Рецепт капустяних оладок

Не знаєте, як приготувати капусту цікавим і неординарним способом? Ми знаємо рішення – капустяні оладки! Капустяні оладки дозволять приготувати звичайну капусту по – новому. Вони корисні для здоров’я, мають м’який і ніжний смак. Цікаво, що вони можуть виступати як гарнір, так і окрему страву! Представляємо 6 рецептів оладок, приготованих з капусти.

Овочеві

Найпростіший рецепт

Почати хочеться з оригінального, найпростішого рецепта. Приготування не займе багато часу і сил, а ось результат вас явно здивує!

Потрібно:

  1. Білокачанна капуста – 300 грамів.
  2. Борошно – 350 грамів.
  3. Курячі яйця – 3 штуки.
  4. Кефір – 500 мілілітрів.
  5. Вершкове масло – 150 грамів.
  6. Соняшникова або будь – яке інше рослинне масло – 2 столові ложки + для смаження.
  7. Цукровий пісок – 5 столових ложок.
  8. Кухонна сіль – половина чайної ложки.

Приготування:

  1. Ретельно вимийте качан капусти.
  2. Дрібно наріжте її і обдайте окропом, щоб вона став а більш м’якою.
  3. У глибоку миску розбийте курячі яйця, а потім всипте цукровий пісок. Добре збийте.
  4. Поступово влийте в миску кефір кімнатної температури.
  5. Всипте капусту і додайте м’яке вершкове масло, добре перемішайте ложкою.
  6. Повільно всипте борошно, при цьому постійно помішуючи віночком.
  7. Влийте рослинне масло, перемішайте і дайте тісту постояти 10 – 15 хвилин.
  8. Сковороду змастіть невеликою кількістю масла і трохи розжарити.
  9. Ложкою викладайте оладки і прожарюйте на середньому вогні з двох сторін.

Капустяні оладки готові! Подавайте до столу зі сметаною!

Капустяні оладки в духовці

Для людей, що стежать за своєю фігурою, підійде варіант капустяних оладок, приготованих в духовці. Такі оладки готуються на меншій кількості масла, а виходять більш легкими і ніжними.

Потрібно:

  1. Білокачанна капуста – 500 грамів.
  2. Борошно – 150 грамів.
  3. Курячі яйця – 2 штуки.
  4. Кефір – 50 мілілітрів.
  5. Розпушувач – половина чайної ложки.
  6. Сіль, перець мелений або інші спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Вимийте качан капусти, очистіть і дрібно наріжте.
  2. Поставте на вогонь каструлю з водою і доведіть її до кипіння.
  3. У киплячу воду покладіть капусту і трохи поваріть її до трохи м’якого стану.
  4. Злийте воду через друшляк.
  5. У глибоку миску розбийте 2 курячих яйцях, розмішайте.
  6. Поступово всипте борошно, постійно помішуючи суміш віночком.
  7. Влийте кефір, додайте капусту, перемішайте.
  8. Додайте розпушувач, сіль та інші спеції за смаком, перемішайте.
  9. Розігрійте духову піч до 180 градусів.
  10. Деко оберніть пергаментним папером або змастіть малою кількістю рослинного масла.
  11. Викладіть на деко тісто за допомогою столовою ложкою, формуючи оладки.
  12. Випікайте протягом 20 – 25 хвилин.
  13. Після приготування накрийте деко з оладками рушником і залиште ще на 10 хвилин в теплому духовій шафі.

Тепер низькокалорійний і дуже ніжні оладки з капусти готові!

Оладки з капустою і плавленим сиром

Оладки з капусти і плавленого сиру – дуже смачне, але в той же час легке в приготуванні блюдо. Вони виходять шалено смачними, м’якими, смачними і дуже ситними.

Потрібно:

  1. Білокачанна капуста – 300 грамів.
  2. Борошно – 4 столові ложки.
  3. Курячі яйця – 3 штуки.
  4. Плавлений сир – 2 штуки.
  5. Ріпчасту цибулю – невелика штука.
  6. Сметана – 2 столові ложки.
  7. Сіль і перець – за смаком.
  8. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Вимийте і дрібно наріжте капусту.
  2. Додайте в нашатковану капусту сіль і розмішайте руками.
  3. Вимийте і очистіть від лушпиння цибулю.
  4. Подрібніть цибулю в тертку і додайте в миску з капустою.
  5. У миску розбийте курячі яйця, додайте сметану і перець.
  6. Ретельно перемішайте.
  7. Натріть плавлений сир на дрібній тертці.

Порада: щоб сир добре терся і не прилипав до терці, покладіть його на 30 – 40 хвилин в морозильну камеру.

