Рецепт оладок із млинцевого борошна

Як правило, оладки готуються із простого борошна із пшениці вищого ґатунку, а рецепти, представлені нижче будуть трохи відрізнятися від традиційних страв. Оладка із млинцевого борошна виходять невеликими, але пишними. Млинцеве борошно — це вже готова борошняна суміш, у складі якої є всі основні інгредієнти: сіль, цукровий пісок, пекарський порошок, суха яєчна суміш, а також сироватка в сухому виді, тому оладки з цього продукту готуються швидко. Представляємо декілька простих і різноманітних за складом інгредієнтів рецептів оладок з млинцевого борошна — домашні, на кефірі, з додаванням манки.

Домашні

Домашні

Спершу нам знадобляться наступні доступні кожної господарці продукти, які завжди можна знайти в холодильнику.

Оладки із млинцевого борошна, інгредієнти:

  • 1 яйце куряче;
  • 600 грам пшеничного борошна;
  • 50 грамів розпушувача;
  • 2 столові ложки харчової соди;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 50 грамів цукру;
  • 250 мілілітрів теплого молока;
  • 15 грамів вершкового масла.

Готовимо млинцеве борошно.

Для початку необхідно з’єднати наші підготовлені інгредієнти:

  • звичайне борошно;
  • розпушувач;
  • сода;
  • сіль;
  • цукор ( при бажанні можна замінити цукровою пудрою).

Тісто. Якщо все правильно зробити, тісто вийде за консистенцією приблизно як густа сметана.

З борошняної суміші, вийде приблизно п’ятнадцять млинців.

Рецепт приготування:

  • беремо наше млинцеве борошно;
  • додаємо яйце, воду й тепле молоко;
  • перемішуємо, щоб не було грудочок;
  • приєднуємо ложку попередньо розтопленого вершкового масла.

Масло нам потрібно для того, щоб покращити смак блюда й уникнути липкості під час процесу випікання, наявність вершкового масла зробить їх продукт елатичним і не дозволить млинцям розірватися при перекиданні.

Процес випікання:

  • беремо трохи тіста й наливаємо його на сковороду;
  • одну сторону випікаємо одну хвилину, другу — півхвилини;
  • щоб розпізнати момент готовності до перевертання — стежте за пухирцями, які з’являються на поверхні млинця: коли пухирців стане багато — значить настав час перевертати.

Подача до стола. Коли наші млинці готові, їх можна подавати з варенням, джемом, кленовим сиропом, медом, згущеним молоком, сметаною й просто посипавши зверху цукром. А також зробити начинку на вибір: солодкий сир, ягоди, запечений гарбуз або натерте на грубій терці яблуко.

З кефіром

На кефірі

Щоб приготувати страву, нам потрібно:

  • 1 склянка кефіру;
  • 500 грам млинцевого борошна;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 3 курячих яйця середнього розміру;
  • половина склянки рослинної олії.

Рецепт приготування:

  • кефір повинен бути теплим (у зимовий час можна заздалегідь витягти кефір з холодильника й покласти його на батарею), можна злегка підігріти його в каструльці на плиті протягом декількох хвилин, постійно помішуючи;
  • яйця збити вінчиком до однорідної консистенції й додати їх в кефірну масу;
  • цукор з’єднати з рідкою частиною поступово додаючи, добре все перемішати;
  • всипати частинами млинцеве борошно;
  • усе перемішати до густої однорідності;
  • у готове тісто додати рослинну олія, приступаємо до процесу готування наших млинців;
  • столовою ложкою викладаємо тісто на попередньо змащену олією розігріту сковороду (при наступних порціях жир можна не додавати, оскільки олія є в тісті).

Декілька корисних порад:

  • готуючи тісто, потрібно стежити за кількістю борошна, тісто повинно мати консистенцію, як густа сметана, якщо тісто більш рідке, потрібно додати борошна, якщо більш рідке — можна додати молоко або кефір;
  • додавання в тісто олії є необов’язковим кроком у процесі приготування млинців, можна змащувати сковороду при кожному випіканні, однак млинці тоді можуть бути жирними;
  • змащувати сковороду олією можна силіконовим кулінарним пензликом, це дозволить зменшити кількість олії і страва буде менш калорійною.

Зі сметаною

З манки й млинцевого борошна

Наступний нескладний рецепт підійде більше для дитячої аудиторії. З манкою оладки часто готують в Центральній Росії.

Інгредієнти:

  • 300 мілілітрів кефіру кімнатної температури;
  • 3 столових ложки манної крупи;
  • 2 столові ложки млинцевого борошна;
  • 1 чайна ложка харчової соди;
  • 3 – 4 чайних ложок цукру:
  • 2 невеликих яйця;
  • 1 столова ложка рафінованої рослинної олії;
  • кількість солі — на око, для смаку.

Приготування:

  • у глибокій ємності яйця добре збиваємо із цукром до повного розчинення;
  • додаємо сіль, кефір і соду (вона загаситься безпосередньо в самому кефірі, без необхідності використовувати оцет);
  • потім треба додати манку, просіяне борошно, рослинну олію, перемішуємо.

Жаримо по одній хвилині з кожного боку.

Ссылка на основную публикацию