Рецепт печінкових оладок без яєць

Пропонуємо приготувати смачну і поживну страву – печінкові оладки без яєць – класичний рецепт, з картоплею, вершкові. Печінку можна використовувати яловичу, свинячу чи курячу.

Поживні

Класичний рецепт

Нам потрібно:

  1. Борошно — 100 грамів.
  2. Будь-яка печінка — 300 грамів.
  3. Ріпчасту цибулю-невелика штука.
  4. Сіль та інші спеції — за смаком.
  5. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Печінка добре промийте, видаліть плівку і всі жилки.
  2. Розріжте оброблену печінку на невеликі кубики.
  3. Лук також добре помийте, зніміть лушпиння і наріжте дрібною соломкою.
  4. У чашу блендера занурте нарізану печінку і нашатковану цибулю, дрібно подрібніть.
  5. Тепер додайте сіль та інші спеції, знову перемішайте.
  6. Всипте борошно і змішайте її з іншими інгредієнтами, використовуючи блендер.
  7. Сковороду рясно змастіть маслом і поставте на середній вогонь.
  8. Дайте сковороді гарненько загостритися.
  9. Столовою ложкою зачерпніть трохи тіста і викладіть корж на сковороду.
  10. Обсмажуйте з обох сторін до появи золотистої скоринки.
  11. Покладіть на блюдо паперову серветку і викладіть оладки. Так зайве масло стече і оладки будуть менш жирними.

Ось і все! Дуже ситні, смачні, але в той же час неймовірно прості в приготуванні готові оладки! Їх можна подавати з будь-яким гарніром або в якості самостійної страви.

Картопляно-печінкові оладки

Інгредієнти:

  1. Будь-яка печінка (краще використовувати яловичу або свинячу) — 1 кілограмів.
  2. Картопля — 4 невеликі штуки.
  3. Ріпчасту цибулю-одна невелика штука.
  4. Часник — 3 зубчики.
  5. Розпушувач — маленька упаковка.
  6. Сіль — половина столової ложки.
  7. Спеції — за смаком.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Починаємо з обробки печінки. Її необхідно гарненько промити, очистити від плівки, жилок і проток.
  2. Лук потрібно помити, видалити плодоніжку.
  3. Часник і цибулю очистіть від лушпиння.
  4. Печінка наріжте на невеликі кубики, цибулю поріжте тонкою соломкою, а часник натріть на дрібній тертці.
  5. Перекладіть печінку і овочі в чашу блендера і гарненько подрібніть до стану пюре.
  6. Картопля добре помийте, очистіть від шкірки, видаліть очі.
  7. Натріть картоплю на крупній тертці і перекладіть в печінково-овочеве пюре.
  8. Додайте в масу сіль, спеції і розпушувач, перемішайте.
  9. Нагрійте сковороду, змастивши її невеликою кількістю масла і викладіть тісто.
  10. Обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки.

Соковиті, ситні і корисні оладки, буквально тануть у роті готові! Вони виходять м’якими і не втрачають свій смак навіть на наступний день! Подавайте зі сметаною або майонезним соусом, прикрасивши будь-якою зеленню.

Вершкові печінкові оладки

Інгредієнти:

  1. Печінка (краще куряча або індича) — 600 грамів.
  2. Молоко — 200 мл.
  3. Вершки — 100 мілілітрів.
  4. Сметана — 100 грамів.
  5. Лук-одна невелика штука.
  6. Борошно — 200 грамів.
  7. Каша швидкого приготування ( без добавок) — 1 пачка (35 грам).
  8. Сіль і спеції — за смаком.
  9. Розпушувач — маленька пачка.
  10. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Печінка добре помийте і обробіть (видаліть жилки і протоки), занурте в чашу блендера і подрібніть до стану пюре.
  2. Цибулю помийте, очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.
  3. Сковороду змастіть невеликою кількістю масла, трохи нагрійте.
  4. Обсмажте цибулю до золотистого відтінку і відправте в чашу блендера, перемішайте.
  5. Влийте в масу молоко, вершки, додайте сметану, сіль і спеції.
  6. За допомогою блендера гарненько перемішайте суміш.
  7. Всипте борошно, додайте розпушувач і кашу швидкого приготування, знову перемішайте. Залиште на 10 хвилин, щоб каша трохи розбухла.
  8. Змастіть сковороду невеликою кількістю рослинного масла і поставте на середній вогонь.
  9. Столовою ложкою викладіть оладки і обсмажте з двох сторін. Врахуйте, що оладки прожарюються дуже швидко, тому важливо їх не прокараулити.

Ссылка на основную публикацию