  1. Всипте борошно і добре перемішайте до однорідності.
  2. Розігрійте сковороду і змастіть її невеликою кількістю масла.
  3. Викладіть за допомогою столової ложки майбутні оладки.
  4. Обсмажуйте з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Найкраще подавати такі оладки зі сметаною або сирним сиром!

Капустяні оладки з сосисками

Таке блюдо є відмінним різноманітністю раціону. Воно виходить дуже ситним, тому може виступати як самостійний прийом їжі.

Потрібно:

  1. Білокачанна капуста – 700 грамів.
  2. Борошно – 3 столові ложки.
  3. Курячі яйця – 3 штуки.
  4. Сосиски – 3 штуки.
  5. Соняшникова олія – столова ложка + для смаження.
  6. Сіль та інші спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Помийте і очистіть капусту, дрібно її наріжте.
  2. Нашатковану капусту відваріть в підсоленій воді до м’якого стану.
  3. Злийте зайву воду через друшляк.
  4. У велику миску розбийте курячі яйця, повільно всипте борошно і добре перемішайте, уникаючи появи грудочок.
  5. Сосиски очистіть від целюлози і наріжте на дрібні шматочки.
  6. Додайте сосиски в тісто.
  7. Додайте в миску капусту, столову ложку рослинного масла, сіль та інші спеції.
  8. Добре збийте тісто.
  9. Розігрійте сковороду і змастіть її невеликою кількістю масла.
  10. Викладайте тісто за допомогою столової ложки, надаючи фору оладок.
  11. Прожарюйте з обох сторін до появи золотистої скоринки.

Дуже смачні і дуже ситні оладки готові! Можна кликати домочадців до столу!

Оладки з цвітної капусти

Цвітна капуста – дуже корисний овоч, джерело вітамінів та інших корисних речовин. Овоч має специфічний смак, тому часто діти відмовляються від його поїдання. Але вихід є: можна приготувати оладки з цвітної капусти, які не залишать байдужими навіть маленьких гурманів!

Потрібно:

  1. Цвітна капуста (можна використовувати заморожену) – 1 кілограмів.
  2. Борошно – 100 грамів.
  3. Куряче яйце – 2 штуки.
  4. Майонез або сметана – 3 столові ложки.
  5. Розпушувач – половина чайної ложки.
  6. Сіль, мелений перець або інші спеції – за смаком.
  7. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Розділіть цвітну капусту на дрібні суцвіття, промийте.
  2. Замочіть цвітну капусту в холодній воді і залиште на 1 годину.
  3. Злийте зайву воду, використовуючи друшляк.
  4. Викладіть капусту на рушник і дайте їй просохнути.
  5. Просохлу капусту покладіть в глибоку миску.
  6. Розбийте в овоч яйця і добре перемішайте.
  7. Всипте борошно, розпушувач, сіль і спеції, перемішайте.
  8. Додайте до тесту майонез або сметану, збийте.
  9. Прогрійте сковороду і додайте трохи масла.
  10. Викладіть тісто і смажте оладки на середньому вогні з обох сторін до появи рум’яної скоринки.

Корисні оладки готові. Подавайте з чаєм і сметаною!

Оладки з гречаної крупи і капусти

Гречано – капустяні оладки – дуже незвичайне і смачне блюдо, спробувати яке повинен кожен.

Потрібно:

  1. Білокачанна капуста – 400 грамів.
  2. Борошно – 150 грамів.
  3. Гречана крупа (заздалегідь відварена) – 150 грамів.
  4. Курячі яйця – 2 штуки.
  5. Молоко – 100 мілілітрів.
  6. Ріпчасту цибулю – маленька штука.
  7. Морква – 1 середня штука.
  8. Сіль, будь – які спеції – за смаком.
  9. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Заздалегідь відварену гречку подрібнити в пюре, використовую блендер. Можна додати трохи води.
  2. Вимийте капусту і дрібно наріжте її.
  3. Відваріть нарізану капусту в злегка підсоленій воді.
  4. Зайву воду злийте, використовуючи друшляк.
  5. Подрібніть цвітну капусту до стану пюре за допомогою блендера.
  6. Цибулю і моркву помийте і почистіть від шкірки.
  7. Подрібніть їх з використанням терки і обсмажте до золотистої скоринки.
  8. У глибокій мисці перемішайте гречане пюре з пюре з капусти.
  9. Додайте до пюре обсмажені моркву і цибулю, розбийте яйця, влийте молоко і добре збийте.
  10. Додайте в тісто борошно, сіль і інші будь – які спеції, перемішайте.
  11. Розігрійте сковороду, змащену олією.
  12. Викладайте оладки за допомогою ложки і обсмажуйте з обох сторін до появи рум’яної скоринки.

Гречано – капустяні оладки готові.

Ссылка на основную публикацию