Рецепт оладок із курячого фаршу

Курячі оладки – кулінарний виріб, схожий на котлету. Їх їдять як самостійну страву, з гарнірами, овочевими салатами, використовують для приготування бутербродів. Оладки з курячого фаршу — класичні, кабачкові, із сиром, дієтичні.

Вечеря

Класичні

Для приготування класичних оладок з курячого фаршу потрібні продукти:

  • 500 грамів фаршу з м’яса курки;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка майонезу (майонез краще зробити самому);
  • 2 столові ложки борошна або крохмалю (можна взяти одну столову ложку борошна й одну столову ложку крохмалю);
  • 1,5 чайної ложки розпушувача тіста;
  • 1 ріпчаста цибулина або пучок зеленої цибулі;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • щіпка солі;
  • щіпка перцю.

Приготування:

  1. Інгредієнти підготувати за списком. цибулину очистити від лушпайки, якщо ми в рецепті використовуємо зелену цибулю, її потрібно промити й просушити.
  2. Фарш повинен бути хорошої якості (найкраще його зробити з філе), фарш краще зробити самому, пропустивши філейне м’ясо через м’ясорубку, або подрібнивши за допомогою блендера. Додаємо до фаршу борошно або крохмаль (крохмаль може бути картопляним або кукурудзяним). Додаємо розпушувач, яйце, солимо, перчимо.
  3. Розмішуємо курячий фарш, додаємо майонез. Щоб блюдо було менш калорійним, майонез можна не додавати.
  4. Потрібно дрібно нарізати лук і додати його до фаршу, перемішати, залишаємо на 10 хвилин.
  5. Наливаємо в сковороду олію й розігріваємо. Викладаємо фарш на сковороду столовою ложкою. Обсмажуються коржі на невеликому вогні, кожна сторона готується приблизно 4 хвилини.
  6. Готові оладки посипаємо зеленню.

Можна замість курячого філе використовувати субпродукти (серце, печінка).

З помідорами

Кабачкові

Для приготування кабачкових оладок будуть потрібні інгредієнти:

  • 1 філе курки;
  • 1 середній кабачок;
  • 3 столові ложки пшеничного борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Філе помити, перемолоти в м’ясорубці.
  2. Помити кабачок, натерти на тертці, віджати сік.
  3. У широкій мисці змішати фарш, натертий кабачок і яйця.
  4. Додати борошно й спеції, перемішати.
  5. Викласти фарш на підігріту сковороду з олією і присмажити з кожного боку.

У цьому рецепті кабачок можна замінити на гарбуз, гриби, картоплю.

Із сиром

Для приготування курячих оладок із сиром знадобляться продукти:

  • 500 грамів курячого філе;
  • 100 грамів твердого сиру або 1 плавлений сирок;
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки з гіркою пшеничного борошна (або крохмалю);
  • 3 столові ложки сметани (або домашнього майонезу);
  • 1 маленька цибулина;
  • 2 зубчика часника;
  • сіль;
  • перець;
  • 3 столові ложки соняшникової олії.

Готування:

  1. Філе промити, просушити й дрібно нарізати ножем.
  2. Потерти на великій тертці 100 грамів сиру й покласти у подрібнене філе. Якщо використовуємо плавленийсирок, то можна його дрібно нарізати ножем.
  3. До філе й сиру додаємо яйця, борошно (або крохмаль), сметану (або домашній майонез), натерті на дрібній тертці цибулину й часник, солимо, перчимо, перемішуємо.
  4. Жаримо на середньому вогні із двох сторін.

Оладки із сиром можна вживати з гарніром або овочевим салатом.

Дієтичні

Для приготування дієтичних оладок потрібні продукти:

  • 200 грамів фаршу з курки;
  • 60 грамів вівсяних пластівців або 30 грамів висівок;
  • 1 яйце;
  • 100 мілілітрів кефіру (або несолодкого йогурту);
  • 1 цибулина;
  • сіль;
  • перець.

Приготування:

  1. Пластівці або висівки залити кефіром (йогуртом), залишаємо на 15 хвилин.
  2. Дрібно нарізати або натерти на дрібній тертці цибулину, змішати з курячим фаршем.
  3. Додати яйце й пластівці або висівки.
  4. Посолити, поперчити, перемішати.
  5. Оладки жаряться на сковороді з антипригарним покриттям без олії (краще трохи олії додати) або в духовці при температурі 180° приблизно 20 хвилин.

Ссылка на основную публикацию