Рецепт оладок на кисломолочному напої «Сніжок»

Оладки, приготовані на сніжку (кисломолочний напій Сніжок) відрізняються пишністю і м’якістю. Представляємо 5 рецептів оладок на «Сніжку».

Вечеря

Класичний рецепт

Варіантів приготування оладок на сніжці багато, але ми почнемо з найпростішого класичного рецепту.

Нам потрібно:

  1. Борошно – 300 грам.
  2. Куряче яйце – 1 штука.
  3. Сніжок – 300 мілілітрів.
  4. Тепла вода – 50 мілілітрів.
  5. Цукор – столова ложка.
  6. Сіль – третина чайної ложки.
  7. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Сніжок кімнатної температури вилийте в глибоку миску.
  2. У миску Зі сніжком розбийте куряче яйце і збийте за допомогою віночка.
  3. Додайте цукровий пісок і сіль, розчиніть.
  4. Просійте в миску борошно, вилийте воду і добре розмішайте, уникаючи появи грудочок.
  5. Сковороду змастіть невеликою кількістю масла і поставте на вогонь.
  6. Столову ложку умочіть в холодній воді, зачерпніть тісто і сформуйте оладок.
  7. Обсмажте оладки з обох сторін до появи легкої золотистої скоринки.

Неймовірно ніжні і повітряні оладки готові! Можна подавати з варенням або джемом!

Оладки на «Сніжку» без яєць

Іноді хочеться побалувати себе смачними оладками, але є люди, які з тих чи інших причин не вживають в їжу яйця. Представляємо вашій увазі рецепт смачних оладок без додавання яєць!

Нам потрібно:

  1. Борошно – 400 грам.
  2. Сніжок – 500 мілілітрів.
  3. Цукор – 2 столові ложки.
  4. Сіль – половина чайної ложки.
  5. Харчова сода – половина чайної ложки.
  6. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Сніжок необхідно підігріти в мікрохвильовій печі до злегка теплого стану (головне не перетримати, інакше він згорнеться).
  2. Теплий сніжок вилийте в глибоку миску.
  3. Розчиніть в сніжці сіль і цукровий пісок.
  4. Просіяти в миску борошно і харчову соду, розмішайте тісто до однорідності, при цьому не збиваючи його.
  5. Рослинною олією змастіть сковороду і поставте її на вогонь.
  6. Ложкою сформуйте невеликі коржі і рівномірно обсмажте їх з обох сторін.

Пишні оладки на кисломолочному напої Сніжок

Пишні оладки на «Сніжку» – відмінний варіант для сніданку, адже готуються вони просто і швидко. Оладки виходять дуже пишними і не осідають після приготування.

Нам потрібно:

  1. Борошно – 300 грам.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Сніжок – 200 мілілітрів.
  4. Лимонний сік – столова ложка (або чверть чайної ложки лимонної кислоти).
  5. Цукор – столова ложка.
  6. Розпушувач – маленька пачка.
  7. Сіль – чверть чайної ложки.
  8. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Сніжок необхідно трохи підігріти в мікрохвильовій печі, а потім перелити в глибоку миску.
  2. В сніжок влийте столову ложку лимонного соку.
  3. В окремій мисці з’єднайте курячі яйця і цукровий пісок, збийте в міцну піну і перелийте до кефіру.
  4. Змішайте борошно і розпушувач і порціями вводите суміш в яєчну суміш, паралельно помішуючи, щоб виключити утворення грудок.
  5. Сковороду злегка змастіть рослинною олією і поставте на середній вогонь.
  6. Столовою ложкою викладіть невеликі оладки і пропеките з обох сторін.
  7. Розстеліть на блюдо паперовий рушник, викладіть оладки. Паперовим рушником злегка пройдіться по оладках, щоб позбутися зайвого масла. Так оладки будуть пишніше і легшим.

Оладки з яблуками на «Сніжку»

Нам потрібно:

  1. Борошно – 250 грам.
  2. Куряче яйце – 1 штука.
  3. Сніжок – 300 мілілітрів.
  4. Яблука – 2 великі штуки.
  5. Цукор – 50 грам.
  6. Сіль – половина чайної ложки.
  7. Розпушувач – пачка.
  8. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. У миску розбийте куряче яйце, додайте цукровий пісок і збийте віночком до пишної піни.
  2. В яєчну суміш влийте сніжок кімнатної температури і знову добре перемішайте.
  3. Яблука помийте, очистіть від шкірки і насіння, витягніть серцевину і натріть на крупній тертці.
  4. Натерті яблука додайте в суміш і розмішайте так, щоб фрукт рівномірно розподілився по всьому тесту.
  5. Борошно і розпушувач з’єднайте і змішайте.
  6. Суху суміш просійте в тісто, паралельно помішуючи віночком.
  7. Тісто поставте в тепле місце на 10 хвилин.
  8. Сковороду трохи змастіть олією і поставте на середній вогонь.
  9. Столовою ложкою зачерпніть трохи тіста і викладіть на сковороду.
  10. Обсмажте оладки з двох сторін до рум’яної скоринки.

Бананові оладки на «Сніжку»

Нам потрібно:

  1. Борошно – 500 грам.
  2. Курячі яйця – 3 штуки.
  3. Сніжок – 350 мілілітрів.
  4. Цукор – 100 грам.
  5. Сіль – третина чайної ложки.
  6. Розпушувач – пачка.
  7. Банани – 2 середні штуки.
  8. Вершкове масло – 100 грам.
  9. Соняшникова олія – для смаження.

Приготування:

  1. Вершкове масло розтопіть на водяній бані і поставте остуджуватися.
  2. Яйця збийте з цукровим піском до пишної піни.
  3. Сніжок злегка підігрійте і влийте в розтоплене масло, добре перемішайте.
  4. Отриману суміш влийте до яєць і знову перемішайте.
  5. Банани очистіть від шкірки і подрібніть. Можна натерти банани на крупній тертці або ж нарізати кубиками, щоб в оладках відчувалися шматочки.
  6. Подрібнені банани відправте в майбутнє тісто.
  7. Борошно, сіль і розпушувач просіяти в окрему миску, а потім порційно введіть в рідку суміш, іноді помішуючи.
  8. Сковороду змастіть рослинною олією і поставте на вогонь.
  9. Викладіть тісто на сковороду і пропечіть з обох сторін.

Ссылка на основную публикацию