Рецепт горохових оладок

Горох – один з найцікавіших представників сімейства бобових. Це смачна страва, в ній багато білка. Представляємо два рецепти горохових оладок — мексиканські та із нуту.

Білкові

Особливості

Молодий горошок-улюблені ласощі як дітей, так і дорослих. По своїй калорійності його можна віднести до розряду дієтичних продуктів. Як правило горох в різних рецептах і кухнях використовується в якості додаткового ансамблю до основної страви. Вступає в прекрасний альянс як з рибою, так і з м’ясом. Зелений, заморожений екземпляр-гарне становить для приготування численних супів і салатів. Більшість дієтологів стверджують, що середньодобова норма споживання бобових культур для нормальної людини варіюється в діапазоні від 155 до 182 грамів. Такий же порядок цифр можна віднести безпосередньо до самого гороху. Калорійність даної культури варіюється. Все залежить від сорту і стану зерна. Молодий горох, наприклад, володіє самою мінімальною часткою калорійності – 45 кКал. Свіжий – 280 кКал, а в вареному вигляді – 340 кКал. Одним з важливих корисних властивостей є наявність самого легкого білка, який чудово засвоюється. Багатий зміст важливих амінокислот і клітковини, які сприятливо впливають на функціонування шлунково – кишкового тракту.

Оладки – досить поширене і улюблене блюдо сучасних людей. Більшість же звикло, що це десертне блюдо з солодкими добавками. Але це не так. Головний інгредієнт може бути абсолютно різноманітним. У даній статті будуть наведені кілька рецептів на основі вареного гороху.

Горохові оладки в мексиканському стилі

Для приготування цієї страви знадобляться наступні інгредієнти:

  • 200 грамів гороху;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 яйця;
  • 80 грамів борошна;
  • 150 мілілітрів соняшникової олії;
  • 40 грамів зелені;
  • 200 грамів помідорів;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 перцю чилі;
  • 15 грамів коріандру;
  • 1 лайм;
  • 15 грамів солі;
  • 20 грамів чорного перцю;
  • 15 грамів сухої паприки.

Процес приготування:

  1. Горох необхідно промити під холодною водою і замочити на 2 – 3 години. В ідеалі, потрібно даний процес зробити на ніч. Нехай набрякне. Потім покласти в каструлю, залити 3 літрами води і закип’ятити. Змінити воду кілька разів і розварити до утворення пюре.
  2. 1 цибулю очистити від шкірки. Даний процес може бути полегшений за допомогою попереднього замочування плода в холодній воді. Подрібнити дрібним кубиком. Розжарити сковорідку на плиті, влити 15 мл соняшникової олії. Цибулю покласти на розпечену поверхню і обсмажити до появи золотистого відтінку.
  3. Зелень (кінза, кріп, петрушка) помити, позбавиться від корінців. Їх можна не видаляти, а заморозити і використовувати в подальшому при приготуванні букета гарні для бульйону. Нарізати акцентними шматками.
  4. Попередньо необхідно прийняти рішення про ступінь гостроти страви. Це необхідно при обробці перцю чилі. Якщо хочеться гостріше, то насіння не видаляються, а плід дрібно нарізається.
  5. Всі вищеназвані інгредієнти необхідно змішати в окремій ємності. Посолити, приправити свіжомеленим перцем (використовувати для подрібнення необхідно млин, або ступку – чудове придбання для сучасної кухні). Насіння коріандру також попередньо розтерти і додати до продуктів. Вбити 2 яйця і ретельно перемішати до однорідності. Тесту дати 20-30 хвилин на відпочинок.
  6. Сковорідку поставити на плиту, розжарити і вогонь зменшити до середнього рівня. Влити 25 мілілітрів рослинного масла. Форму оладками допоможе надати мокра ложка. Розкласти на поверхню для смаження кілька напівфабрикатів. Обсмажити з нижньої сторони 7 хвилин. Перевернути і зробити аналогічний процес. Закрити кришкою, щоб дійшли.
  7. Позбавиться від зайвого масла на готовому виробі допоможуть паперові рушники або серветки. Дати 20 хвилин для відпочинку.
  8. Приготувати соус сальса. Проколоти 1 чилі перець виделкою в декількох місцях. 1 цибулю розрізати на кілька частин. Часник очистити від верхньої шкірки. Викласти все на суху розігріту сковорідку разом з помідорами. Довести до утворення коричневого відтінку. Час – 15-20 хвилин в залежності від потужності плити. Остудивши.
  9. Для більш легко змішування помідори попередньо розрізати на кілька частин. З перцю чилі необхідно видалити частину насіння. Всі обсмажені продукти додати в чашу блендера. Посолити, всипати свіжодроблені чорний перець горошком і коріандр. Побризкати соком 1 лайма (збалансує гостроту). Закрити кришку і перемішати до однорідності. Вилити в окрему ємність. По центру задекорувати декількома листочками петрушки і кінзи.

