Рецепт кукурудзяних оладок

Кукурудза багата необхідними людському організму речовинами. У сушеному виді вона продається у вигляді крупи й борошна, з яких можна приготувати дуже смачні оладки й млинці. Випічка із кукурудзи має яскраво-жовтий колір і особливий характерний смак. Оладки можна пекти з готової каші, а млинці – тільки з борошна, при цьому тісто роблять по таких самих рецептах, як на борошняні оладки, але розводять молоком або водою, тому тісто для млинців виходить рідшим, воно розтікається по всьому днищу сковорідки і палянички виходять тоншими. А тісто на оладки густіше, відповідно вони виходять товщими і меншими за розмірами.

Сніданок

Зміст

Інгредієнти

Щоб приготувати оладки з кукурудзяної крупи по цьому рецепту, спочатку треба буде зварити крупу, а з неї готувати тісто для оладок.

Знадобляться наступні продукти:

  • 250 г кукурудзяної крупи;
  • 250 мілілітрів молока;
  • 1 яйце;
  • жменя ізюму;
  • 1 столова ложка цукру-піску;
  • щіпка солі;
  • 2-3 столових ложки пшеничного або кукурудзяного борошна для того, щоб обвалювати тісто перед жаркою;
  • рослинна олія – для випікання.

Інгредієнт

Приготування

Готуємо страву:

  1. У кипляче молоко всипати крупу, цукор і сіль, варити на повільному вогні 30-40 хвилин, постійно помішуючи. Кукурудзяна маса повинна вийти густа. При необхідності, якщо вона в процесі варіння стає надто густою, а крупа ще не доварилася, можна підлити гарячого молока або води. Готову кашу остудити до кімнатної температури.
  2. Поки крупа вариться, потрібно замочити в гарячій воді ізюм, якщо він сухуватий. Якщо м’який – намочувати його не потрібно.
  3. Вбити в кашу яйце й додати ізюм, ретельно перемішати масу.
  4. Столовою ложкою брати тісто, класти в мисочку з борошном, обвалювати й формувати руками плоскі овальні палянички.
  5. Жарити на розпеченій сковороді в маслі – із двох сторін до появи золотавої скоринки.

Для обвалювання оладок краще брати не пшеничне, а кукурудзяне борошно. Смажити можна на вершковому маслі.

З каші

Спекти оладки з кукурудзяної каші по цьому рецепту можна із уже готової каші, звареної з кукурудзяної крупи. У кашу вбити 1 яйце й додати борошна стільки, скільки знадобиться, щоб вийшло не дуже круте тісто. За смаком додати цукор і сіль. Ретельно вимішати в однорідну масу.

Руками скачати з маси невеликі кульки, обсипаючи кожну борошном. Викладати їх на дошку, підготувати в такий спосіб кульки з усього тіста.

Розжарити сковороду з рослинною олією, брати по одній кульці, розплющувати руками, роблячи коржик і ставити жаритися на сковорідку. Обсмажувати оладки із двох сторін до золотавого кольору.

Звичайно кукурудзяні оладки роблять солодкими, тому подавати їх можна зі сметаною, варенням і сиропом. Смачні вони й гарячі і охолоджені. Ті, хто віддає перевагу солоним оладкам, може замість цукру додати трохи солі. Ці оладки сонячно-жовтого кольору і з апетитним запахом подобаються й дітям, і дорослим.

Ссылка на основную публикацию