Рецепт оладок із дитячої суміші та каші

Представляємо рецепти оладок з дитячої суміші – молочні, кефірні, яблучні, бананові. Страву можна подавати з медом, варенням, згущеним молоком.

На кефірі

 

Молочні

Інгредієнти:

  • 1 склянка дитячої суміші
  • половина склянки борошна
  • одна склянка молока
  • 1 яйце
  • Щіпка солі
  • третина чайної ложки соди
  • соняшникова олія, щоби пожарити.

Приготування:

  1. В одній глибокій мисці змішуємо борошно і дитячу суміш.
  2. В іншій глибокій мисці змішуємо молоко, яйце, соду, солимо, перемішуємо.
  3. Змішуємо дитячу суміш з молоком.

Жаримо на соняшниковій олії.

Сніданок

Кефірні

Оладки з дитячої каші і молочної суміші з кефіром. Інгредієнти:

  • 2 столові ложки дитячої рисової або дитячої кукурудзяної каші
  • 2 столові ложки молочної суміші
  • одна склянка кефіру
  • половина чайної ложки соди
  • 2 столові ложки цукру
  • 4 столові ложки соняшникової олії (половину соняшникової олії потрібно додати в тісто, половину – на сковороду перед смаженням)
  • щіпка солі.

Приготування:

  1. Змішуємо дитячу кашу, дитячу суміш і борошно.
  2. Постійно перемішуючи, додаємо яйця, соду, цукор, дві столові соняшникової олії, солимо.

Розігріваємо сковороду, наливаємо дві столові ложки соняшникової олії і жаримо оладки.

З полуницями

Яблучні

Інгредієнти:

  • 1 яблуко
  • половина склянки дитячої каші (краще взяти гречану)
  • півтори склянки борошна
  • 2,5 склянки молока
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка соди
  • Щіпка солі
  • 2 столові ложки цукру.

Готуємо яблучні млинці:

  1. Очищаємо яблуко від шкірки, виймаємо серцевину, натираємо на крупній терці.
  2. Змішуємо борошно і молочну кашу в широкій глибокій мисці.
  3. Вливаємо молоко, перемішуємо.
  4. Додаємо яблука, яйця, соду, цукор, солимо, перемішуємо.

Жаримо на соняшниковій олії.

Яблука

Бананові

Інгредієнти:

  • один банан
  • одна склянка дитячої суміші
  • одна склянка борошна
  • одна склянка молока
  • 2 яйця
  • Половина чайної ложки соди
  • сік із половинки лимоа
  • соняшникова олія для смаження.

Приготування:

  1. Змішуємо дитячу суміш і борошно
  2. Блендером подрібнюємо банан, додаємо молоко, яйце, солимо.
  3. Половину чайної ложки соди гасимо соком з половинки лимона, додаємо до молока.
  4. Додаємо молоко до борошна, замішуємо тісто.

Жаримо на соняшниковій олії.

Корисні поради

Корисні поради:

  1. Замість соняшникової олії для смаження оладок можна використовувати оливкову олії, вершкове масло, суміш соняшникової олії та вершкового масла, смалець.
  2. Тісто можна замішувати на жовтках, а білки збивати окремо і акуратно вмішувати в тісто перед смаженням, оладки зі збитими білками будуть м’якими з повітряною консистенцією.
  3. Замість соди можна давати розпушувач (порошок для печива).
  4. Готові оладки можна змащувати невеликою кількістю розтопленого вершкового масла.
  5. Готові оладки найкраще подавати з медом і посипати подрібненими горішками, кунжутом, соняшниковим насінням.

Ссылка на основную публикацию