Рецепт оладок із кабачків та картоплі

Оладки — це завжди ситно та смачно. Для організму дуже корисна клітковина, якою багаті овочі. Кабачок сприяє виведенню з організму холестерину, покращує травлення. В ньому багато вітамінів А, С, мікроелементів. Картопля містить вітаміни В, фолієву кислоту, різноманітні органічны кислоти. Завдяку вмісту цих корисних речовин в організмі нормалізується обмін речовин. Представляємо рецепти картопляно-кабачкових оладок – класичні, пишні, грецькі.

З помідорами

Класичні

Для приготування за класичним рецептом потрібні такі продукти:

  • 1 куряче яйце
  • 1 невеликий кабачок
  • 2 картоплини
  • 4 столові ложки пшеничного борошна
  • щіпка солі
  • половина склянки соняшникової олії, щоби посмажити.

Приготувати оладки за класичним рецептом зовсім не складно, ось що потрібно зробити:

  1. Вимиті і почищені кабачок і картоплини подрібнити в блендері чи на дрібній терці.
  2. Збити окремо яйце і влити його в подрібнені овочі.
  3. Додати борошно і посолити, весь час помішуючи.
  4. Розігріти сковороду. Налити стільки олії, щоби вона вкривала дно. Столовою ложкою викласти тісто. Обжарити на середньому вогні з кожного боку протягом однієї хвилини.
  5. Для кожної нової порції підливати ще трохи олії.

Знаючи базовий спосіб приготування, у подальшому можна міняти інгредієнти. Можна додавати дрібно нарізану петрушку, базилік, кінзу.

У сковороді

Пишні

Цей рецепт підійде для любителів хрусткої кірочки. Його секрет у додавання кукурудзяного борошна. Потрібні наступні продукти:

  • 2 невеликих кабачка
  • 2 середнього розміру картоплини
  • 1 склянка скислого молока
  • половина ріпчастої цибулі
  • 1 яйце
  • 1 склянка кукурудзяного борошна
  • 2 маленьких зубчика часника
  • щіпка соди
  • сіль і перець за смаком
  • соняшникова олія.

Готуємо оладки:

  1. Натираємо на дрібній терці кабачки и картоплю (можна перемолоти у м’ясорубці).
  2. Посолити овочі і залишити на 10 хвилин.
  3. В цей час окремо збити яйце з молоком, додати борошно і соду.
  4. Обсмажити дрібно нарізану цибулю і часник до золотистого кольору.
  5. З миски з натертими картоплею і кабачком злити сік.
  6. З’єднати всі підготовані інгредієнти, поперчити.
  7. На розігріту сковороду наливаємо трохи олії, викладуємо з тіста невеликі палянички і обжарюємо на несильному вогні, поки вони не стануть рум’яними.

У національній кухні середземноморських країн часто у тісто додають твердий або білий сир (творог).

Грецькі

Інгредієнти:

  • 2 молодих кабачка
  • 1 картоплина
  • 1 цибулина
  • 100 — 150 грамів тертого сиру
  • 2 яйця
  • 200 грамів паніровочних сухарів
  • по 1 пучку петрушки та кропу
  • декілька листочків м’яти
  • щіпка солі та щіпка перцю
  • 5 столових ложок соняшникової олії, щоб посмажити.

Цей варіант оладок потрібно готувати так:

  1. Натерти на терці кабачки та картоплю. Посолити і почекати 10 — 15 хвилин, поки овочі не пустять сік.
  2. Відкинути овочеву масу на сито, щоби рідина стекла, добре відтиснути.
  3. Постійно перемішуючи, додати натерту цибулю, дрібно нарізану зелень, паніровочні сухарі, яйця, тертий сир, посолити, поперчити.
  4. У процесі приготування у мисці з тістом буде з’являтися новий сік. Його потрібно обережно вичерпувати ложкою.
  5. На розігріту сковороду додати трохи олії. Столовою ложкою формуємо оладки, обжарюємо з двох сторін до золотистого кольору.
  6. Викласти на решітку або паперові салфетки, щоби вони увібрали лишній жир.

 

Ссылка на основную публикацию