Оладки, приготовані на сніжку (кисломолочний напій Сніжок) відрізняються пишністю і м’якістю. Представляємо 5 рецептів оладок на «Сніжку».
Зміст
Класичний рецепт
Варіантів приготування оладок на сніжці багато, але ми почнемо з найпростішого класичного рецепту.
Нам потрібно:
- Борошно – 300 грам.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Сніжок – 300 мілілітрів.
- Тепла вода – 50 мілілітрів.
- Цукор – столова ложка.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Сніжок кімнатної температури вилийте в глибоку миску.
- У миску Зі сніжком розбийте куряче яйце і збийте за допомогою віночка.
- Додайте цукровий пісок і сіль, розчиніть.
- Просійте в миску борошно, вилийте воду і добре розмішайте, уникаючи появи грудочок.
- Сковороду змастіть невеликою кількістю масла і поставте на вогонь.
- Столову ложку умочіть в холодній воді, зачерпніть тісто і сформуйте оладок.
- Обсмажте оладки з обох сторін до появи легкої золотистої скоринки.
Неймовірно ніжні і повітряні оладки готові! Можна подавати з варенням або джемом!
Оладки на «Сніжку» без яєць
Іноді хочеться побалувати себе смачними оладками, але є люди, які з тих чи інших причин не вживають в їжу яйця. Представляємо вашій увазі рецепт смачних оладок без додавання яєць!
Нам потрібно:
- Борошно – 400 грам.
- Сніжок – 500 мілілітрів.
- Цукор – 2 столові ложки.
- Сіль – половина чайної ложки.
- Харчова сода – половина чайної ложки.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Сніжок необхідно підігріти в мікрохвильовій печі до злегка теплого стану (головне не перетримати, інакше він згорнеться).
- Теплий сніжок вилийте в глибоку миску.
- Розчиніть в сніжці сіль і цукровий пісок.
- Просіяти в миску борошно і харчову соду, розмішайте тісто до однорідності, при цьому не збиваючи його.
- Рослинною олією змастіть сковороду і поставте її на вогонь.
- Ложкою сформуйте невеликі коржі і рівномірно обсмажте їх з обох сторін.
Пишні оладки на кисломолочному напої Сніжок
Пишні оладки на «Сніжку» – відмінний варіант для сніданку, адже готуються вони просто і швидко. Оладки виходять дуже пишними і не осідають після приготування.
Нам потрібно:
- Борошно – 300 грам.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Сніжок – 200 мілілітрів.
- Лимонний сік – столова ложка (або чверть чайної ложки лимонної кислоти).
- Цукор – столова ложка.
- Розпушувач – маленька пачка.
- Сіль – чверть чайної ложки.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Сніжок необхідно трохи підігріти в мікрохвильовій печі, а потім перелити в глибоку миску.
- В сніжок влийте столову ложку лимонного соку.
- В окремій мисці з’єднайте курячі яйця і цукровий пісок, збийте в міцну піну і перелийте до кефіру.
- Змішайте борошно і розпушувач і порціями вводите суміш в яєчну суміш, паралельно помішуючи, щоб виключити утворення грудок.
- Сковороду злегка змастіть рослинною олією і поставте на середній вогонь.
- Столовою ложкою викладіть невеликі оладки і пропеките з обох сторін.
- Розстеліть на блюдо паперовий рушник, викладіть оладки. Паперовим рушником злегка пройдіться по оладках, щоб позбутися зайвого масла. Так оладки будуть пишніше і легшим.
Оладки з яблуками на «Сніжку»
Нам потрібно:
- Борошно – 250 грам.
- Куряче яйце – 1 штука.
- Сніжок – 300 мілілітрів.
- Яблука – 2 великі штуки.
- Цукор – 50 грам.
- Сіль – половина чайної ложки.
- Розпушувач – пачка.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- У миску розбийте куряче яйце, додайте цукровий пісок і збийте віночком до пишної піни.
- В яєчну суміш влийте сніжок кімнатної температури і знову добре перемішайте.
- Яблука помийте, очистіть від шкірки і насіння, витягніть серцевину і натріть на крупній тертці.
- Натерті яблука додайте в суміш і розмішайте так, щоб фрукт рівномірно розподілився по всьому тесту.
- Борошно і розпушувач з’єднайте і змішайте.
- Суху суміш просійте в тісто, паралельно помішуючи віночком.
- Тісто поставте в тепле місце на 10 хвилин.
- Сковороду трохи змастіть олією і поставте на середній вогонь.
- Столовою ложкою зачерпніть трохи тіста і викладіть на сковороду.
- Обсмажте оладки з двох сторін до рум’яної скоринки.
Бананові оладки на «Сніжку»
Нам потрібно:
- Борошно – 500 грам.
- Курячі яйця – 3 штуки.
- Сніжок – 350 мілілітрів.
- Цукор – 100 грам.
- Сіль – третина чайної ложки.
- Розпушувач – пачка.
- Банани – 2 середні штуки.
- Вершкове масло – 100 грам.
- Соняшникова олія – для смаження.
Приготування:
- Вершкове масло розтопіть на водяній бані і поставте остуджуватися.
- Яйця збийте з цукровим піском до пишної піни.
- Сніжок злегка підігрійте і влийте в розтоплене масло, добре перемішайте.
- Отриману суміш влийте до яєць і знову перемішайте.
- Банани очистіть від шкірки і подрібніть. Можна натерти банани на крупній тертці або ж нарізати кубиками, щоб в оладках відчувалися шматочки.
- Подрібнені банани відправте в майбутнє тісто.
- Борошно, сіль і розпушувач просіяти в окрему миску, а потім порційно введіть в рідку суміш, іноді помішуючи.
- Сковороду змастіть рослинною олією і поставте на вогонь.
- Викладіть тісто на сковороду і пропечіть з обох сторін.