Рецепт оладок із заморожених кабачків

Представляємо рецепти оладок із заморожених кабачків – вегетаріанські, в духовці. Заморожувати овочі можна у будь-якій морозилці, але краще використовувати холодильники із сухою заморозкою, в них овочі краще зберігають зовнішній вигляд, при розморожуванні вони будуть виглядати, як свіжі.

Сніданок

Як заморозити

Кабачки або цукіні (вони також є кабачками, тільки темно-зеленого кольору) можна заморозити кубиками, кружальцями або натертими на крупній терці. Якщо заморозити кубиками, овочі потрібно буде потушкувати у воді і подрібнити товкмачкою для картоплі, якщо заморозити кружальцями, їх жарять цілими, якщо заморозити натертими на крупній терці, можна приготувати страву, схожу на картопляні оладки. Нарізані кубиками кабаки можна використовувати не тільки для приготування оладок, але і для овочевого рагу.

Заморожувати потрібно порціями – у залежності від того, скільки потрібно для приготування страви. Зазвичай на одну порцію йде 5 маленьких, 3 середнього розміру або один великий кабачок. Кабачок очищуємо від шкірки, виймаємо серцевину (якщо овоч молодий, серцевину можна не виймати). Нарізаємо кубиками, кружальцями або натираємо на терці.

Розміщуємо подрібнені овочі в пластикові контейнери або в поліетиленові пакети і заморожуємо. В заморозку можно додати дрібно нарізаний кріп, часник, петрушку.

Овоч

Вегетаріанські

Інгредієнти

  • один великий кабачок, заморожений кубиками
  • один пучок кропу
  • одна головка часника
  • три столові ложки борошна
  • щіпка солі
  • щіпка перцю
  • соняшникова олія, щоби посмажити.

Рецепт приготування оладок із заморожених кабачків:

  1. Кабачки висипаємо у сковороду, заливаємо їх на одну третину водою, тушкуємо, вони не стануть м’якими.
  2. Розминаємо вилкою або товкмачкою для картоплі-пюре.
  3. Перемішуємо кабачок з кропом, часником, борошном, солимо, перчимо.
  4. Розігріваємо сковороді, наливаємо дві столові ложки соняшникової олії, формуємо оладки столовою ложкою і жаримо з двох сторін.
  5. У тісто можна додати натерту моркву, натерту картоплю. Також можна додати яйце, але тоді ця страва не буде вегетаріанською.

Оладки можуть бути самостійною стравою, також їх можна подавати як гарнір. Якщо подаєте страву як гарнір, до неї можна приготувати вегетаріанський салат.

У духовці

Можна приготувати страву у духовці, цей спосіб підійде для тих, хто не хоче при приготуванні застосовувати соняшникову олію.

Інгредієнти:

  • один великий кабачок (або три середнього розміру або п’ять невеликих кабачків)
  • одне яйце
  • п’ять столових ложок борошна
  • щіпка перцю
  • щіпка солі.

Готуємо оладки із заморожених кабачків у духовці:

  1. Якщо кабачок заморожений, його потрібно розморозити (можна залишити на декілька годин у теплій кімнаті, також можна розморозити в мікрохвильовці на невеликій потужності).
  2. Кабачки повинні бути натертими на крупній терці.
  3. Відтискаємо у ситі.
  4. У глибокій мисці чи в невеликій каструлі змішуємо кабачок з яйцем, борошном, солимо, перчимо.
  5. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  6. Накриваємо деко (протвень) пергаментним листом, формуємо оладки (потрібно залишати між оладками біля трьох сантиметрів, оскільки у процесі випікання вони можуть збільшуватися у розмірі).
  7. Випікаємо протягом 20 хвилин.

Ссылка на основную публикацию