Рецепт моркв’яно-яблучних оладок

Досить часто більшість господинь ламають голову питанням: «А що ж такого цікавого приготувати на сніданок?» Завжди хочеться чогось нового, можливо забутого, старого. І тут на виручки приходять рецепти, які давно відомі. Одним з таких страв є оладки. В рецептах будуть використовуватися найпростіші продукти: морква і яблуко. Їх з легкістю можна знайти в холодильниках будь-якої середньостатистичної сім’ї.

Вітамінні

Морквяно — яблучні оладки

Склад:

  • 500 грамів яблук;
  • 350 грамів моркви;
  • 3 яйця;
  • 45 – 55 грамів цукру;
  • Лимон – половина плоду;
  • 60 грамів пшеничного борошна вищого гатунку;

* Олія соняшникова (для обсмажування).

Процес приготування:

  1. Взяти три середні моркви. Очистити їх від верхнього шару за допомогою економки або звичайного кухонного ножа. Якщо морква була мита (дана різновид продається в будь-якому магазині), то просто сполоснути під проточною водою. Натерти на дрібній тертці або скористатися блендером для скорочення дорогоцінного часу.
  2. Взяти яблука. Вибирати необхідно міцні плоди, в яких менший вміст соку. Очистити від шкірки і за допомогою спеціального ножа видалити серцевину з кісточками. Натерти на крупній тертці, так як дрібний формат загрожує появою непотрібної вологи. Розрізати лимон, і видавити сік з однієї половини. Полити протерту яблучну масу для запобігання появи потемнінь на поверхні.
  3. В окремій ємності збити 1 яйце з цукром до утворення густої субстанції і добитися повного розчинення цукрового піску.
  4. Поступово викласти яблучну і морквяну маси в утворену піну після збивання і перемішати.
  5. Просіяти пшеничне борошно попередньо з метою насичення киснем. Її кількість залежить від соковитості яблук. Необхідно домогтися досить густої текстури, але не переборщити, так як борошно легко зраджує крутість і не зовсім вдалий присмак фінальної страви.
  6. Поставити сковорідку на плиту і розігріти, потім зменшити потужність полум’я до середнього. Влити соняшникову олію. За допомогою столової ложки зробити невеликі оладки. Обсмажити до появи золотого відтінку і перевернути на другу сторону. Закрити кришкою до повного приготування.
  7. Готовий виріб попередньо після смаження викласти на паперові рушники – нехай стече непотрібно масло, просушити пару хвилин. Подавати на красивій тарілці, прикрасивши цукровою пудрою, свіжими ягодами. В якості соусу можна запропонувати сметану, джем, конфітюр або варення з власних запасів.

Морквяні оладки з яблуком

Витрата сировини для приготування готової страви:

  • Морква – 3 штуки середнього розміру;
  • Яблуко – 2-3 великих плода;
  • Кефір – половина склянки (процентний вміст жиру – середнє);
  • 1 яйце;
  • Цукор – 50 грамів;

* Сода-12 грамів;

* Лимонний сік-10 грамів;

  • Борошно – 110 грамів;

* Олія рослинна-50 грамів;

Процес виготовлення:

  1. Взяти три моркви, очистити від верхньої шкірки і натерти на тертці. Для того щоб скоротити час на допомогу може прийти блендер. Яблука необхідно використовувати тверді, щоб уникнути появи небажаної рідини. Якщо є присадибне господарство, то автор радить взяти сорт «Витязь» — середня щільність з кисло – солодким присмаком. Зняти шкірку овощечисткой. За допомогою спеціального ножа позбутися від нутрощів з кісточками. Велика терка в допомогу для подрібнення. Готову масу попередньо можна на хвилин 10 покласти в друшляк, щоб стек утворився сік. Помістити в окрему ємність для змішування.
  2. Додати половину склянки кефіру, 50 грамів цукрового піску. Соду на кінчику ножа погасити за допомогою 10 грамів лимонного соку. Борошно просіяти – даний процес наситить тісто додатковим киснем, що подарує пишність виробу. Вбити 1 яйце і все перемішати до повного об’єднання.
  3. Поставити сковорідку на плиту, розжарити і потім зменшити жар до середнього. Влити 25-30 грамів масло для смаження. Надавати форму оладок можна за допомогою ложки (не забувати змочувати поверхню, щоб виріб не прилипало). Також ручне ліплення допустима. Руки припилити борошном і взяти тісто. Скачати невеликі кульки, після приплюснути їх. Обсмажити до золотистого, перевернути, накрити кришкою. Нехай дійдуть.
  4. Вимкнути вогонь на плиті. Оладки викласти на паперові Серветки для позбавлення від зайвого масла. Сервірувати на красивій тарілці з химерними візерунками. Соусами можуть виступати численні топінги: сметана, згущене молоко, шоколадна/горіхова/арахісова паста, джем, конфітюр, варення. Також готову страву посипати нетанучою цукровою пудрою (продається в будь-якому супермаркеті або в магазинах для професійних кондитерів). Прикрасити свіжими ягодами, такими як: малина, лохина, ожина, червона смородина або брусниця. По центру покласти кілька листочків м’яти.

