Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Шпинат-корисна страва, в ньому багато вітамінів і корисних мікроелементів. Представляємо два рецепта оладок зі шпинату-класичний, з начинкою з оселедця.
Класичні
Продукт:
- 150 грамів свіжого шпинату або замороженого;
- 200 мілілітрів ряжанки або кефіру;
- 25 грамів цукру;
- Сіль – кілька щіпок;
- Приправи-по кілька щіпок;
- Зелень;
- Часник – кілька зубків;
- 15 грамів соди;
- 200 грамів борошна;
- 2 яйця;
- Томати Чері для подачі;
- Олія рослинна для смаження;
- Сметана.
Приготування:
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
- Налити ряжанку в ємність для приготування тіста. Додати сіль (кілька щіпок – приблизно грамів 15), 25 грамів цукру і соду. Так як в даному рецепті являють собою несолодке блюдо, то з легкістю можна скористатися приправами. В першу чергу, мелений чорний перець або його суміш. Для подрібнення скористатися млином або ступкою (гарне придбання для сучасної кухні). Хмелі – сунелі (нотки Грузії). Подрібнити кілька зубчиків часнику за допомогою ножа, натерти на тертці або на допомогу прийде часникодавка.
- Свіжий шпинат промити під холодною, проточною водою. Відкинути на друшляк, щоб зайва волога скла. Якщо немає в наявності свіжого, можна з легкістю скористатися замороженим. Тільки попереднього його необхідно віджати, щоб уникнути появи водянистої структури майбутнього тесту.
- Змішати подрібнений шпинат з ряжанкою. Перебити в блендері до утворення однорідної текстури.
- Попередньо 2 яйця збити віночком до появи піни і поступово додати в шпинатну масу. Це додасть легкості і легкості.
- Просіяти 200 грамів пшеничного борошна. Хоча зараз є мода на безглютенові вироби. У широкому доступі з’явилася велика кількість різноманітного борошна: гречана, рисова, мигдальна. Все залежить від смакових пристрастей. Подібні види сипучих продуктів дарують різні структури виробу. Але пшеничне борошно – це класика, пишність і легкість. Замісити тісто. Консистенція – середньої рідини. Трохи густіше сметани. Дати відпочити приблизно 30 хвилин.
- Поставити на вогонь сковорідку, розжарити і вогонь зменшити до середнього значення. Влити 45 грамів соняшникової або оливкової олії. За допомогою ложки подарувати форму майбутнім оладкам. Обсмажити до утворення скоринки і яскравого золотого відтінку нижню сторону приблизно протягом 7 хвилин. Перевернути на іншу. Прикрити кришкою і виконати той же самий процес.
- Позбавити від зайвого масла за допомогою паперових серветок.
- Соус. Необхідно дрібно нарізати зелень (кріп, петрушка – класичне поєднання). Ноток Кавказу додасть кінза. Хочеться флера Італії-обов’язково базилік. Якщо Франція до душі, то букет прованських трав на допомогу господині. Вирішувати самостійно. Розчавити кілька зубків часник. Змішати все зі сметаною. Присмачити сіллю і перцем. Перелити в красиву ємність.
Шпинатні млинці – оладки з начинкою з оселедця
Інгредієнти для тіста:
- 150 грамів замороженого шпинату;
- 3 яйця;
- 250 мілілітрів молока;
- 250 мілілітрів води;
- 250 грамів борошна;
- Сіль – кілька щіпок;
- 25 грамів цукру;
- 120 мілілітрів рослинного масла;
- 50 грамів вершкового масла.
Інгредієнти для начинки:
- 250 грамів філе оселедця;
- 180 грамів плавленого сиру без добавок;
- 4 варених яйця;
- 1 середня головка цибулі;
- 1 варена морква;
- 15 грамів оцту.
Приготування страви:
- В першу чергу необхідно підготувати тісто. Дуже важливо, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури. 3 яйця разом з цукром збити до утворення стійкої піни.
- 150 г замороженого шпинату віджати, покласти в сито або друшляк і дати стекти протягом 15 хвилин. Зайва рідина тесту ні до чого. Покласти в годині блендера і пробити. Влити холодну воду. Приблизно 250 мілілітрів.
- У яєчну суміш додати поступово молоко, порціями всипати заздалегідь просіяне борошно. Перемішати віночком. Уникати появи грудочок.
- Додати шпинат і соняшникову олію в масу, ретельно збити. Залишити тісто, що утворилося відпочити хвилин на 30.
- Начинка. Лук очистити від шкірки, обдати холодною водою, щоб не текли сльози. Нарізати півкільцями. Покласти в глибоку миску, кілька разів залити окропом, щоб позбутися гіркоти. Додати 15 грамів оцту, 15 грамів цукру, мелений чорний перець. Замаринувавши. Цей процес займе хвилин 30 – 40.
- Готове філе оселедця без кісток нарізати невеликим кубиком.
- 4 варених яйця розділити на складові. Білки з жовтками натерти на тертці. Краще на дрібній. Подібним же чином вчинити з 1 вареною морквою.
- На плиту поставити сковорідку. Необхідно сильно розжарити, щоб вироби не прилипало. Перед обсмажуванням змастити поверхню рослинного масла. Випікати оладки – млинці по 7 хвилин з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. Після обсмажування кожен оладок змастити вершковим маслом.
- Взяти одне виріб, поверхню намазати тонким шаром плавленого сиру, на одну сторону шарами викласти філе оселедця, замаринований цибулю, моркву, яєчні білки з жовтками. Загорнути.
Отримані оладки перед подачею необхідно розрізати ножем по діагоналі. Викласти на тарілку і прикрасити зеленню.