Баклажан – один з найкорисніших овочів: він містить в собі дуже багато вітамінів та інших корисних речовин. Представляємо 5 рецептів оладок із баклажанів.
Зміст
Класичний рецепт
Класичний рецепт баклажанових оладок – буквально знахідка для кожної господині, адже готуються вони дуже швидко, а виходять смачними, рум’яними, з золотистою скоринкою.
Потрібно:
1.Борошно – 200 грамів.
- Яйця курячі – 1 штука.
- Баклажани – 1 середня штука.
- Цибуля ріпчаста – 1 невелика штука.
- Сіль і мелений перець – за смаком.
- Соняшникова олія – для смаження.
Приготування:
- Добре помийте баклажан і цибулину.
- Очистіть шкірку з баклажана і потріть його у велику тертку, щоб утворювалося якомога менше рідини.
Порада: з цим завданням прекрасно справляється Овочечистка.
- Цибулину очистіть від лушпиння і натріть її в дрібну тертку
- У миску до баклажанів додайте Цибулеві пюре і змішайте один з одним за допомогою ложки.
- Розбийте в овочеве пюре яйце і добре перемішайте.
- Просійте в миску борошно і добре перемішайте до однорідної маси.
- Додайте сіль, перець або інші спеції за смаками і перемішайте.
- Сковороду, змащену олією, поставте на середній вогонь.
- Столовою ложкою викладіть з тіста невеликі коржі і обсмажте їх з двох сторін.
Подавайте баклажанові оладки гарячими разом зі сметаною, аджикою або будь – якими іншими соусами.
Баклажанні оладки з сиром
Хочете урізноманітнити свій раціон? Приготуйте дуже ніжні і смачні оладки з баклажанами і сиром!
Потрібно:
- Борошно – 50 грамів.
- Курячі яйця – 2 штуки.
- Баклажани – 2 невеликі штуки.
- Плавлений сир – 100 грамів.
- Сіль та інші приправи – за смаками.
- Зелень – кілька гілочок.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Добре помийте баклажан, умочіть його рушником.
- Позбавтеся від шкірки і плодоніжки.
- Наріжте овоч кільцями.
- У миску покладіть баклажанові кільця і розбийте до них яйця.
- Необхідно отримати масу, що нагадує кашку. Для цього використовуйте блендер або комбайн.
- Помийте і дрібно нарубати зелень.
- Посічену зелень додайте до яєчно – баклажанової суміші і подрібніть.
- У миску всипте борошно, помішуючи при цьому віночком.
- Наріжте плавлений сир кубиками.
- Сир і сіль покладіть в тісто.
- Увімкніть блендер або комбайн і подрібніть інгредієнти до однорідної маси.
- На змащену маслом сковороду викладіть оладки і обсмажте з двох сторін до появи золотистої скоринки.
Оладки із запечених баклажанів
Такі оладки виходять більш ніжними і м’якими, а спеції надають пікантність.
Потрібно:
- Борошно – 100 грамів.
- Яйця курячі – 1 штука.
- Баклажани – 4 невеликі штуки.
- Часник – 3 зубчики.
- Кріп або петрушка – кілька гілочок.
- Будь – які спеції – за смаками.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Помийте баклажани і видаліть плодоніжки.
- Запечіть баклажани в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
- Після дайте баклажанів охолонути.
- Зніміть шкіру з овоча.
- М’якоть необхідно довести до стану пюре.
- Додайте в баклажанове пюре куряче яйце і збийте.
- Всипте борошно, помішуючи при цьому ложкою.
- Помийте і дрібно нарубати зелень, очистіть часник від шкірку і натріть його в дрібну тертку.
- Додайте в тісто сіль, спеції, зелень і часник, перемішайте.
- Залиште тісто на 20 – 30 хвилин, щоб інгредієнти змішалися.
- Розігрійте сковороду, заздалегідь змастивши її рослинним маслом.
- Викладіть оладки і пропеките з обох сторін.
Оладки з баклажанів і картоплі
Рецепт дуже смачного, ситного і поживного страви.
Потрібно:
- Борошно – 50 грамів.
- Курячі яйця – 1 штука.
- Баклажани – 1 невелика штука.
- Картопля – 3 середні штуки.
- Ріпчасту цибулю – невелика штука.
- Сіль і спеції – за смаком.
- Рослинне масло.
Приготування:
- Добре помийте картоплю, баклажан і цибулю.
- Очистіть овочі від шкірки.
- Поріжте овочі невеликими шматочками і перекладіть в комбайн або чашу для блендера.
- Подрібніть овочі до стану пюре, використовуючи кухонну техніку.
- В овочеве пюре розбийте яйце і добре перемішайте.
- Повільно всипайте борошно, постійно помішуючи ложкою.
- Додайте сіль і інші спеції за смаком.
- Добре розмішайте тісто.
- Сковороду розжарити і додайте в неї рослинне масло.
- Обсмажте оладки з двох сторін до золотистої скоринки.
Незвичайний рецепт
Якщо ви хочете приготувати щось незвичайне, приготуйте оладки за цим рецептом! Ми впевнені, що такі оладки точно не залишать нікого байдужими!
Потрібно:
- Курячі яйця – 1 штука.
- Баклажани – 3 невеликі штуки.
- Вівсяні пластівці – 100 грамів.
- Заморожена суміш гороху і кукурудзи – 100 грамів.
- Зелень – декілька гілочок.
- Сіль і перець – за смаком.
- Паприка – чайна ложка.
- Рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Вимийте баклажани, позбудьтеся від плодоніжок.
- Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте баклажани.
- Кукурудзу і горошок поваріть протягом п’яти хвилин.
- Запечені баклажани очистіть від шкірки.
- Зелень помийте і нарубати.
- Покладіть в чашу блендера або комбайна баклажани, горох, кукурудзу і зелень подрібніть.
- Розбийте в овочеву масу яйце, перемішайте.
- Додайте сіль і інші спеції, а також видавіть часник через прес, збийте.
- Додайте в тісто вівсяні пластівці, збийте.
- Розжаримо сковорідку, змащену рослинним маслом.
- Прожарьте оладки з обох сторін до хрусткої скоринки.
Дуже смачні і незвичайні оладки готові!