Готову страву подавати на яскравій тарілці разом із заздалегідь приготованим соусом. Незвичайний рецепт звичного страви для тих, хто втомився від різноманітності, любить гостроту і хоче справити хороше враження на гостей.

Горохові оладки з нуту

У єврейській кухні є аналог горохових оладок – це фалафель. Автор пропонує читачам спробувати модернізувати рецепт з деякими доповненнями. Акомпанементом будуть вершковий соус із зеленню і хумус, приготований в домашніх умовах.

Необхідно скористатися наступними продуктами для того, щоб подати страву:

  • 600 грамів гороху «Нут»;
  • 1 цибуля;
  • 150 мілілітрів соняшникової олії;
  • 150 мілілітрів оливкової олії холодного віджиму;
  • 3 зубки часнику;
  • 1 перець чилі;
  • 25 грамів куркуми;
  • 40 грамів зіри;
  • 2 яйця;
  • 90 грамів борошна;
  • 40 грамів зелені;
  • 150 грамів сметани або грецького йогурту без добавок;
  • 25 грамів пасти тхіна;
  • 40 мілілітрів лимонного соку;
  • 25 грамів кедрових горіхів;
  • 15 грамів солодкої підкопченої паприки.

Процес приготування:

Для початку необхідно приготувати оладки.

  1. Горох «Нут» попередньо замочити на 8 годин (на ніч). Розрахунок береться з того, що необхідно приготувати тісто для оладок і домашній хумус. Потім варити у воді, попередньо підсоленій, 3 години до утворення пюре. Злити і перекласти в ємність для спішування тіста.
  2. 1 цибулю почистити, подрібнити невеликим кубиком. Сковорідку розігріти, влити 20 мл рослинного масла, всипати подрібнений овоч і довести до золотистого відтінку. Додати до гороху.
  3. 3 зубки часнику очистити від верхнього шару, подрібнити ножем або за допомогою чеснокодавкі.
  4. 1 перець чилі нарізати кільцями, не видаляючи насіння. Даний рецепт має на увазі гостро-пряний смак.
  5. 40 грамів зелені (кріп, петрушка, кінза) нарізати дрібно з видаленням живців. Їх немає сенсу викидати – відправити в морозилку для подальшого використання при варінні бульйонів.
  6. Горохову масу з овочами необхідно посолити, приправити свіжомеленим чорним перцем, 25 грамів куркуми додадуть яскравий відтінок. 40 грамів зіри подрібнити в ступці і також додати до майбутнього тесту. 2 яйця розбити. 90 грамів борошна попередньо просіяти для насичення киснем. Все ретельно перемішати до утворення однорідної текстури. Дати відпочити приблизно 30 хвилин.
  7. Розжарити сковорідку на плиті, потім потужність полум’я зменшити до середнього значення, щоб готові вироби не пригоріли. Додати 20 мілілітрів соняшникової олії. Сформувати оладки руками. Обсмажити на нижній стороні 8 хвилин, перевернути. Також вчинити з верхньою стороною і закрити кришкою, щоб дійшли.
  8. Зайве масло видалити за допомогою серветок або паперових рушників. Дати час на відпочинок.
  9. Зробити вершковий соус. 100 грамів сметани, або грецького йогурту змішати з дрібно нарізаним часником і нарізаним кропом. Додати 10 грамів солі і 15 грамів свіжо подрібненого перцю горошком. Перемішати і перелити в окрему ємність.

В принципі блюдо можна подавати в такому вигляді, але автор пропонує здивувати гостей доповненням у вигляді домашнього хумусу з кедровими горіхами.

  1. Нут вже спочатку зварений. Додати в чашу блендера для подрібнення.
  2. 2 зубки часнику подрібнити дрібно. Аналогічно вчинити з Чилі перцем. Насіння не видаляються, або залишаються в мінімальній кількості. Відправити також в блендер. Далі йдуть 25 грамів пасти тхіна (готується зі смаженого кунжуту. Можна виготовити самостійно в домашніх умовах). Зелень петрушки порубати. Видавити сік 1 лимона (додасть страві невелику кислинку і знизить гостроту). Влити 100 мілілітрів оливкової олії. Посолити, присмачити перцем. Все ретельно перемішати.
  3. У глибоку тарілку викласти отриману горохову масу, прикрасити по краях червоною, підкопченою паприкою. Полити декількома краплями оливкової олії. Зверху посипати 25 грамами кедрових горіхів. По центру покласти кілька гілочок петрушки і кінзи.

Подавати готові оладки на яскравій тарілці разом з вершково – часниковим соусом і домашнім хумусом з кедровими горіхами.

Горох – дуже корисний продукт. Автор даної статті постарався поділитися кількома рецептами, які можуть стати однією з Ваших візитних карток як серед домочадців, так і у гостей, які раптово вирішили Вас відвідати.

Ссылка на основную публикацию