Представляємо п’ять способів приготування оладок на кефірі з окропом. Ця страва поживна, смачна і корисна, готуються швидко.
Перший спосіб
Продукти:
— 200 мілілітрів гарячої води;
— 200 мілілітрів кефіру;
— 250 грам пшеничного борошна;
— 30 мілілітрів соняшникової олії;
— 1 середнє яйце;
-2 грами соди;
— 2 грами солі;
— 30 грам цукру.
Витрачений час – орієнтовно 40 хвилин.
- У глибокій каструлі змішуємо яйце і цукор до однорідної маси. Додаємо кефір і збиваємо міксером отриману суміш.
- Солимо і додаємо соду. Розмішуємо міксером, щоб не було грудочок. Наливаємо соняшникову олію і перемішуємо.
- Потроху всипаємо борошно невеликими порціями, до однорідної маси.
- Наступний етап окріп-наливаємо в ємність, і міксером ретельно перемішуємо. Повинна вийти консистенції нежирної сметани.
- Розігріваємо сковорідку, якщо вона з антипригарним покриттям, то можна смажити без масла. Якщо ви любите більш жирні млинці, то обсмажуємо на олії. Смажимо з двох боків до рум’янцю і кладемо на тарілку, за бажанням можна зверху змастити вершковим маслом. Подаємо зі сметаною або варенням.
Другий спосіб
У цьому способі гріємо одночасно кефір і воду, знадобляться такі продукти:
— 150 мілілітрів кефіру;
— 150 мілілітрів гарячої води;
— 200 грам пшеничного борошна;
— 2 грами соди;
— 2 грами солі;
— 2 середніх яйця;
— 30 грам цукру.
Витрачений час – орієнтовно 40 хвилин.
- Воду з кефіром з’єднуємо і ставимо на повільний вогонь. Доводимо до кипіння, повинні утворитися білі пластівці. Не кип’ятимо.
- Поки кефір підігрівається беремо яйце і цукор, гарненько змішуємо.
- В яйце потроху вливаємо кефір і ретельно перемішуємо, щоб яйце не зварилося.
- Додаємо борошно, соду, солимо і замішуємо тісто. Важливо, щоб тісто вийшло однорідне. Консистенція тесту-досить густа маса.
- На розігріту сковороду викладаємо столову ложку тіста і смажимо до рум’яної скоринки з обох сторін. Для зручності можна взяти банку і водою і перед кожним накладанням ложку занурюємо в воду, щоб тісто не липнуло. Відмінним доповненням до таких оладок буде джем або йогурт.
Третій спосіб
Знадобляться наступні продукти:
— 200 мілілітрів кефіру;
— 3 столові ложки окропу;
— 200 грам пшеничного борошна;
— 2 грами солі;
— 30 грам цукру;
— 1 яйце;
— соняшникова олія для смаження.
Витрачений час – приблизно 40 хвилин.
- У глибоку миску заливаємо кефір, додаємо цукор, 1 яйце і солимо. Ретельно змішуємо до розчинення всіх інгредієнтів.
- Засипаємо маленькими порціями борошно і вимішуємо однорідне тісто.
- Якщо потрібно приготувати млинці, то додаємо півсклянки окропу. На оладки потрібно трохи, 60 мілілітрів. Заливаємо окріп і ретельно перемішуємо.
- Чекаємо 20 хвилин і знову мішаємо. Вийде густа маса.
- Розігріваємо сковороду і обсмажуємо оладки на соняшниковій олії до зарум’янювання з обох сторін. Подаємо традиційно з медом або згущеним молоком.
Четвертий спосіб
Знадобляться наступні продукти:
— 2 яйця;
— 30 грам цукру;
— 200 мілілітрів кефіру;
— 200 мілілітрів гарячої води;
— 2 грами солі;
— 2 грами соди;
— 1 склянка пшеничного борошна;
— 40 мілілітрів рослинного масла.
Витрачений час – 40 хвилин.
- Яйця і цукор збити в міцну піну міксером.
- Тонкою цівкою вливаємо окріп не вимикаючи міксера. Піна повинна піднятися ще більше.
- Наливаємо кефір не перестаючи збивати.
- У суміш додаємо просіяне борошно. Ретельно перемішуємо.
- Засипаємо залишилися інгредієнти: солимо, соду і соняшникова олія.
- Розігріваємо сковороду і рівним шаром змащуємо масло. Обсмажуємо оладки до рум’яної скоринки. Подаємо з сиром або повидлом.
П’ятий спосіб
Знадобляться наступні продукти:
— 200 мілілітрів гарячої води;
— 200 мілілітрів кефіру;
— 200 грам пшеничного борошна;
— 40 мілілітрів соняшникової олії;
— 1 невелике яйце;
— 2 грами соди;
— 2 грами солі;
— 30 грам цукру.
Витрачений час – орієнтовно 40 хвилин.
- Краще кефір завчасно дістати з холодильника, щоб він був кімнатної температури. У кефір засипаємо соду, розмішуємо і даємо постояти 5 хвилин.
- Яйце, сіль, цукор, ретельно перемішуємо і додаємо кефір.
- У суміш невеликими порціями засипаємо борошно і добре мішаємо.
- У майже готове тісто наливаємо олію і тонкою цівкою вливаємо окріп, постійно помішуючи.
- Даємо постояти 10 хвилин і можна приступати до смаження.
- На гарячу сковороду наливаємо тісто і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Подаємо з сирною масою або кленовим сиропом.