Вище були представлені два рецепти, які, в основному, подаються до сніданку і використовуються в якості десерту. Але часто бувають ситуації, коли ввечері неждано – негадано на порозі з’являються незвані гості, і їх треба чимось нагодувати до того моменту, як будуть готові салати з основною стравою. В якості аперитиву можна приготувати яблучно – морквяні оладки в пряному виконанні.

Морквяні оладки з яблуком і сиром

Для приготування необхідно скористатися наступним інгредієнтами:

  • 4 моркви середнього розміру;
  • 1 велике яблуко;
  • 1 яйце;
  • 40 грамів цукру;
  • 70 грамів борошна;
  • 15 грамів соди;

* 10 грамів оцту;

  • 20 грамів солі і приправ;

* 100 грамів сиру твердих сортів;

  • 30 грамів зелені.
  • 70 грамів сметани.

Виготовлення:

  1. Очистити від верхнього шару 4 моркви середнього розміру і натерти на дрібній тертці. Так як зараз готується пряне блюдо, то кількість яблук зменшується. Необхідно взяти 1 велике яблуко з твердою структурою. Зняти шкірку і вийняти кісточки. Натерти на крупній тертці. Покласти натерті овочі і фрукти в ємність для замішування тіста.
  2. Додати цукор. Посолити і присмачити приправами (вибір необхідно робити на підставі власного смаку. В першу чергу, подрібнений чорний перець (для дроблення використовуйте млин або ступку). Не брати виробничий помел – відсутність смаку. Нотки Грузії додасть хмелі – сунелі. Схід – червона паприка, зіра, коріандр. Італія або Франція – базилік, чебрець, суміш прованських трав. Up to You. Борошно просіяти. Пікантності додасть дрібно натертий сир твердих сортів (яскравості додасть Чеддер. Можна використовувати голландський або російський.) Соду погасити оцтом. Розбити 1 яйце і перемішати. Тісто виходить досить густим.
  3. Розжарити сковорідку і зменшити вогонь до середньої потужності, щоб уникнути пригорання оладок. Влити рослинне масло. Форму зробити за допомогою ложки, яку необхідно змочувати попередньо водою або скачати руками, припиливши борошном долоні. Обсмажити з нижнього краю до появи яскраво – золотої скоринки, перевернути на другу і закрити кришкою. Обсмажування на кожній стороні займе приблизно 5 – 7 хвилин.
  4. Щоб стік зайвий жир, потрібно скористатися серветками або паперовими рушниками. Після обжарювання на них викласти готові оладки і залишити приблизно хвилин на 10, щоб відпочили.
  5. Нарізати зелень. Все, як завжди, за смаком. Верхні гілочки кропу, петрушки і зеленого базиліка дрібно подрібнити. Додати невелику кількість солі і свіжомеленого перцю. Перемішати зі сметаною. Дану субстанцію перекласти в красиву ємність і подавати в якості соусу.

Блюдо засервировать на красивій тарілці разом з соусом. По центру у вигляді декору додати зелень.

Автор сподівається, що дана стаття стане якоюсь паличкою виручалочкою для сучасних господинь. Представлені рецепти урізноманітнюють звичний раціон. Продукти прості, але результат чудовий і смачний. Як то кажуть, все геніальне просто.

Ссылка на основную публикацию