Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Оригінальні оладки темного кольору можна зробити із лляного борошна, вони по зовнішньому вигляду схожі на шоколадні. Страва багата на мікроелементи й клітковину, має оригінальний смак.
Інгредієнти
Щоб приготувати оладки із лляного борошна, підготуйте:
- 1 яйце
- 1 склянка лляного борошна (160 грамів)
- чверть склянки пшеничного борошна
- 1/2 літра кислого молока
- 1 столова ложка рослинної олії для тіста
- 1 столова ложка рослинної олії для випіканя
- 1 столова ложка цукру
- щіпка солі.
Приготування
Готуємо:
- в одне яйце додаємо цукор, сіль, рослинну олію, перемішуємо
- додаємо кисле молоко, знову мішаємо
- сиплемо пшеничне борошно, замішуємо рідке тісто
- додаємо лляне борошно, перемішуємо до густого тіста
Жаримо на рослинній олії.
Це цікаво
Льон у нас асоціюється з міцним і корисним одягом. Але також із цієї рослини роблять борошно й олію. Борошно з льону не так популярне, як із пшениці, оскільки воно є продуктом, який в основному використовують при різних дієтах. Але його можна використовувати й просто так, заміняючи пшеничну або ж додаючи в продукт, який ми готуємо, суміш лляного і пшеничного борошна. З борошна також роблять лицьові маски в косметології, використовують у дієтичному харчуванні, яке спрямовано на схуднення.
Ціна 74 грн. + 3 подарунки
відправка Укрпоштою 40 грн.
Потрібно відрізняти перемелене насіння й борошно, адже льон — це не пшениця, у зернах біля половини від об’єму становить лляна олія. Якщо насіння перемолоти в домашніх умовах, таке борошно буде жирним й не може зберігатися довго. Борошно з магазину знежирене, його можна застосовувати у випічці й воно призначене для тривалого зберігання.
Користь борошна:
- калорійність борошна — 270 кілокалорій проти 360 кілокалорій пшеничної, виходить, якщо в страві зробити заміну, воно буде менш ситним,
- є вітаміни А, Е, групи В, у тому числі фолієва кислота,
- мікроелементи — калій, цинк, магній і інші,
- вуглеводи, які містяться в борошні, більш підходять для вживання діабетиками, ніж ті, що в інших злаках,
- у борошні багато білка,
- клітковина допомагає в травленні,
- є жирні кислоти, антиоксиданти.
Випічка із цього борошна темного, шоколадного кольору, але якщо його додати у невеликих кількостях, це борошно буде перешкоджати черствінню хлібо-булочного виробу й не занадто вплине на зовнішній вигляд.
Вплив на організм:
- корисно впливає на роботу травної системи, борошно з льону їдять при гастритах, виразках, вживають при дієтах, пов’язаних зі схудненням,
- селен, що міститься в продукті, перешкоджає розвитку пухлин, тому борошно вживають як дієтичну добавку при лікуванні онкологічних захворювань (однак воно не лікує, це не ліки),
- магній і калій допомагають працювати серцевому м’язу, тому льон вживають, якщо є загроза серцево-судинних захворювань,
- борошно допомагає знизити рівень холестерину, тому його використовують для профілактики тромбозу,
- зміцнюються кровоносні судини — для цього організм використовує наявні у продукті жирні кислоти,
- борошно вживають діабетики,
- для схуднення борошно додають у випічку (вона стає менш калорійною), а також вживають у сирому виді, змішуючи з кефіром.
Використання в кулінарії — каші, запіканки, млинці, оладки, випічка, котлетне панірування.
Протипоказання — камені в жовчному міхурі, камені в нирках. Потрібно пам’ятати, що борошно — не ліки, а всього лише дієтична добавка, тому не займайтеся самолікуванням, а використовуйте як корисний для здоров’я продукт.