Рецепт картопляних оладок с сиром

Представляємо три рецепта картопляних оладок із сиром. Для страви потрібно борошно, яйце, картопля, твердий сир, сіль, перець, соняшникова олія.

Зі сметаною

Класичний рецепт

Нам потрібно:

  1. Борошно — 150 грам + для посипання.
  2. Куряче яйце — 1 штука.
  3. Картопля — 5 середніх штук.
  4. Сир твердого сорту — 200 грам.
  5. Сіль та інші спеції — за смаком.
  6. Зелень — маленький пучок.
  7. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Помийте і почистіть картоплю, видаліть очі.
  2. У каструлі налийте воду і поставте на великий вогонь.
  3. У закипілу воду покладіть картоплю і зваріть.
  4. За допомогою блендера (або ж ручним способом) подрібніть картоплю до стану пюре.
  5. Сир натріть на крупній тертці.
  6. Помийте зелень і дрібно її нарубати.
  7. У ємність з пюре розбийте яйце, додайте сіль і спеції, добре збийте за допомогою міксера або блендера.
  8. Додайте зелень, сир і новь перемішайте.
  9. Висипте борошно і замісити тісто.
  10. Добре помийте руки і сформуйте з тіста невеликі кульки.
  11. Отримані кульки потрібно трохи сплюснути, формуючи коржі.
  12. Сковороду рясно змастіть рослинним маслом, поставте на середній вогонь.
  13. Викладіть коржі на сковороду і обсмажте з обох сторін до появи легкої золотої скоринки.
  14. На блюдо покладіть паперовий рушник, викладіть оладки.
  15. Паперовим рушником умочіть оладки, щоб позбутися від зайвого іра.

Картопляні оладки з крабовими паличками

Знадобитися:

  1. Борошно-для панірування.
  2. Картопля — 5 середніх штук.
  3. Куряче яйце — 1 штука.
  4. Морква — 1 маленька штука.
  5. Крабові палички — 150 грам.
  6. Сир — 150 грам.
  7. Сіль і спеції — за смаком.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Почистіть картоплю і видаліть очі.
  2. У каструлю налийте воду, трохи підсолити і поставте на великий вогонь.
  3. Поле закипання покладіть в каструлю картоплю і варіть до повної готовності.
  4. Дайте картоплі трохи охолонути.
  5. Поки картопля остигає, почистіть морквину і натріть її на дрібній тертці.
  6. Сир натріть на дрібній тертці, крабові палички наріжте дрібними кубиками.
  7. Перекладіть картоплю в глибоку миску і подрібніть блендером або ж ручним способом до стану пюре.
  8. У миску з картопляним пюре розбийте куряче яйце, додайте сіль і спеції за смаки і гарненько перемішайте.
  9. У миску з картопляним пюре перекладіть нарізані крабові палички, натерту моркву і сир. Перемішайте за допомогою ложки так, щоб всі інгредієнти рівномірно перемішалися.
  10. Помийте руки і сформуйте з тіста невеликі кульки.
  11. Отримані кульки трохи сплюсните і сформуйте коржі овальної форми.
  12. Отримані коржики трохи обваляйте в борошні і зробіть зверху невеликий прокол ножем, щоб оладки вийшли більш м’якими, ніжними і повітряними
  13. Сковороду рясно змастіть рослинним маслом, поставте на середній вогонь нагріватися 2-3 хвилини.
  14. Покладіть коржі на сковороду і обсмажте з обох сторін до появи хрусткої скоринки.
  15. Для подачі можна приготувати дуже просту, але смачну пасту із зелені, яка відмінно поєднується з такими оладками. Для цього за допомогою блендера змішайте сметану, сир і зелень. Паста по консистенції повинна нагадувати м’який сир.

М’ясні картопляні оладки з сиром

Знадобитися:

  1. Борошно — 350 грам.
  2. Куряче яйце — 1 штука.
  3. Картопля — 7 невеликих штук.
  4. М’ясо будь-яке-350 грам.
  5. Ріпчасту цибулю-невелика штука.
  6. Сир — 150 грам.
  7. Сир і спеції — за смаком.
  8. Рослинна олія — для смаження.

Приготування:

  1. Помийте картоплю, очистіть його від шкірки і вічок.
  2. Налийте в каструлю воду, трохи підсолити і поставте на великий вогонь.
  3. Після закипання покладіть у воду картоплю і варіть до готовності.
  4. Подрібніть картоплю до стану пюре (можна скористатися блендером).
  5. У миску з картопляним пюре розбийте яйце, додайте спеції і приправи, добре збийте.
  6. Просійте в миску борошно і змішайте з картопляним пюре.
  7. Руками замісити тісто.
  8. Моркву і цибулю помийте і очистіть, натріть на крупній тертці.
  9. Сковороду рясно змастіть рослинним маслом.
  10. У сковороду покладіть цибулю і моркву, помішуйте.
  11. М’ясо промийте, при необхідності витягніть жилки, наріжте невеликими кубиками.
  12. Після того, як овочі знайшли злегка золотистий відтінок, додайте м’ясо і доведіть до готовності.
  13. Пропустіть через м’ясорубку м’ясо і овочі.
  14. У дрібну тертку натріть сир.
  15. Приступаємо до формування оладок.

Візьміть невеликий шматочок тіста, сформувавши з нього тонкий корж, зверху покладіть м’ясну начинку і сир, накрийте шаром тіста. При необхідності розрівняйте. Таку маніпуляцію проведіть з усім тестом.

  1. Сковороду змастіть маслом і покладіть на неї оладки, обсмажте з дух сторін до золотистої скоринки.

Ссылка на основную публикацию