Рецепт оладок із цільнозернової муки

Оладки – мабуть одне з найпопулярніших страв у всьому світі. Воно може виступати як в якості десерту, так і у вигляді повноцінної страви. Така страва має більш низьку калорійність, має багато клітковини, корисних вітамінів і мінералів. Представляємо вашій увазі 3 рецепта оладок, приготованих з цільнозернового борошна.

Корисні

Класичний рецепт

Почнемо з класичного рецепт, на приготування якого витратиться мінімум часу і сил. Такі оладки чудово підійдуть людям, що стежать за своєю фігурою, адже в їх складі абсолютно відсутній цукор, а також міститься багато білка і складних вуглеводів.

Потрібно:

  1. Цільнозернове борошно – 250 грамів.
  2. Кефір – 400 мілілітрів.
  3. Сода – половина чайної ложки.
  4. Рослинна олія – столова ложка.
  5. Сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Підігрійте кефір за допомогою мікрохвильової печі до кімнатної температури.
  2. Додайте в кефір соду, сіль і борошно.
  3. Ретельно збийте.
  4. Додайте в тісто ложку рослинного масла (краще використовувати кокосове або лляне) і перемішайте.
  5. Розігрійте сковорідку і ложкою сформуйте оладки.
  6. Обсмажте з обох сторін на повільному вогні до появи золотистої скоринки.

Оладки готові! Вони чудово підійдуть в якості сніданку, додадуть вам сил і енергії на весь день!

Пишні оладки

Оладки, приготовані за цим рецептом виходять дуже смачними, пишними, повітряними. Дивно, що їх приготування зовсім нескладне!

Потрібно:

  1. Цільнозернове борошно – 500 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Кефір – 300 мілілітрів.
  4. Цукровий пісок або замінник цукру (можна взяти мед) – 1 столова ложка.
  5. Сода харчова – половина чайної ложки.
  6. Сіль – половина чайної ложки.
  7. Рослинне масло – для смаження (можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям, тоді масло не знадобиться).

Приготування:

  1. Підігрійте кефір в мікрохвильовці протягом 30 – 40 секунд.
  2. Розбийте в кефір яйця і ретельно збийте.
  3. Всипте сіль і цукровий пісок, перемішайте.
  4. Просійте в миску з тістом цільнозернове борошно і збийте до однорідної маси, уникаючи грудочок.
  5. Додайте соду, перемішайте.

Порада: з цього моменту тісто більше заважати не рекомендується!

  1. Залиште тісто настоятися на 10 – 15 хвилин.
  2. Нагрійте сковороду і при необхідності змастіть її рослинним маслом.
  3. Умочуючи ложку у воді, викладіть нею оладки на сковороду.
  4. Смажте на повільному вогні до рум’яної скоринки.

Красиві, пишні, а головне – смачні і корисні оладки готові! Приємного апетиту!

Оладки на молоці з медом

Не знаєте, як порадувати домочадців з ранку? Побалуйте їх смачними оладки на молоці, які зарядять вас силою і енергією на весь день! Такі оладки виходять дуже смачними і ароматними, а приготування не займе багато часу з ранку!

Потрібно:

  1. Цільнозернове борошно – 300 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Молоко (можна взяти рослинне) – 250 мілілітрів.
  4. Розпушувач – пакетик (5 грам).
  5. Мед – 2 столові ложки.
  6. Рослинне масло – для смаження (можна не використовувати при наявності антипригарного покриття).

Приготування:

  1. Молоко підігрійте до злегка гарячого стану.
  2. Розчиніть в молоці мед.

Порада: якщо мед твердий, то спочатку рекомендується розтопити його на водяній бані до рідкого стану.

  1. Розбийте в молочно – медову суміш яйця і ретельно збийте до однорідності.
  2. Додайте сіль, розпушувач.
  3. Повільно всипте борошно, при цьому постійно помішуючи віночком.
  4. Тепер необхідно приготувати оладки. Є 2 способи приготування: на сковороді і в духовці.

На сковороді:

Розігрійте сковороду і при необхідності змастіть її невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть за допомогою столової ложки невеликі оладки і обсмажте з обох сторін.

У духовці:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть деко пергаментним папером або просто змастіть невеликою кількістю масла. Сформуйте оладки і випікайте 10 – 15 хвилин.

Оладки, приготовані в духовці виходять більш пишними і ніжними, ніж варіант на сковороді.

Дуже смачний сніданок готовий! Подавайте з медом або сметаною.

Ссылка на основную публикацию