Рецепт оладок із кабачкової ікри

Кабачкову ікру можна купити в будь-якому магазині, коштує вона недорого. Представляємо два рецепти приготування оладок з кабачкової ікри.

Сніданок

Перший рецепт

Продукти:

  • 550 грамів кабачкової ікри;
  • 150 грамів борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • 1 болгарський перець;
  • 50 грамів маслин без кісточок;
  • 80 мілілітрів рослинного масла;
  • 15 грамів солі;
  • 20 грамів чорного перцю;
  • 100 грамів сметани;
  • 2 зубки часнику;
  • 20 грамів кропу;
  • 20 грамів петрушки;
  • 15 грамів хмелі-сунелі;
  • 50 грамів помідорів чері.

Процес приготування:

  1. В окрему ємність перекласти 550 грамів кабачкової ікри. Додати заздалегідь просіяні 150 грамів борошна. Перемішати і не допускати появи грудочок.
  2. Вбити 2 яйця і влити 25 мілілітрів соняшникової олії. Розмішавши.
  3. В цей час очистити 1 цибулю від верхньої шкірки і нарізати півкільцями. 1 середню моркву очистити ножем, або за допомогою овочечистки. Натерти на тертці або скористатися кухонним комбайном. Сковорідку розжарити, влити 20 мілілітрів соняшникової олії, приготувати зажарку. Ступінь готовності-золотий відтінок.
  4. Підсмажені овочі змішати з кабачково-яєчною сумішшю. Посолити, додати свіжедроблений чорний перець горошком (використовувати млин, або ступку). Хмелі-сунелі (даний рецепт з нотками Кавказу і Сходу). Тісто ретельно вимісити і залишити відпочити на 30 хвилин.
  5. Сковорідку розташувати на плиті, розжарити і зменшити потужність полум’я до середнього, щоб готові вироби не прилипли і не підгоріли. Влити 30 мілілітрів соняшникової олії.
  6. Форму оладок додасть мокра ложка. Підготувати напівфабрикати і викласти на поверхню для смаження. Обсмажити нижню частину протягом 7 хвилин. Перевернути на верхню, накрити кришкою і залишити в спокої, щоб приготувалися.
  7. Видалити зайве масло за допомогою паперових серветок або рушників.
  8. Приготувати соус. Подрібнити 2 зубки часнику ножем, або за допомогою часничниці. Кріп, петрушку нарізати середніми сегментами без використання корінців – їх можна скласти в пакет, прибрати в морозилку і надалі використовувати при приготуванні різних страв. Змішати зі 100 грамами сметани. Посолити, поперчити і ретельно перемішати. Перелити в окрему ємність.

Другий рецепт

Для приготування цієї страви знадобляться наступні інгредієнти:

  • 3 кабачка;
  • 3 помідори;
  • 2 цибулини;
  • 3 моркви;
  • 60 грамів помідорів чері;
  • 50 грамів цукру;
  • 3 зубки часнику;
  • 50 грамів томатної пасти;
  • 40 грамів солі;
  • 35 грамів перцю;
  • італійські трави;
  • 30 грамів сушеного базиліка;
  • 40 грамів зелені;
  • 90 грамів борошна;
  • 25 грамів живих дріжджів;
  • 3 яйця;
  • 55 мілілітрів рослинного масла;
  • 10 грамів сметани;
  • 1 лимон;
  • 20 грамів гірчиці;
  • 100 мілілітрів оливкової олії.

Процес приготування:

  1. 3 кабачка ретельно вимити під проточною водою. Очистити від верхньої шкірки, вийняти насіння з серцевиною, розрізати на середні сегменти. Пропустити через м’ясорубку. Викласти у велику каструлю для приготування і поставити на середній вогонь. Необхідно домогтися того, щоб рідина повністю випарувалася.
  2. 3 середніх помідора, найкраще рожевих покласти в глибоку ємність, зробити поперечні надрізи хрестом і залити окропом для видалення шкірки. Подрібнити ножем, відправити до кабачків проварюватися. Через 10 хвилин додати 50 грамів томатної пасти і 30 грамів цукру для збалансування смаку, уникнення зайвої кислоти.
  3. 2 цибулини середнього розміру позбавити від шкірки, попередньо замочити на 15 хвилин у холодній воді для полегшення процедури. Подрібнити на середні сегменти. Сковорідку розжарити і влити 30 мілілітрів соняшникової олії. Всипати порубаний овоч і почати обсмажування.
  4. 3 моркви позбавити від шкірки за допомогою овочечистки, натерти на тертці. Часник також звільнити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Все відправити обсмажуватися до цибулі. Необхідно зажарку довести до золотистого кольору. Пропустити через м’ясорубку і відправити в загальну каструлю для приготування на плиті.
  5. Потім необхідно виготовити домашній майонез. У чашу блендера розбити яйце, попередньо відокремивши білок від жовтка. Тільки друга складова знадобиться для виготовлення. Один лимон розрізати навпіл і видавити сік. Почати збивати. Поступово вводити 100 мілілітрів оливкової олії. Провести процес змішування, або, як висловлюються професійні кулінари-емульгувати. Додати 20 грамів діжонської гірчиці. Все остаточно збити. Одержаний майонез разом з 50 грамами сметани відправити в кабачково – овочеву масу. Посолити, приправити свіжедробленим чорним перцем (подрібнення можна зробити за допомогою млина або ступки, яка є хорошим придбанням для сучасного кулінара). Також використовувати 30 грамів італійських трав і 30 грамів сушеного базиліка. Варити на повільному вогні до того, як випарується вся непотрібна рідина. Час варіння буде залежати від потужності плити і обсягу каструлі. Приблизно-1,5-2 години. Остудивши.
  6. Приготувати тісто. 25 грамів живих дріжджів розвести в теплому молоці. Залишити, щоб вони почали працювати.
  7. 500 грамів готової, домашньої кабачкової ікри покласти в глибоку ємність для приготування тіста. Вбити 2 яйця і всипати 90 грамів заздалегідь просіяного борошна. Влити набряклі дріжджі і все ретельно перемішати вінчиком, або скористатися електричним міксером. Готове тісто залишити відпочити на 30 хвилин.
  8. Сковорідку поставити на вогонь, щоб розжарити. Після необхідно зменшити полум’я до середнього значення, щоб готові вироби не пригоріли. Влити 25 мілілітрів рослинного масла. Для формування напівфабрикатів оладок можна використовувати мокру ложку. Так вони будуть добре відділятися. Розкласти на поверхню для смаження. Нижній шар буде готовий через 7 хвилин. Домогтися золотого відтінку. Перевернути на верхній шар, виконати аналогічний процес. Закрити кришкою, щоб доготовились.
  9. Для того, щоб позбутися від зайвого жиру, скористатися необхідно паперовими рушниками, або серветками. Дати виробам відпочити 15 хвилин.
  10. Приготувати соус. 50 грамів сметани відправити в ємність для змішування. Нарубати 40 грамів зелені. Тут необхідно грунтуватися на власних смакових пристрастях. Автор радить зупинити свій погляд на кропі, петрушці, Кінзі, зеленому базиліці. Все подрібнити на середні сегменти з видаленням плодоніжок. Їх можна не викидати, а зібрати в поліетиленовий пакет, заморозити і використовувати при подальших приготуваннях бульйону. Посолити, поперчити і все ретельно перемішати до однорідності. Перелити в окрему ємність.

Ссылка на основную публикацию