Рецепт оладок на кефірі з кип’ятком

Представляємо п’ять способів приготування оладок на кефірі з окропом. Ця страва поживна, смачна і корисна, готуються швидко.

У сковороді

Перший спосіб

Продукти:

— 200 мілілітрів гарячої води;

— 200 мілілітрів кефіру;

— 250 грам пшеничного борошна;

— 30 мілілітрів соняшникової олії;

— 1 середнє яйце;

-2 грами соди;

— 2 грами солі;

— 30 грам цукру.

Витрачений час – орієнтовно 40 хвилин.

  1. У глибокій каструлі змішуємо яйце і цукор до однорідної маси. Додаємо кефір і збиваємо міксером отриману суміш.
  2. Солимо і додаємо соду. Розмішуємо міксером, щоб не було грудочок. Наливаємо соняшникову олію і перемішуємо.
  3. Потроху всипаємо борошно невеликими порціями, до однорідної маси.
  4. Наступний етап окріп-наливаємо в ємність, і міксером ретельно перемішуємо. Повинна вийти консистенції нежирної сметани.
  5. Розігріваємо сковорідку, якщо вона з антипригарним покриттям, то можна смажити без масла. Якщо ви любите більш жирні млинці, то обсмажуємо на олії. Смажимо з двох боків до рум’янцю і кладемо на тарілку, за бажанням можна зверху змастити вершковим маслом. Подаємо зі сметаною або варенням.

Другий спосіб

У цьому способі гріємо одночасно кефір і воду, знадобляться такі продукти:

— 150 мілілітрів кефіру;

— 150 мілілітрів гарячої води;

— 200 грам пшеничного борошна;

— 2 грами соди;

— 2 грами солі;

— 2 середніх яйця;

— 30 грам цукру.

Витрачений час – орієнтовно 40 хвилин.

  1. Воду з кефіром з’єднуємо і ставимо на повільний вогонь. Доводимо до кипіння, повинні утворитися білі пластівці. Не кип’ятимо.
  2. Поки кефір підігрівається беремо яйце і цукор, гарненько змішуємо.
  3. В яйце потроху вливаємо кефір і ретельно перемішуємо, щоб яйце не зварилося.
  4. Додаємо борошно, соду, солимо і замішуємо тісто. Важливо, щоб тісто вийшло однорідне. Консистенція тесту-досить густа маса.
  5. На розігріту сковороду викладаємо столову ложку тіста і смажимо до рум’яної скоринки з обох сторін. Для зручності можна взяти банку і водою і перед кожним накладанням ложку занурюємо в воду, щоб тісто не липнуло. Відмінним доповненням до таких оладок буде джем або йогурт.

Третій спосіб

Знадобляться наступні продукти:

— 200 мілілітрів кефіру;

— 3 столові ложки окропу;

— 200 грам пшеничного борошна;

— 2 грами солі;

— 30 грам цукру;

— 1 яйце;

— соняшникова олія для смаження.

Витрачений час – приблизно 40 хвилин.

  1. У глибоку миску заливаємо кефір, додаємо цукор, 1 яйце і солимо. Ретельно змішуємо до розчинення всіх інгредієнтів.
  2. Засипаємо маленькими порціями борошно і вимішуємо однорідне тісто.
  3. Якщо потрібно приготувати млинці, то додаємо півсклянки окропу. На оладки потрібно трохи, 60 мілілітрів. Заливаємо окріп і ретельно перемішуємо.
  4. Чекаємо 20 хвилин і знову мішаємо. Вийде густа маса.
  5. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо оладки на соняшниковій олії до зарум’янювання з обох сторін. Подаємо традиційно з медом або згущеним молоком.

Четвертий спосіб

Знадобляться наступні продукти:

— 2 яйця;

— 30 грам цукру;

— 200 мілілітрів кефіру;

— 200 мілілітрів гарячої води;

— 2 грами солі;

— 2 грами соди;

— 1 склянка пшеничного борошна;

— 40 мілілітрів рослинного масла.

Витрачений час – 40 хвилин.

  1. Яйця і цукор збити в міцну піну міксером.
  2. Тонкою цівкою вливаємо окріп не вимикаючи міксера. Піна повинна піднятися ще більше.
  3. Наливаємо кефір не перестаючи збивати.
  4. У суміш додаємо просіяне борошно. Ретельно перемішуємо.
  5. Засипаємо залишилися інгредієнти: солимо, соду і соняшникова олія.
  6. Розігріваємо сковороду і рівним шаром змащуємо масло. Обсмажуємо оладки до рум’яної скоринки. Подаємо з сиром або повидлом.

П’ятий спосіб

Знадобляться наступні продукти:

— 200 мілілітрів гарячої води;

— 200 мілілітрів кефіру;

— 200 грам пшеничного борошна;

— 40 мілілітрів соняшникової олії;

— 1 невелике яйце;

— 2 грами соди;

— 2 грами солі;

— 30 грам цукру.

Витрачений час – орієнтовно 40 хвилин.

  1. Краще кефір завчасно дістати з холодильника, щоб він був кімнатної температури. У кефір засипаємо соду, розмішуємо і даємо постояти 5 хвилин.
  2. Яйце, сіль, цукор, ретельно перемішуємо і додаємо кефір.
  3. У суміш невеликими порціями засипаємо борошно і добре мішаємо.
  4. У майже готове тісто наливаємо олію і тонкою цівкою вливаємо окріп, постійно помішуючи.
  5. Даємо постояти 10 хвилин і можна приступати до смаження.
  6. На гарячу сковороду наливаємо тісто і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Подаємо з сирною масою або кленовим сиропом.

Ссылка на основную публикацию