Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Досить часто більшість господинь ламають голову питанням: «А що ж такого цікавого приготувати на сніданок?» Завжди хочеться чогось нового, можливо забутого, старого. І тут на виручки приходять рецепти, які давно відомі. Одним з таких страв є оладки. В рецептах будуть використовуватися найпростіші продукти: морква і яблуко. Їх з легкістю можна знайти в холодильниках будь-якої середньостатистичної сім’ї.
Морквяно — яблучні оладки
Склад:
- 500 грамів яблук;
- 350 грамів моркви;
- 3 яйця;
- 45 – 55 грамів цукру;
- Лимон – половина плоду;
- 60 грамів пшеничного борошна вищого гатунку;
* Олія соняшникова (для обсмажування).
Процес приготування:
- Взяти три середні моркви. Очистити їх від верхнього шару за допомогою економки або звичайного кухонного ножа. Якщо морква була мита (дана різновид продається в будь-якому магазині), то просто сполоснути під проточною водою. Натерти на дрібній тертці або скористатися блендером для скорочення дорогоцінного часу.
- Взяти яблука. Вибирати необхідно міцні плоди, в яких менший вміст соку. Очистити від шкірки і за допомогою спеціального ножа видалити серцевину з кісточками. Натерти на крупній тертці, так як дрібний формат загрожує появою непотрібної вологи. Розрізати лимон, і видавити сік з однієї половини. Полити протерту яблучну масу для запобігання появи потемнінь на поверхні.
- В окремій ємності збити 1 яйце з цукром до утворення густої субстанції і добитися повного розчинення цукрового піску.
- Поступово викласти яблучну і морквяну маси в утворену піну після збивання і перемішати.
- Просіяти пшеничне борошно попередньо з метою насичення киснем. Її кількість залежить від соковитості яблук. Необхідно домогтися досить густої текстури, але не переборщити, так як борошно легко зраджує крутість і не зовсім вдалий присмак фінальної страви.
- Поставити сковорідку на плиту і розігріти, потім зменшити потужність полум’я до середнього. Влити соняшникову олію. За допомогою столової ложки зробити невеликі оладки. Обсмажити до появи золотого відтінку і перевернути на другу сторону. Закрити кришкою до повного приготування.
- Готовий виріб попередньо після смаження викласти на паперові рушники – нехай стече непотрібно масло, просушити пару хвилин. Подавати на красивій тарілці, прикрасивши цукровою пудрою, свіжими ягодами. В якості соусу можна запропонувати сметану, джем, конфітюр або варення з власних запасів.
Морквяні оладки з яблуком
Витрата сировини для приготування готової страви:
- Морква – 3 штуки середнього розміру;
- Яблуко – 2-3 великих плода;
- Кефір – половина склянки (процентний вміст жиру – середнє);
- 1 яйце;
- Цукор – 50 грамів;
* Сода-12 грамів;
* Лимонний сік-10 грамів;
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Борошно – 110 грамів;
* Олія рослинна-50 грамів;
Процес виготовлення:
- Взяти три моркви, очистити від верхньої шкірки і натерти на тертці. Для того щоб скоротити час на допомогу може прийти блендер. Яблука необхідно використовувати тверді, щоб уникнути появи небажаної рідини. Якщо є присадибне господарство, то автор радить взяти сорт «Витязь» — середня щільність з кисло – солодким присмаком. Зняти шкірку овощечисткой. За допомогою спеціального ножа позбутися від нутрощів з кісточками. Велика терка в допомогу для подрібнення. Готову масу попередньо можна на хвилин 10 покласти в друшляк, щоб стек утворився сік. Помістити в окрему ємність для змішування.
- Додати половину склянки кефіру, 50 грамів цукрового піску. Соду на кінчику ножа погасити за допомогою 10 грамів лимонного соку. Борошно просіяти – даний процес наситить тісто додатковим киснем, що подарує пишність виробу. Вбити 1 яйце і все перемішати до повного об’єднання.
