Рецепт оладок із баклажанів

Баклажан – один з найкорисніших овочів: він містить в собі дуже багато вітамінів та інших корисних речовин. Представляємо 5 рецептів оладок із баклажанів.

Смачні

Класичний рецепт

Класичний рецепт баклажанових оладок – буквально знахідка для кожної господині, адже готуються вони дуже швидко, а виходять смачними, рум’яними, з золотистою скоринкою.

Потрібно:

1.Борошно – 200 грамів.

  1. Яйця курячі – 1 штука.
  2. Баклажани – 1 середня штука.
  3. Цибуля ріпчаста – 1 невелика штука.
  4. Сіль і мелений перець – за смаком.
  5. Соняшникова олія – для смаження.

Приготування:

  1. Добре помийте баклажан і цибулину.
  2. Очистіть шкірку з баклажана і потріть його у велику тертку, щоб утворювалося якомога менше рідини.

Порада: з цим завданням прекрасно справляється Овочечистка.

  1. Цибулину очистіть від лушпиння і натріть її в дрібну тертку
  2. У миску до баклажанів додайте Цибулеві пюре і змішайте один з одним за допомогою ложки.
  3. Розбийте в овочеве пюре яйце і добре перемішайте.
  4. Просійте в миску борошно і добре перемішайте до однорідної маси.
  5. Додайте сіль, перець або інші спеції за смаками і перемішайте.
  6. Сковороду, змащену олією, поставте на середній вогонь.
  7. Столовою ложкою викладіть з тіста невеликі коржі і обсмажте їх з двох сторін.

Подавайте баклажанові оладки гарячими разом зі сметаною, аджикою або будь – якими іншими соусами.

Баклажанні оладки з сиром

Хочете урізноманітнити свій раціон? Приготуйте дуже ніжні і смачні оладки з баклажанами і сиром!

Потрібно:

  1. Борошно – 50 грамів.
  2. Курячі яйця – 2 штуки.
  3. Баклажани – 2 невеликі штуки.
  4. Плавлений сир – 100 грамів.
  5. Сіль та інші приправи – за смаками.
  6. Зелень – кілька гілочок.
  7. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Добре помийте баклажан, умочіть його рушником.
  2. Позбавтеся від шкірки і плодоніжки.
  3. Наріжте овоч кільцями.
  4. У миску покладіть баклажанові кільця і розбийте до них яйця.
  5. Необхідно отримати масу, що нагадує кашку. Для цього використовуйте блендер або комбайн.
  6. Помийте і дрібно нарубати зелень.
  7. Посічену зелень додайте до яєчно – баклажанової суміші і подрібніть.
  8. У миску всипте борошно, помішуючи при цьому віночком.
  9. Наріжте плавлений сир кубиками.
  10. Сир і сіль покладіть в тісто.
  11. Увімкніть блендер або комбайн і подрібніть інгредієнти до однорідної маси.
  12. На змащену маслом сковороду викладіть оладки і обсмажте з двох сторін до появи золотистої скоринки.

Оладки із запечених баклажанів

Такі оладки виходять більш ніжними і м’якими, а спеції надають пікантність.

Потрібно:

  1. Борошно – 100 грамів.
  2. Яйця курячі – 1 штука.
  3. Баклажани – 4 невеликі штуки.
  4. Часник – 3 зубчики.
  5. Кріп або петрушка – кілька гілочок.
  6. Будь – які спеції – за смаками.
  7. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Помийте баклажани і видаліть плодоніжки.
  2. Запечіть баклажани в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин.
  3. Після дайте баклажанів охолонути.
  4. Зніміть шкіру з овоча.
  5. М’якоть необхідно довести до стану пюре.
  6. Додайте в баклажанове пюре куряче яйце і збийте.
  7. Всипте борошно, помішуючи при цьому ложкою.
  8. Помийте і дрібно нарубати зелень, очистіть часник від шкірку і натріть його в дрібну тертку.
  9. Додайте в тісто сіль, спеції, зелень і часник, перемішайте.
  10. Залиште тісто на 20 – 30 хвилин, щоб інгредієнти змішалися.
  11. Розігрійте сковороду, заздалегідь змастивши її рослинним маслом.
  12. Викладіть оладки і пропеките з обох сторін.

Оладки з баклажанів і картоплі

Рецепт дуже смачного, ситного і поживного страви.

Потрібно:

  1. Борошно – 50 грамів.
  2. Курячі яйця – 1 штука.
  3. Баклажани – 1 невелика штука.
  4. Картопля – 3 середні штуки.
  5. Ріпчасту цибулю – невелика штука.
  6. Сіль і спеції – за смаком.
  7. Рослинне масло.

Приготування:

  1. Добре помийте картоплю, баклажан і цибулю.
  2. Очистіть овочі від шкірки.
  3. Поріжте овочі невеликими шматочками і перекладіть в комбайн або чашу для блендера.
  4. Подрібніть овочі до стану пюре, використовуючи кухонну техніку.
  5. В овочеве пюре розбийте яйце і добре перемішайте.
  6. Повільно всипайте борошно, постійно помішуючи ложкою.
  7. Додайте сіль і інші спеції за смаком.
  8. Добре розмішайте тісто.
  9. Сковороду розжарити і додайте в неї рослинне масло.
  10. Обсмажте оладки з двох сторін до золотистої скоринки.

Незвичайний рецепт

Якщо ви хочете приготувати щось незвичайне, приготуйте оладки за цим рецептом! Ми впевнені, що такі оладки точно не залишать нікого байдужими!

Потрібно:

  1. Курячі яйця – 1 штука.
  2. Баклажани – 3 невеликі штуки.
  3. Вівсяні пластівці – 100 грамів.
  4. Заморожена суміш гороху і кукурудзи – 100 грамів.
  5. Зелень – декілька гілочок.
  6. Сіль і перець – за смаком.
  7. Паприка – чайна ложка.
  8. Рослинна олія – для смаження.

Приготування:

  1. Вимийте баклажани, позбудьтеся від плодоніжок.
  2. Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте баклажани.
  3. Кукурудзу і горошок поваріть протягом п’яти хвилин.
  4. Запечені баклажани очистіть від шкірки.
  5. Зелень помийте і нарубати.
  6. Покладіть в чашу блендера або комбайна баклажани, горох, кукурудзу і зелень подрібніть.
  7. Розбийте в овочеву масу яйце, перемішайте.
  8. Додайте сіль і інші спеції, а також видавіть часник через прес, збийте.
  9. Додайте в тісто вівсяні пластівці, збийте.
  10. Розжаримо сковорідку, змащену рослинним маслом.
  11. Прожарьте оладки з обох сторін до хрусткої скоринки.

Дуже смачні і незвичайні оладки готові!

Ссылка на основную публикацию