Оладки можуть бути не тільки солодкими, але і солоними. Представляємо два рецепта курячих оладок з сиром, одні з них — оладки, схожі на піцу.
Оладки з курки з сиром
Склад:
- 800 грамів філе курячої грудки або м’яса на кості;
- 100 грамів твердого або плавленого сиру;
- Зелена цибуля – 5 пір’їнок;
* Кріп і петрушка-кілька гілочок;
- 3 яйця;
- 30 грамів крохмалю;
- 40 грамів майонезу;
- 60 грамів сметани, мацоні або грецького йогурту;
- Часник – 1 зубок;
- Гірчиця з зернятками-35 грамів;
- Цукор;
- Сіль зі спеціями – 25 грамів;
- Олія соняшникова – 25 грамів.
Процес приготування:
- Взяти 800 грамів курячого філе. Якщо господині вважають за краще самостійно обробляти, то необхідно скористатися варіантом на кістки. Порізати ножем дрібним кубиком і відправити в ємність для приготування тіста.
- Нарізати зелень. У домашньому рецепті мама автора використовує саму звичну: зелену цибулю, кріп з петрушкою. Якщо необхідно надання пікантності, то в хід йде кінза-нотки Кавказу. Присмак Італії додасть базилік. Додати до порубаного філе.
- Взяти грамів 40 майонезу, 35 грамів гірчиці з зернятками. Посолити і присмачити приправами. В першу чергу, поперчити свіжомеленим чорним перцем. Дуже добре з куркою поєднуються суміші італійських або прованських трав. Тут все тільки залежить від смакових пристрастей. Кольори подарує копчена, солодка паприка. Якщо захотілося ноток Індії – куркума. Присипати цукровим піском. Вбити 3 яйця і додати 30 грамів крохмалю. Пікантності страві подарує тертий сир твердих сортів. Якщо хочеться ніжного смаку, то замість тертого необхідно додати 90 г плавленого сиру. Все перемішати.
- Дати відстоятися отриманому тесту приблизно протягом 30 хвилин. За цей час курка зможе цілком промаринуватися. Але найкращий варіант – залишити на ніч. Смак стане більш насиченим за рахунок сиру, зелені і доданих приправ.
- Розжарити сковороду і потім зменшити нагрів до середньої потужності. Влити рослинне масло. На поверхню для смаження майбутні вироби викладати невеликими порціями за допомогою ложки. Дати підрум’янитися з одного боку, перевернути, накрити кришкою і довести до готовності.
- Паперові рушники або серветки добре допоможуть позбутися зайвого жиру. Дати готовим виробам кілька хвилин відпочити.
- Для соусу необхідно нарізати зелень, посолити і поперчити, додати подрібнений часник. Змішати з 60 грамами сметани, мацоні або грецького йогурту без добавок. Перекласти в ємність для подачі.
Міні піци
Для приготування страви необхідно скористатися наступними інгредієнтами:
- 700 грамів філе курки готового або на кістки;
- Оливки;
- Маслини без кісточок;
- Огірки солоні або мариновані – 50 грамів;
- Помідори рожеві (2 невеликих плода) або черрі;
- Твердий сир;
- Майонез-60 грамів;
- Гірчиця російська або діжонська – 50 грамів;
- 2 яйця;
- Молоко – 125 мілілітрів;
- Сметана;
- Борошно блинная – одна четверта частини склянки;
- Зелень;
- Олія рослинна-30 грамів;
- Приправи з сіллю – 25 грамів.
Приготування:
- Підготувати куряче філе: промити його під проточною водою, обсушити і нарізати невеликими пластинками, викласти в глибоку тарілку для змішування.
- Оливки без наповнювачів, маслини без кісточок нарізати невеликими шайбами і відправити до курки.
- Невеликим кубиком подрібнити солоні або мариновані огірки.
- Взяти свіжі помідори. Краще вибирати ті, в яких вміст соку мінімальне. Або попередньо позбутися від насіння. Хорошим варіантом будуть черрі. Порізати також кубиком.
- Твердий сир подрібнити за допомогою терки.
- Для додавання пікантності майонез змішати з російською гірчицею-смак буде гостріше. Якщо хочеться трохи м’якше, то підійде діжонська, солодка гірчиця.
- Нарізати дрібно зелень без використання корінців. Їх можна залишити в морозилці для подальшого приготування наваристих бульйонів.
- Влити молоко і поступово додавати раніше просіяне млинцеве борошно. Тут використовується саме цей вид, так як в ній містяться всі необхідні мікроелементи для приготування оладок. Вбити 3 яйця.
- Посолити, присмачити приправами, які люблять як господиня, так і домочадці.
- Все ретельно перемішати. Консистенція повинна вийти досить густий за рахунок використаних інгредієнтів.
- Дати відстоятися деякий час. Кращий варіант – приготувати тісто ввечері і залишити на добу в холодильнику для маринування м’яса. Так курка просочиться всіма додатковими приправами і стане набагато м’якше.
- Запалити вогонь плити, поставити сковорідку, розжарити її і зменшити потужність до середніх показників. Додати масло. Ложкою викласти майбутні вироби. Підсмажити до золотистого відтінку з двох сторін. Надлишки жиру видалити за допомогою паперових рушників.
- Для соусу необхідно подрібнити зелень, мариновані огірки. Змішати їх з 60 грамами сметани. Посолити, поперчити і відправити в красиву ємність.