Рецепт оладок із горохового борошна

Оладки виходять хрусткими й небагато розсипчастими через наявність горохового борошна. Горохове борошно містить велику кількість мікроелементів і вітамінів. Лікарі вважають горохове борошно хорошим продуктом для дієтичного харчування. Горох містить рослинний білок, який добре засвоюється. Пшеничне борошно, яке також входить до складу оладок, містить вітаміни групи В, які відповідають за діяльність нервової системи й покращують стан нігтів, волосся й шкіри. Представляємо рецепти горохових оладок — класичні, з начинкою, з картоплею.

Із зеленню

Класичні

Для приготування оладок з горохового борошна знадобляться інгредієнти:

  • 250 грам горохового борошна
  • 50 грам пшеничного борошна
  • ½ чайної ложки кмину
  • ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
  • ½ чайної ложки солі
  • один пучок петрушки або кінзи (дрібно нарізаної, можна брати висушену)
  • 1 чайна ложка натертого свіжого імбиру
  • 2 штуки невеликих помідорів
  • 1 штука болгарського перцю
  • 350 мілілітрів холодної води
  • оливкову олію, щоби пожарити.

Рецепт приготування:

  1. Горохове й пшеничне борошно змішати, до суміші додати спеції й зелень.
  2. Помішуючи, поступово додавати холодну воду до одержання однорідної маси. Повинне вийти густе, схоже за зовнішнім виглядом на сметану, тісто для оладок.
  3. Опустити помідори в окріп на 2 хвилини. Потім обережно зняти з них шкірочку й натерти на середній тертці.
  4. Болгарський перець дрібно нарізати.
  5. Помідори, болгарський перець і імбир додати до тіста.
  6. Добре перемішати суміш.
  7. На сковороді на середньому вогні розігріти олію. Потім викласти ложкою тісто на сковороду. 1 столова ложка – один оладок.
  8. Обсмажувати оладки спочатку з однієї сторони до появи золотавої скоринки, після цього перевернути на іншу сторону.

Таку страву добре подавати з овочами. З даної кількості інгредієнтів виходить біля 20 оладок. Приготування займе приблизно 40-45 хвилин. Запропонований варіант приготування оладок з горохового борошна підходить для вегетаріанського харчування, оскільки не містить у складі продуктів тваринного походження.

Смачні

З начинкою

Щоб приготувати оладки з горохового борошна на кефірі Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 2 склянки кефіру
  • 4 столові ложки горохового борошна
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 2 курячих яйця
  • 100 грам ковбаси (можна копченої)
  • ½ чайної ложки соди
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • рослинна олія для того, щоб пожарити
  • лимонний сік.

Рецепт приготування:

  1. Змішати в мисці кефір і яйця. Додати сіль, соду, цукор і рослинну олія, збити віночком суміш. Продовжувати перемішувати, поступово додаючи горохове й пшеничне борошно.
  2. Тісто повинно вийти схожим за консистенцією на сметану. Якщо приготувати тісто саме так, то оладки будуть пишними й красивими.
  3. Дати тісту спокій на 10-15 хвилин.
  4. Додати в тісто соду, погашену лимонним соком. Ретельно перемішати.
  5. Дрібно нарізати ковбасу й додати в тісто. Добре перемішати.
  6. Прогріти сковороду, налити олію. Обсмажувати оладки до появи золотавої скоринки, потім перевернути на іншу сторону.

Подавати оладки можна зі сметаною, овочами або зеленню. Страва виходить смачною і ситною!

З картоплею

Оладки, приготовлені по нашому рецепту, незвичайні на смак, але якщо вам приїлися звичайні млинці, рекомендуємо спробувати!

Для готування горохових оладок вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 200 грамів горохового борошна
  • 2 склянки холодної води
  • 2 штуки картоплі
  • 2 штуки помідорів
  • спеції за смаком
  • сіль за смаком
  • соняшникова олія, щоб пожарити.

Оладки з горохового борошна, рецепт приготування:

  1. Змішати борошно, спеції й сіль.
  2. Постійно перемішуючи, вливати воду. Необхідно стежити, щоб не утворювалися грудочки. Тісто повинне бути однорідним і густим, як сметана.
  3. Очистити картоплю й натерти її на дрібній тертці (можна перемолоти в м’ясорубці).
  4. Помідори попередньо залишити в гарячій кип’яченій воді, потім зняти з них шкірочку й натерти на дрібній тертці.
  5. Додати овочі до тіста й перемішати. Суміш не повинна бути рідкою, при необхідності потрібно додати борошно.
  6. Розігріти сковороду, змастити її олією і випікати оладка.

Подавати страву можна зі сметаною або зі свіжими овочами.

Ссылка на основную публикацию