Рецепт курячих оладок

Представляємо рецепти курячих оладок — з кабачком, з твердим сиром і грибами, з крохмалем, з сиром, з манною крупою, з грибами, з картоплею, з базиліком і помідорами, з вівсяними пластівцями, з морквою.

Мясні

З кабачком

Для приготування цієї страви потрібно:

— 500 грам фаршу з курячого філе

— одна середня цибулина

— одне яйце

— невеликий кабачок

— 2-3 ложки борошна

— сіль, перець, прованські трави за смаком.

Приготування:

  1. Взяти філе і перемолоти його на фарш. Або ж можна дрібно його нарізати.
  2. Насікти цибулю, натерти на тертку кабачок і додати сюди яйце. Все добре перемішати.
  3. Всипати в суміш борошно і спеції. Перемішувати.
  4. Викладати на сковорідку столовою ложкою. Смажити потрібно з кожного боку по 6 хвилин приблизно. Після того, як підсмажиться з одного боку, перевертаємо і можемо накрити кришкою.

З твердим сиром і грибами

Інгредієнт:

— 300 грам фаршу з курки

— 100 грамів кабачка

— 50 грам твердого сиру

— 50 грам грибів

— цибуля 1 штука

— майонез

— 1 куряче яйце

Як приготувати?:

  1. Цибулину з грибами дрібно нарізати і добре обсмажити.

2.Помити кабачок, очистити його і натерти на тертці.

  1. У готовий фарш додати кабачок, натертий сир, цибулю і гриби. Майонез і яйце. Ретельно розмішати.

4.На розпечену сковорідку ложкою викладати тісто і обсмажити до готовності.

З крохмалем

Інгредієнт:

— пів кілограма курячого фаршу

— 1 цибулина великого розміру

— 2 столові ложки жирної сметани

— 2 столові ложки крохмалю

— 2 яйця

— чайна ложка солі

— мелений чорний перець за смаком

— соняшникова олія для смаження

Приготування:

  1. Взяти готовий курячий фарш (можна з магазину або ж приготувати його самому).
  2. Якщо ж вирішили взяти готовий, то потрібно самостійно нарізати і додати в нього лук. Але якщо ви самостійно все робите, то просто перейдіть цибулю через м’ясорубку разом з м’ясом.
  3. У фарш потрібно додати два яйця і сметану. Можна сметани додати і побільше. Чим більше сметани, тим ніжніше смак оладок. Але занадто багато не потрібно. Ложок 4 столових максимум.
  4. Додаємо перець і сіль.
  5. Щоб оладки наші не були плоскими, в тісто потрібно додати дві столові ложки крохмалю. Додавши крохмаль, оладки придбають чудовий смак і колір. Працюємо ложкою — перемішуємо.
  6. Добре розігріти сковороду і додати масла.
  7. Викласти ложкою приготоване тісто невеликими порціями. На одну сковороду щоб вмістилося десь 4 оладка.
  8. Обсмажити всю цю красу з обох сторін.
  9. В процесі приготування потрібно додавати масло по одній столовій ложці.
  10. Після смаження потрібно викласти готову їжу на паперові рушники, щоб папір ввібрала в себе зайве масло.
  11. Для подачі страви можна використовувати всілякі соуси.

Котлетки з сиром

Що потрібно для приготування страви?:

— 100 грам нежирного сиру

— 1 куряче філе для фаршу

— 1 кабачок

— 1 куряче яйце

— зелень, сіль і перець за смаком

— 3 зубчики часнику

Спосіб готування:

  1. Натерти кабачок на дрібній тертці і віджати з нього зайву рідину.
  2. Часник подрібнити на тертці.
  3. Перемолоти куряче філе на фарш. Додати в нього сир, спеції і яйце. Змішавши.
  4. Дрібно нарізати свіжу зелень і додати в тісто.
  5. Сформувати круглі котлети. Але для того, щоб їх форма добре виходила, спочатку потрібно змочити руки холодною водою.
  6. Обсмажити з двох сторін.
  7. Для повної готовності помістити котлети в каструлю, додати 2 ложки води і довести до готовності.

З манною крупою

Що потрібно:

— 400 грамів курячого філе

— 6 столових ложок манної крупи

— 1 цибуля

— 2 яйця

— стакан кефіру

— пучок зеленого цибулі

— третина чайної ложки куркуми

— мелений чорний перець

— солі

— масло для смаження

Крок:

  1. У блендері подрібнити курку, цибулину, кефір, яйця, манку і сіль зі спеціями.
  2. Все тісто викласти у велику миску і додати туди дрібно нарізану зелену цибулю. Перемішувати.

3.Обсмажити з двох сторін.

  1. Подати блюдо найкраще з якимось соусом або сметаною. Також можна подати з овочевим салатом.

