Представляємо рецепти оладок з дитячої суміші – молочні, кефірні, яблучні, бананові. Страву можна подавати з медом, варенням, згущеним молоком.
Молочні
Інгредієнти:
- 1 склянка дитячої суміші
- половина склянки борошна
- одна склянка молока
- 1 яйце
- Щіпка солі
- третина чайної ложки соди
- соняшникова олія, щоби пожарити.
Приготування:
- В одній глибокій мисці змішуємо борошно і дитячу суміш.
- В іншій глибокій мисці змішуємо молоко, яйце, соду, солимо, перемішуємо.
- Змішуємо дитячу суміш з молоком.
Жаримо на соняшниковій олії.
Кефірні
Оладки з дитячої каші і молочної суміші з кефіром. Інгредієнти:
- 2 столові ложки дитячої рисової або дитячої кукурудзяної каші
- 2 столові ложки молочної суміші
- одна склянка кефіру
- половина чайної ложки соди
- 2 столові ложки цукру
- 4 столові ложки соняшникової олії (половину соняшникової олії потрібно додати в тісто, половину – на сковороду перед смаженням)
- щіпка солі.
Приготування:
- Змішуємо дитячу кашу, дитячу суміш і борошно.
- Постійно перемішуючи, додаємо яйця, соду, цукор, дві столові соняшникової олії, солимо.
Розігріваємо сковороду, наливаємо дві столові ложки соняшникової олії і жаримо оладки.
Яблучні
Інгредієнти:
- 1 яблуко
- половина склянки дитячої каші (краще взяти гречану)
- півтори склянки борошна
- 2,5 склянки молока
- 2 яйця
- 1 чайна ложка соди
- Щіпка солі
- 2 столові ложки цукру.
Готуємо яблучні млинці:
- Очищаємо яблуко від шкірки, виймаємо серцевину, натираємо на крупній терці.
- Змішуємо борошно і молочну кашу в широкій глибокій мисці.
- Вливаємо молоко, перемішуємо.
- Додаємо яблука, яйця, соду, цукор, солимо, перемішуємо.
Жаримо на соняшниковій олії.
Бананові
Інгредієнти:
- один банан
- одна склянка дитячої суміші
- одна склянка борошна
- одна склянка молока
- 2 яйця
- Половина чайної ложки соди
- сік із половинки лимоа
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Змішуємо дитячу суміш і борошно
- Блендером подрібнюємо банан, додаємо молоко, яйце, солимо.
- Половину чайної ложки соди гасимо соком з половинки лимона, додаємо до молока.
- Додаємо молоко до борошна, замішуємо тісто.
Жаримо на соняшниковій олії.
Корисні поради
Корисні поради:
- Замість соняшникової олії для смаження оладок можна використовувати оливкову олії, вершкове масло, суміш соняшникової олії та вершкового масла, смалець.
- Тісто можна замішувати на жовтках, а білки збивати окремо і акуратно вмішувати в тісто перед смаженням, оладки зі збитими білками будуть м’якими з повітряною консистенцією.
- Замість соди можна давати розпушувач (порошок для печива).
- Готові оладки можна змащувати невеликою кількістю розтопленого вершкового масла.
- Готові оладки найкраще подавати з медом і посипати подрібненими горішками, кунжутом, соняшниковим насінням.