- Поставити сковорідку на плиту, розжарити і потім зменшити жар до середнього. Влити 25-30 грамів масло для смаження. Надавати форму оладок можна за допомогою ложки (не забувати змочувати поверхню, щоб виріб не прилипало). Також ручне ліплення допустима. Руки припилити борошном і взяти тісто. Скачати невеликі кульки, після приплюснути їх. Обсмажити до золотистого, перевернути, накрити кришкою. Нехай дійдуть.
- Вимкнути вогонь на плиті. Оладки викласти на паперові Серветки для позбавлення від зайвого масла. Сервірувати на красивій тарілці з химерними візерунками. Соусами можуть виступати численні топінги: сметана, згущене молоко, шоколадна/горіхова/арахісова паста, джем, конфітюр, варення. Також готову страву посипати нетанучою цукровою пудрою (продається в будь-якому супермаркеті або в магазинах для професійних кондитерів). Прикрасити свіжими ягодами, такими як: малина, лохина, ожина, червона смородина або брусниця. По центру покласти кілька листочків м’яти.
Вище були представлені два рецепти, які, в основному, подаються до сніданку і використовуються в якості десерту. Але часто бувають ситуації, коли ввечері неждано – негадано на порозі з’являються незвані гості, і їх треба чимось нагодувати до того моменту, як будуть готові салати з основною стравою. В якості аперитиву можна приготувати яблучно – морквяні оладки в пряному виконанні.
Морквяні оладки з яблуком і сиром
Для приготування необхідно скористатися наступним інгредієнтами:
- 4 моркви середнього розміру;
- 1 велике яблуко;
- 1 яйце;
- 40 грамів цукру;
- 70 грамів борошна;
- 15 грамів соди;
* 10 грамів оцту;
- 20 грамів солі і приправ;
* 100 грамів сиру твердих сортів;
- 30 грамів зелені.
- 70 грамів сметани.
Виготовлення:
- Очистити від верхнього шару 4 моркви середнього розміру і натерти на дрібній тертці. Так як зараз готується пряне блюдо, то кількість яблук зменшується. Необхідно взяти 1 велике яблуко з твердою структурою. Зняти шкірку і вийняти кісточки. Натерти на крупній тертці. Покласти натерті овочі і фрукти в ємність для замішування тіста.
- Додати цукор. Посолити і присмачити приправами (вибір необхідно робити на підставі власного смаку. В першу чергу, подрібнений чорний перець (для дроблення використовуйте млин або ступку). Не брати виробничий помел – відсутність смаку. Нотки Грузії додасть хмелі – сунелі. Схід – червона паприка, зіра, коріандр. Італія або Франція – базилік, чебрець, суміш прованських трав. Up to You. Борошно просіяти. Пікантності додасть дрібно натертий сир твердих сортів (яскравості додасть Чеддер. Можна використовувати голландський або російський.) Соду погасити оцтом. Розбити 1 яйце і перемішати. Тісто виходить досить густим.
- Розжарити сковорідку і зменшити вогонь до середньої потужності, щоб уникнути пригорання оладок. Влити рослинне масло. Форму зробити за допомогою ложки, яку необхідно змочувати попередньо водою або скачати руками, припиливши борошном долоні. Обсмажити з нижнього краю до появи яскраво – золотої скоринки, перевернути на другу і закрити кришкою. Обсмажування на кожній стороні займе приблизно 5 – 7 хвилин.
- Щоб стік зайвий жир, потрібно скористатися серветками або паперовими рушниками. Після обжарювання на них викласти готові оладки і залишити приблизно хвилин на 10, щоб відпочили.
- Нарізати зелень. Все, як завжди, за смаком. Верхні гілочки кропу, петрушки і зеленого базиліка дрібно подрібнити. Додати невелику кількість солі і свіжомеленого перцю. Перемішати зі сметаною. Дану субстанцію перекласти в красиву ємність і подавати в якості соусу.
Блюдо засервировать на красивій тарілці разом з соусом. По центру у вигляді декору додати зелень.
Автор сподівається, що дана стаття стане якоюсь паличкою виручалочкою для сучасних господинь. Представлені рецепти урізноманітнюють звичний раціон. Продукти прості, але результат чудовий і смачний. Як то кажуть, все геніальне просто.