Рецепт картопляних оладок без яєць

Картопля є, мабуть, найпопулярнішою начинкою (або інгредієнтом) для оладок. Оригінальний рецепт передбачає наявність яєць. Представляємо 4 рецепта картопляних оладок, для приготування яких не потрібні яйця.

З петрушкою

Класичний рецепт

Не будемо змінювати традицій і почнемо з найпростішого рецепта. Такий варіант найшвидший, бюджетний і простий в приготуванні.

Потрібно:

  1. Борошно – 100 грамів.
  2. Картопля – 550 грамів.
  3. Сир твердого сорту – 100 грамів.
  4. Цукровий пісок 50 грамів.

Приготування:

  1. Картопля вимийте, очистіть від шкірки.
  2. Наріжте картоплю уздовж на 3 частини своєрідними шайбочками.
  3. Покладіть картоплю в каструлю з підсоленою водою і відправте варитися на середньому вогні.
  4. Злийте зайву воду і дайте картоплі трохи охолонути.
  5. Покладіть варену картоплю в глибоку миску, додайте в нього цукор.
  6. За допомогою блендера або комбайна збийте до стану пюре.
  7. Додавайте борошно і знову збийте.
  8. Сир натріть на тертці.
  9. Трошки змастіть руки рослинним маслом і приступите до формування невеликих кульок з тіста.
  10. Отримані кульки трохи прbплюсніть, покладіть в середину сир і знову сформуйте кружечки таким чином, щоб начинка була всередині.
  11. Сковороду змастіть маслом і залиште розігріватися.
  12. Обсмажуйте оладки з кожного боку по 3 – 4 хвилини.

Дуже ніжні, смачні і ароматні оладки готові.

Картопляні оладки з м’ясом

Оладки з картоплею і м’ясом – дуже ситна страва, яке цілком може виступати як самостійне. Незважаючи на це, готується воно максимально просто!

Потрібно:

  1. Борошно – 50 грамів.
  2. Картопля – 600 грамів.
  3. Будь – м’ясний фарш – 300 грамів.
  4. Ріпчасту цибулю – 1 невелика цибулина.
  5. Морква – невелика штучка.
  6. Сіль та інші спеції – за смаком.
  7. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Добре помийте моркву і цибулю очистіть овочі від шкірки.
  2. Натріть моркву в дрібну тертку.
  3. Цибулю поріжте дрібними кубиками.
  4. Сковороду змастіть трохи маслом і обсмажте моркву і цибулю.
  5. Після того, як овочі прийняли трохи Золоте забарвлення, додавайте фарш.
  6. Смажте майже до готовності.
  7. В окрему миску натріть картоплю на самій дрібній тертці, зайву рідину необхідно злити.
  8. До картоплі додайте борошно і гарненько перемішайте.
  9. Посоліть і поперчіть.
  10. Сковороду змастіть маслом і поставте нагріватися на середній вогонь.
  11. Столовою ложкою наберіть картопляно – борошняну суміш і сформуйте коржі.
  12. Почекайте поки тісто злегка схопитися і покладіть шар начинці.
  13. На верхній шар покладіть знову картоплю – борошняну масу.

Порада: вирівняйте оладки за допомогою ложки.

  1. Обсмажте з обох сторін про золотистої скоринки.

Дуже ситні оладки готові! Подавайте до столу, прикрасивши зеленню і сметаною.

Картопляні оладки з грибами

Такі оладки в точності нагадують знайому всім страву – картопельку з грибами. Обов’язково спробуйте приготувати цю страву в такому незвичайному оформленні. Ми впевнені, що картопляні оладки з грибами не залишать нікого байдужим.

Потрібно:

  1. Борошно – 150 грамів.
  2. Картопля – 250 грамів.
  3. Молоко – 100 мілілітрів.
  4. Гриби – 200 грамів.
  5. Дріжджі – пачка.
  6. Сіль і спеції – за смаком.
  7. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Гриби помийте, зріжте нижню частину ніжки, очистіть від шкірки.
  2. Наріжте гриби дрібними кубиками.
  3. Трохи змастіть сковороду маслом і обсмажте грибні кубики до золотистої скоринки. Можна додати сіль і улюблені спеції.
  4. Грибам дайте охолонути.
  5. Поки гриби остуджуються, приступимо до картоплі.

Його необхідно помити, почистити і відварити в підсоленій воді.

  1. Коли всі інгредієнти зварилися, приступаємо до тесту.

У чашу блендера кладемо варену картоплю, вливаємо молоко кімнатної температури і подрібнюємо до стану пюре.

  1. Додайте до картопляного пюре дріжджі і гарненько перемішайте.
  2. Тепер поступово введіть борошно, не забуваючи помішувати.
  3. Додайте смажені гриби і перемішайте їх,щоб вони рівномірно розподілилися по всьому тесту.
  4. Сковороду, змащену олією, поставте нагріватися.
  5. Столовою ложкою сформуйте оладки і обсмажте їх з двох сторін до золотистої скоринки.

Подавайте до столу поки тепленькі разом зі сметаною!

Ссылка на основную публикацию