З грибами

Продукт:

— 1 кілограм курячого філе

— 300 грам грибів ( найкраще печериць )

— 1 цибуля

— 3 яйця

— 3-4 столові ложки густої сметани

— 3 ложки крохмалю

— 3 зубчики часнику

— сіль і перець

— зелень за смаком

Етапи приготування:

  1. Ретельно обмити і висушити куряче філе.

2.Дрібно нарізати його і скласти у велику миску.

  1. Обмити і висушити гриби. Нарізати і додати до м’яса.
  2. Очистити цибулю і порізати кубиками. Кинути в миску до м’яса і грибів.
  3. Натерти на тертці часник.
  4. Додати до м’яса крохмаль, яйця, сметану, зелень і спеції. Все ретельно перемішати і прибрати в холодильник на пів години.
  5. Розігріти на сковороді рослинне масло, викласти масу і обсмажити з обох сторін.

З картоплею

Продукт:

— пів кілограма картоплі

— 500 грам курячого філе

— 3 столові ложки борошна

— яєчний білок 2 штуки

— 3 зубчики часнику

— 2 гілочки зелені

— 1 чайна ложка солі

Як приготувати:

1.Вимити і нарізати великими шматками філе.

  1. Очистити часник. Нарізати його і подрібнити зелень.

3.Пропустити через м’ясорубку куряче філе, часник і зелень.

  1. Очистити картоплю від шкірки і натерти на тертці.
  2. Білки відокремити від жовтків. Додати білки в фарш, посолити і перемішати.
  3. Додати борошно і знову перемішати.

7.Розігріти сковороду і обсмажити оладки з двох сторін.

З базиліком і помідорами

Продукт:

— кілограм курячої грудки

— 2 помідори

— 1 столова ложка базиліка (можна або сухий або свіжий)

— 1 невеликий пучок зеленої цибулі

— 2 зубці часнику

— 1 куряче яйце

— 150 грам пшеничного борошна

— щіпка цукру і солі

— розпушувача на кінчику ножа

— мелений перець за смаком

— зелень

Етап:

  1. Дрібно нарізати філе.
  2. Помідор добре обмити, очистити від шкури. До м’яса додати помідор, нарізану зелень, часник і базилік. Перемішавши.
  3. У цю суміш додати борошно, розпушувач, яйце і всі спеції. Ще раз перемішати.
  4. Смажити з двох сторін до готовності.
  5. Подавати такі смаколики потрібно з гарніром або ж зі свіжими овочами.

Курячі котлети з вівсяними пластівцями

Продукт:

— 100 грам вівсяних пластівців

— пів кілограма курячої грудки

— півсклянки молока

— цибуля ріпчаста — 1 штука

— 1 зубок часнику

— столова ложка соняшникової олії

— пів чайної ложки солі

— 1 щіпка чорного перцю

Для приготування таких котлет потрібно:

1.Взяти глибоку миску, налити туди молоко і розбити куряче яйце.

  1. Молоко і яйця добре збити і всипати в цю суміш вівсянку (пластівці не обов’язково варити)
  2. Ретельно перемішати суміш і дати молоку, щоб вони вбралося в пластівці.
  3. Зробити фарш з курячої грудки. Додати туди цибулину і перемолоти все на м’ясорубці або ж в блендері.
  4. Додати фарш в вівсяні пластівці і розмішати.
  5. Потім подрібнити часник і додати в фарш. Посолити і поперчити. Можна ще використовувати зелень.
  6. Перемішати все ще раз.
  7. Пересипати весь фарш в кульок. Зав’язати його і просто кинути пакет об стіл раз 100. Таким чином ми відбиваємо його вміст. Тільки не варто сильно кидати пакет, так як він може порватися. Після такої «процедури» фарш стане ще ніжніше.

9.Після слід сформувати круглі коржі.

  1. За бажанням можна використовувати паніровку.
  2. Розігріти олію і обсмажити котлети з обох боків до золотистої скоринки.

З морквою

Продукт:

— 300 грам курячого філе

— 1 столова ложка гірчиці

— 3 столові ложки густого кефіру

— 1 головка ріпчастої цибулі

— 1 велика морква

— щіпка чорного меленого перцю

— пів чайної ложки солі

— 2 курячих яйця

Процес приготування:

  1. Курку помити, обсушити і дрібно нарізати.
  2. У м’ясо додати гірчицю, сіль, кефір і мелений перець.
  3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на соняшниковій олії.
  4. Додати в цибулю моркву, натерту на крупній тертці, перемішати все і прожарити ще хвилини 1.5.
  5. Висипати підсмажені овочі в фарш, додати яйця і ретельно перемішати.
  6. Столовою ложкою викласти готове тісто на розпечену сковорідку і обсмажити оладки з обох сторін до готовності.
  7. Подавати найкраще з гарніром або ж з улюбленим соусом.

Ссылка на основную публикацию