Рецепт оладок із шпинату

Шпинат-корисна страва, в ньому багато вітамінів і корисних мікроелементів. Представляємо два рецепта оладок зі шпинату-класичний, з начинкою з оселедця.

Вітамінні

Класичні

Продукт:

  • 150 грамів свіжого шпинату або замороженого;
  • 200 мілілітрів ряжанки або кефіру;
  • 25 грамів цукру;
  • Сіль – кілька щіпок;
  • Приправи-по кілька щіпок;
  • Зелень;
  • Часник – кілька зубків;
  • 15 грамів соди;
  • 200 грамів борошна;
  • 2 яйця;
  • Томати Чері для подачі;
  • Олія рослинна для смаження;
  • Сметана.

Приготування:

  1. Налити ряжанку в ємність для приготування тіста. Додати сіль (кілька щіпок – приблизно грамів 15), 25 грамів цукру і соду. Так як в даному рецепті являють собою несолодке блюдо, то з легкістю можна скористатися приправами. В першу чергу, мелений чорний перець або його суміш. Для подрібнення скористатися млином або ступкою (гарне придбання для сучасної кухні). Хмелі – сунелі (нотки Грузії). Подрібнити кілька зубчиків часнику за допомогою ножа, натерти на тертці або на допомогу прийде часникодавка.
  2. Свіжий шпинат промити під холодною, проточною водою. Відкинути на друшляк, щоб зайва волога скла. Якщо немає в наявності свіжого, можна з легкістю скористатися замороженим. Тільки попереднього його необхідно віджати, щоб уникнути появи водянистої структури майбутнього тесту.
  3. Змішати подрібнений шпинат з ряжанкою. Перебити в блендері до утворення однорідної текстури.
  4. Попередньо 2 яйця збити віночком до появи піни і поступово додати в шпинатну масу. Це додасть легкості і легкості.
  5. Просіяти 200 грамів пшеничного борошна. Хоча зараз є мода на безглютенові вироби. У широкому доступі з’явилася велика кількість різноманітного борошна: гречана, рисова, мигдальна. Все залежить від смакових пристрастей. Подібні види сипучих продуктів дарують різні структури виробу. Але пшеничне борошно – це класика, пишність і легкість. Замісити тісто. Консистенція – середньої рідини. Трохи густіше сметани. Дати відпочити приблизно 30 хвилин.
  6. Поставити на вогонь сковорідку, розжарити і вогонь зменшити до середнього значення. Влити 45 грамів соняшникової або оливкової олії. За допомогою ложки подарувати форму майбутнім оладкам. Обсмажити до утворення скоринки і яскравого золотого відтінку нижню сторону приблизно протягом 7 хвилин. Перевернути на іншу. Прикрити кришкою і виконати той же самий процес.
  7. Позбавити від зайвого масла за допомогою паперових серветок.
  8. Соус. Необхідно дрібно нарізати зелень (кріп, петрушка – класичне поєднання). Ноток Кавказу додасть кінза. Хочеться флера Італії-обов’язково базилік. Якщо Франція до душі, то букет прованських трав на допомогу господині. Вирішувати самостійно. Розчавити кілька зубків часник. Змішати все зі сметаною. Присмачити сіллю і перцем. Перелити в красиву ємність.

Шпинатні млинці – оладки з начинкою з оселедця

Інгредієнти для тіста:

  • 150 грамів замороженого шпинату;
  • 3 яйця;
  • 250 мілілітрів молока;
  • 250 мілілітрів води;
  • 250 грамів борошна;
  • Сіль – кілька щіпок;
  • 25 грамів цукру;
  • 120 мілілітрів рослинного масла;
  • 50 грамів вершкового масла.

Інгредієнти для начинки:

  • 250 грамів філе оселедця;
  • 180 грамів плавленого сиру без добавок;
  • 4 варених яйця;
  • 1 середня головка цибулі;
  • 1 варена морква;
  • 15 грамів оцту.

Приготування страви:

  1. В першу чергу необхідно підготувати тісто. Дуже важливо, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури. 3 яйця разом з цукром збити до утворення стійкої піни.
  2. 150 г замороженого шпинату віджати, покласти в сито або друшляк і дати стекти протягом 15 хвилин. Зайва рідина тесту ні до чого. Покласти в годині блендера і пробити. Влити холодну воду. Приблизно 250 мілілітрів.
  3. У яєчну суміш додати поступово молоко, порціями всипати заздалегідь просіяне борошно. Перемішати віночком. Уникати появи грудочок.
  4. Додати шпинат і соняшникову олію в масу, ретельно збити. Залишити тісто, що утворилося відпочити хвилин на 30.
  5. Начинка. Лук очистити від шкірки, обдати холодною водою, щоб не текли сльози. Нарізати півкільцями. Покласти в глибоку миску, кілька разів залити окропом, щоб позбутися гіркоти. Додати 15 грамів оцту, 15 грамів цукру, мелений чорний перець. Замаринувавши. Цей процес займе хвилин 30 – 40.
  6. Готове філе оселедця без кісток нарізати невеликим кубиком.
  7. 4 варених яйця розділити на складові. Білки з жовтками натерти на тертці. Краще на дрібній. Подібним же чином вчинити з 1 вареною морквою.
  8. На плиту поставити сковорідку. Необхідно сильно розжарити, щоб вироби не прилипало. Перед обсмажуванням змастити поверхню рослинного масла. Випікати оладки – млинці по 7 хвилин з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. Після обсмажування кожен оладок змастити вершковим маслом.
  9. Взяти одне виріб, поверхню намазати тонким шаром плавленого сиру, на одну сторону шарами викласти філе оселедця, замаринований цибулю, моркву, яєчні білки з жовтками. Загорнути.

Отримані оладки перед подачею необхідно розрізати ножем по діагоналі. Викласти на тарілку і прикрасити зеленню.

Ссылка на основную публикацию