Рецепт оладок із манної каші

Манна каша — смачна і корисна страва. Представляємо два рецепта приготування оладок із манної каші — класичним і з лимонним соусом.

Сніданок

Класичні

Для приготування цієї страви необхідно скористатися наступними продуктами:

  • 700 грамів манної каші (свіжозварена або кілька днів стояла в холодильнику);
  • 2 яйця;
  • Розпушувач;
  • Половина чайної ложки соди – 15 грамів;
  • 125 грамів рослинного масла;
  • Цукор – кілька чайних ложок;
  • Сіль – кілька щіпок;
  • 110 мілілітрів молока;
  • 180 грамів пшеничного борошна.

Процес приготування:

  1. Заздалегідь зварити манну кашу, щоб вона була без грудочок. Або скористатися тією, яка стояла в холодильнику вже кілька днів і її ніхто не вживав. Необхідно остудити до кімнатної температури.
  2. Розбити 2 яйця. Влити 125 грамів рослинного масла. У даному рецепті сода нічим не гаситься, а додається в сипучому вигляді (15 грамів – половина чайної ложки) разом з розпушувачем. Всипати 75 грамів цукру і 15 грамів солі для балансу смаку. Все ретельно перемішати.
  3. На плиту поставити невелику каструлю і влити в неї 110 мл молока. Підігріти, щоб рідина стала теплою. Дана температура сприяє легкому замісу тіста.
  4. Попередньо 180 грамів борошна просіяти для насичення киснем і поступово додати в манну масу. Зробити тісто однорідним.
  5. На плиті розжарити сковорідку, і потім зменшити вогонь до середнього щоб не спалити вироби. Для додання форми оладок використовувати можна дерев’яну або металеву ложку. Викласти на поверхню для смаження виробу, довести до золотистого кольору нижню сторону приблизно протягом 5-7 хвилин і перевернути на другу. Закрити кришкою, нехай дійдуть.
  6. Готові вироби покласти на серветки або паперові рушники для позбавлення від зайвого масла. Дати хвилин 15 відпочинку.

Оладки подаються на красивою посуді з усілякими доповненнями: сметана, варення з літніх запасів (полуничне, вишневе, чорничне, малинове, абрикосове – чудовий вибір); джеми і конфітюри; згущене молоко; горіхова/шоколадна пасти. Вибір робиться, тільки грунтуючись на смакових пристрастях.

Оладки з манної крупи з лимонним соусом

Щоб приготувати дане блюдо знадобляться такі інгредієнти:

  • 60 – 80 грамів манної крупи;
  • 100 грамів цукру;
  • 75 грамів борошна;
  • Розпушувач;
  • 150 грамів соняшникової олії;
  • 90 мілілітрів води;
  • 400 мілілітрів молока;
  • 1 яйце;
  • 15 грамів кукурудзяного крохмалю;
  • Половина лимона.

Процес виготовлення:

  1. Попередньо необхідно зварити манну кашу. Для цього необхідно молоко влити каструлю, поставити на вогонь кип’ятитися, змішати з цукром (приблизно 40 – 50 грамів). Безперервно всипати манну крупу, помішувати і довести до кипіння. Зменшити вогонь і проварити 10 – 12 хвилин. Обов’язково уникати появи грудочок. Накрити кришкою і дозволити охолонути до кімнатної температури. Після цього збити віночком до легкості.
  2. 1 яйце збити до утворення піни. Додати в остигнула манну масу разом з 25 грамами соняшникової олії і 30 грамами цукру.
  3. Пшеничне борошно просіяти в загальну ємність разом з розпушувачем. Трохи посолити для округлення смаку. Деякі господині додають ванілін або стручок ванілі, мелену корицю. Провести заміс тесту. 20 – 30 хвилин залишити в спокої.
  4. Соус. Зняти цедру з половинки лимона. Використовувати тільки жовту частину. Біла додасть гіркоту. Вичавити сік – уникати попадання кісточок. Для зручності можна скористатися ручною соковижималкою або просто процідити рідину через сито. Додати 90 мілілітрів води, 40 грамів цукру. Розмішати і влити в сотейник. Довести до кипіння на вогні. 15 грамів кукурудзяного крохмалю розвести водою, додати в майбутній соус і згустити. Отриману субстанцію перелити в ємність для подачі.
  5. Випікання. Сковорідку розжарити і потім зменшити вогонь до середньої потужності. Влити невелику кількість масла для смаження. Оладки розкласти за допомогою ложки, надати їм форму овалу або кола. Випікати з кожного боку приблизно по 7 хвилин. Домогтися появи золотого відтінку.
  6. Позбутися від непотрібного масла допоможуть паперові рушники або серветки.

Готові оладки подаються на сніданок або застілля до чаю в акомпанементі лимонного соусу, який був приготовлений заздалегідь.

Ссылка на основную публикацию