Представляємо три рецепта картопляних оладок із сиром. Для страви потрібно борошно, яйце, картопля, твердий сир, сіль, перець, соняшникова олія.
Класичний рецепт
Нам потрібно:
- Борошно — 150 грам + для посипання.
- Куряче яйце — 1 штука.
- Картопля — 5 середніх штук.
- Сир твердого сорту — 200 грам.
- Сіль та інші спеції — за смаком.
- Зелень — маленький пучок.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Помийте і почистіть картоплю, видаліть очі.
- У каструлі налийте воду і поставте на великий вогонь.
- У закипілу воду покладіть картоплю і зваріть.
- За допомогою блендера (або ж ручним способом) подрібніть картоплю до стану пюре.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Помийте зелень і дрібно її нарубати.
- У ємність з пюре розбийте яйце, додайте сіль і спеції, добре збийте за допомогою міксера або блендера.
- Додайте зелень, сир і новь перемішайте.
- Висипте борошно і замісити тісто.
- Добре помийте руки і сформуйте з тіста невеликі кульки.
- Отримані кульки потрібно трохи сплюснути, формуючи коржі.
- Сковороду рясно змастіть рослинним маслом, поставте на середній вогонь.
- Викладіть коржі на сковороду і обсмажте з обох сторін до появи легкої золотої скоринки.
- На блюдо покладіть паперовий рушник, викладіть оладки.
- Паперовим рушником умочіть оладки, щоб позбутися від зайвого іра.
Картопляні оладки з крабовими паличками
Знадобитися:
- Борошно-для панірування.
- Картопля — 5 середніх штук.
- Куряче яйце — 1 штука.
- Морква — 1 маленька штука.
- Крабові палички — 150 грам.
- Сир — 150 грам.
- Сіль і спеції — за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Почистіть картоплю і видаліть очі.
- У каструлю налийте воду, трохи підсолити і поставте на великий вогонь.
- Поле закипання покладіть в каструлю картоплю і варіть до повної готовності.
- Дайте картоплі трохи охолонути.
- Поки картопля остигає, почистіть морквину і натріть її на дрібній тертці.
- Сир натріть на дрібній тертці, крабові палички наріжте дрібними кубиками.
- Перекладіть картоплю в глибоку миску і подрібніть блендером або ж ручним способом до стану пюре.
- У миску з картопляним пюре розбийте куряче яйце, додайте сіль і спеції за смаки і гарненько перемішайте.
- У миску з картопляним пюре перекладіть нарізані крабові палички, натерту моркву і сир. Перемішайте за допомогою ложки так, щоб всі інгредієнти рівномірно перемішалися.
- Помийте руки і сформуйте з тіста невеликі кульки.
- Отримані кульки трохи сплюсните і сформуйте коржі овальної форми.
- Отримані коржики трохи обваляйте в борошні і зробіть зверху невеликий прокол ножем, щоб оладки вийшли більш м’якими, ніжними і повітряними
- Сковороду рясно змастіть рослинним маслом, поставте на середній вогонь нагріватися 2-3 хвилини.
- Покладіть коржі на сковороду і обсмажте з обох сторін до появи хрусткої скоринки.
- Для подачі можна приготувати дуже просту, але смачну пасту із зелені, яка відмінно поєднується з такими оладками. Для цього за допомогою блендера змішайте сметану, сир і зелень. Паста по консистенції повинна нагадувати м’який сир.
М’ясні картопляні оладки з сиром
Знадобитися:
- Борошно — 350 грам.
- Куряче яйце — 1 штука.
- Картопля — 7 невеликих штук.
- М’ясо будь-яке-350 грам.
- Ріпчасту цибулю-невелика штука.
- Сир — 150 грам.
- Сир і спеції — за смаком.
- Рослинна олія — для смаження.
Приготування:
- Помийте картоплю, очистіть його від шкірки і вічок.
- Налийте в каструлю воду, трохи підсолити і поставте на великий вогонь.
- Після закипання покладіть у воду картоплю і варіть до готовності.
- Подрібніть картоплю до стану пюре (можна скористатися блендером).
- У миску з картопляним пюре розбийте яйце, додайте спеції і приправи, добре збийте.
- Просійте в миску борошно і змішайте з картопляним пюре.
- Руками замісити тісто.
- Моркву і цибулю помийте і очистіть, натріть на крупній тертці.
- Сковороду рясно змастіть рослинним маслом.
- У сковороду покладіть цибулю і моркву, помішуйте.
- М’ясо промийте, при необхідності витягніть жилки, наріжте невеликими кубиками.
- Після того, як овочі знайшли злегка золотистий відтінок, додайте м’ясо і доведіть до готовності.
- Пропустіть через м’ясорубку м’ясо і овочі.
- У дрібну тертку натріть сир.
- Приступаємо до формування оладок.
Візьміть невеликий шматочок тіста, сформувавши з нього тонкий корж, зверху покладіть м’ясну начинку і сир, накрийте шаром тіста. При необхідності розрівняйте. Таку маніпуляцію проведіть з усім тестом.
- Сковороду змастіть маслом і покладіть на неї оладки, обсмажте з дух сторін до золотистої скоринки.