Рецепт картопляних оладок з фаршем

Основою для даної страви служать картопля, свинячий фарш і борошно. У картоплі є вітаміни групи В и вітамін С. У свинині є вітаміни групи В. У ріпчастій цибулі є вітамін С, а також речовини, які борятся з бактеріями. Представляємо два варіанти приготування картопляних оладок з м’ясним фаршем і рецепт грибного соуса.

На сковороді

Перший варіант

Щоб приготувати картопляні оладки з фаршем, потрібні продукти:

  • картопля (800 грамів)
  • масло соняшникове рафіноване (одна столова ложка)
  • м’якоть свинини (300 грамів)
  • цибуля ріпчаста (2 штуки)
  • борошно пшеничне (2 столові ложки)
  • сіль (1 чайна ложка).

Деруни з картоплею й фаршем з м’яса, рецепт приготування:

  1. Беремо картоплю, свинячий фарш, ріпчасту цибулю, борошно, соняшникову олію й сіль.
  2. М’ясо потрібно нарізати маленькими шматочками й пропустити через м’ясорубку.
  3. Цибулину очищаємо й нарізаємо маленькими кубиками.
  4. Смажимо цибулю на олії до золотистого кольору.
  5. Картоплю очищуємо й натираємо на тертці.
  6. До картоплі додаємо м’ясний фарш, цибулю, сіль і борошно.
  7. Ретельно перемішуємо, поки маса не стане однорідною.
  8. Обсмажуємо оладки на олії з двох боків до золотистого кольору. Подавати можна зі сметаною або ж зі шкварками.

Зі сметаною

Другий варіант

Існує трохи складніший рецепт приготування оладок. Щоб приготувати оладки по цьому рецепту, нам потрібно:

  • картопля (800 грамів)
  • лук (1-2 штуки)
  • яйця (2 штуки)
  • сметана домашня (2-3 столові ложки)
  • фарш (300 грамів)
  • сіль, перець і часник (за смаком).

Рецепт приготування:

  1. Очищаємо цибулю, натираємо її на дрібній. Зливаємо зайвий сік і додаємо до м’яса.
  2. Картоплю також тремо на дрібній терці (можна перемолоти блендером або на м’ясорубці). Всю цу масу рекомендується віджати, якщо не віджимати, для приготування буде потрібно більшу кількість борошна.
  3. Додаємо до подрібненої картоплі сметану, висипаємо борошно, додаємо яйця. Перемішуємо, додаємо сіль, перець.
  4. Розігріваємо сковороду, наливаємо в неї рослинну олію.
  5. Маленькою ложкою викладемо картопляне тісто.
  6. У центр кожної оладки додаємо по неповній ложці м’ясного фаршу. Над фаршем необхідно покласти ще ложку картопляного тіста.
  7. Смажимо на середньому вогні.

Вечеря

Грибний соус

Рецепт грибного соусу:

  1. Чистимо й дрібно нарізаємо гриби (гливи, печериці – 200 грамів).
  2. Одну цибулю ріжемо невеликими кубиками.
  3. На розігрітому вершковому маслі обсмажуємо цибулю, додаємо гриби, солимо, перчимо. Тушкуємо до готовності 10 хвилин.
  4. Додаємо вершки, сметану. Розмішуємо, а потім тушкуємо ще 4-5 хвилин.
  5. Додаємо дрібно порізаний кріп.

Корисні поради

Кілька рад, які можуть допомогти вам приготувати оладки:

  1. Краще не використовувати молоду картоплю, тому що в ній небагато крохмалю, картопляні оладки будуть розсипчастими і можуть пригоріти.
  2. Велика кількість борошна робить оладки твердими. Якщо маса вийшла рідкою, її необхідно відкинути на сито й дати рідини стекти.
  3. Можна додати трохиманної крупи. Вона вбере зайву рідину й зробить оладки ніжними, пишними й соковитими.

Ссылка на основную публикацию