Рецепт курячих оладок із твердим сиром

Оладки можуть бути не тільки солодкими, але і солоними. Представляємо два рецепта курячих оладок з сиром, одні з них — оладки, схожі на піцу.

З петрушкою

Оладки з курки з сиром

Склад:

  • 800 грамів філе курячої грудки або м’яса на кості;
  • 100 грамів твердого або плавленого сиру;
  • Зелена цибуля – 5 пір’їнок;

* Кріп і петрушка-кілька гілочок;

  • 3 яйця;
  • 30 грамів крохмалю;
  • 40 грамів майонезу;
  • 60 грамів сметани, мацоні або грецького йогурту;
  • Часник – 1 зубок;
  • Гірчиця з зернятками-35 грамів;
  • Цукор;
  • Сіль зі спеціями – 25 грамів;
  • Олія соняшникова – 25 грамів.

Процес приготування:

  1. Взяти 800 грамів курячого філе. Якщо господині вважають за краще самостійно обробляти, то необхідно скористатися варіантом на кістки. Порізати ножем дрібним кубиком і відправити в ємність для приготування тіста.
  2. Нарізати зелень. У домашньому рецепті мама автора використовує саму звичну: зелену цибулю, кріп з петрушкою. Якщо необхідно надання пікантності, то в хід йде кінза-нотки Кавказу. Присмак Італії додасть базилік. Додати до порубаного філе.
  3. Взяти грамів 40 майонезу, 35 грамів гірчиці з зернятками. Посолити і присмачити приправами. В першу чергу, поперчити свіжомеленим чорним перцем. Дуже добре з куркою поєднуються суміші італійських або прованських трав. Тут все тільки залежить від смакових пристрастей. Кольори подарує копчена, солодка паприка. Якщо захотілося ноток Індії – куркума. Присипати цукровим піском. Вбити 3 яйця і додати 30 грамів крохмалю. Пікантності страві подарує тертий сир твердих сортів. Якщо хочеться ніжного смаку, то замість тертого необхідно додати 90 г плавленого сиру. Все перемішати.
  4. Дати відстоятися отриманому тесту приблизно протягом 30 хвилин. За цей час курка зможе цілком промаринуватися. Але найкращий варіант – залишити на ніч. Смак стане більш насиченим за рахунок сиру, зелені і доданих приправ.
  5. Розжарити сковороду і потім зменшити нагрів до середньої потужності. Влити рослинне масло. На поверхню для смаження майбутні вироби викладати невеликими порціями за допомогою ложки. Дати підрум’янитися з одного боку, перевернути, накрити кришкою і довести до готовності.
  6. Паперові рушники або серветки добре допоможуть позбутися зайвого жиру. Дати готовим виробам кілька хвилин відпочити.
  7. Для соусу необхідно нарізати зелень, посолити і поперчити, додати подрібнений часник. Змішати з 60 грамами сметани, мацоні або грецького йогурту без добавок. Перекласти в ємність для подачі.

Міні піци

Для приготування страви необхідно скористатися наступними інгредієнтами:

  • 700 грамів філе курки готового або на кістки;
  • Оливки;
  • Маслини без кісточок;
  • Огірки солоні або мариновані – 50 грамів;
  • Помідори рожеві (2 невеликих плода) або черрі;
  • Твердий сир;
  • Майонез-60 грамів;
  • Гірчиця російська або діжонська – 50 грамів;
  • 2 яйця;
  • Молоко – 125 мілілітрів;
  • Сметана;
  • Борошно блинная – одна четверта частини склянки;
  • Зелень;
  • Олія рослинна-30 грамів;
  • Приправи з сіллю – 25 грамів.

Приготування:

  1. Підготувати куряче філе: промити його під проточною водою, обсушити і нарізати невеликими пластинками, викласти в глибоку тарілку для змішування.
  2. Оливки без наповнювачів, маслини без кісточок нарізати невеликими шайбами і відправити до курки.
  3. Невеликим кубиком подрібнити солоні або мариновані огірки.
  4. Взяти свіжі помідори. Краще вибирати ті, в яких вміст соку мінімальне. Або попередньо позбутися від насіння. Хорошим варіантом будуть черрі. Порізати також кубиком.
  5. Твердий сир подрібнити за допомогою терки.
  6. Для додавання пікантності майонез змішати з російською гірчицею-смак буде гостріше. Якщо хочеться трохи м’якше, то підійде діжонська, солодка гірчиця.
  7. Нарізати дрібно зелень без використання корінців. Їх можна залишити в морозилці для подальшого приготування наваристих бульйонів.
  8. Влити молоко і поступово додавати раніше просіяне млинцеве борошно. Тут використовується саме цей вид, так як в ній містяться всі необхідні мікроелементи для приготування оладок. Вбити 3 яйця.
  9. Посолити, присмачити приправами, які люблять як господиня, так і домочадці.
  10. Все ретельно перемішати. Консистенція повинна вийти досить густий за рахунок використаних інгредієнтів.
  11. Дати відстоятися деякий час. Кращий варіант – приготувати тісто ввечері і залишити на добу в холодильнику для маринування м’яса. Так курка просочиться всіма додатковими приправами і стане набагато м’якше.
  12. Запалити вогонь плити, поставити сковорідку, розжарити її і зменшити потужність до середніх показників. Додати масло. Ложкою викласти майбутні вироби. Підсмажити до золотистого відтінку з двох сторін. Надлишки жиру видалити за допомогою паперових рушників.
  13. Для соусу необхідно подрібнити зелень, мариновані огірки. Змішати їх з 60 грамами сметани. Посолити, поперчити і відправити в красиву ємність.

Ссылка на основную публикацию