре перемішайте. Залиште тісто на 5 – 7 хвилин.
- Сковороду змастіть рослинним маслом і поставте на середній вогонь.
- Столовою ложкою сформуйте оладки і обсмажте їх з обох сторін до рум’яної скоринки.
Подавайте оладки до столу відразу після приготування!