Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Картопля є, мабуть, найпопулярнішою начинкою (або інгредієнтом) для оладок. Оригінальний рецепт передбачає наявність яєць. Представляємо 4 рецепта картопляних оладок, для приготування яких не потрібні яйця.
Класичний рецепт
Не будемо змінювати традицій і почнемо з найпростішого рецепта. Такий варіант найшвидший, бюджетний і простий в приготуванні.
Потрібно:
- Борошно – 100 грамів.
- Картопля – 550 грамів.
- Сир твердого сорту – 100 грамів.
- Цукровий пісок 50 грамів.
Приготування:
- Картопля вимийте, очистіть від шкірки.
- Наріжте картоплю уздовж на 3 частини своєрідними шайбочками.
- Покладіть картоплю в каструлю з підсоленою водою і відправте варитися на середньому вогні.
- Злийте зайву воду і дайте картоплі трохи охолонути.
- Покладіть варену картоплю в глибоку миску, додайте в нього цукор.
- За допомогою блендера або комбайна збийте до стану пюре.
- Додавайте борошно і знову збийте.
- Сир натріть на тертці.
- Трошки змастіть руки рослинним маслом і приступите до формування невеликих кульок з тіста.
- Отримані кульки трохи прbплюсніть, покладіть в середину сир і знову сформуйте кружечки таким чином, щоб начинка була всередині.
- Сковороду змастіть маслом і залиште розігріватися.
- Обсмажуйте оладки з кожного боку по 3 – 4 хвилини.
Дуже ніжні, смачні і ароматні оладки готові.
Картопляні оладки з м’ясом
Оладки з картоплею і м’ясом – дуже ситна страва, яке цілком може виступати як самостійне. Незважаючи на це, готується воно максимально просто!
Потрібно:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Борошно – 50 грамів.
- Картопля – 600 грамів.
- Будь – м’ясний фарш – 300 грамів.
- Ріпчасту цибулю – 1 невелика цибулина.
- Морква – невелика штучка.
- Сіль та інші спеції – за смаком.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Добре помийте моркву і цибулю очистіть овочі від шкірки.
- Натріть моркву в дрібну тертку.
- Цибулю поріжте дрібними кубиками.
- Сковороду змастіть трохи маслом і обсмажте моркву і цибулю.
- Після того, як овочі прийняли трохи Золоте забарвлення, додавайте фарш.
- Смажте майже до готовності.
- В окрему миску натріть картоплю на самій дрібній тертці, зайву рідину необхідно злити.
- До картоплі додайте борошно і гарненько перемішайте.
- Посоліть і поперчіть.
- Сковороду змастіть маслом і поставте нагріватися на середній вогонь.
- Столовою ложкою наберіть картопляно – борошняну суміш і сформуйте коржі.
- Почекайте поки тісто злегка схопитися і покладіть шар начинці.
- На верхній шар покладіть знову картоплю – борошняну масу.
Порада: вирівняйте оладки за допомогою ложки.
- Обсмажте з обох сторін про золотистої скоринки.
Дуже ситні оладки готові! Подавайте до столу, прикрасивши зеленню і сметаною.
Картопляні оладки з грибами
Такі оладки в точності нагадують знайому всім страву – картопельку з грибами. Обов’язково спробуйте приготувати цю страву в такому незвичайному оформленні. Ми впевнені, що картопляні оладки з грибами не залишать нікого байдужим.
Потрібно:
- Борошно – 150 грамів.
- Картопля – 250 грамів.
- Молоко – 100 мілілітрів.
- Гриби – 200 грамів.
- Дріжджі – пачка.
- Сіль і спеції – за смаком.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Гриби помийте, зріжте нижню частину ніжки, очистіть від шкірки.
- Наріжте гриби дрібними кубиками.
- Трохи змастіть сковороду маслом і обсмажте грибні кубики до золотистої скоринки. Можна додати сіль і улюблені спеції.
- Грибам дайте охолонути.
- Поки гриби остуджуються, приступимо до картоплі.
Його необхідно помити, почистити і відварити в підсоленій воді.
- Коли всі інгредієнти зварилися, приступаємо до тесту.
У чашу блендера кладемо варену картоплю, вливаємо молоко кімнатної температури і подрібнюємо до стану пюре.
- Додайте до картопляного пюре дріжджі і гарненько перемішайте.
- Тепер поступово введіть борошно, не забуваючи помішувати.
- Додайте смажені гриби і перемішайте їх,щоб вони рівномірно розподілилися по всьому тесту.
- Сковороду, змащену олією, поставте нагріватися.
- Столовою ложкою сформуйте оладки і обсмажте їх з двох сторін до золотистої скоринки.
Подавайте до столу поки тепленькі разом зі сметаною!