Рецепт гарбузових дієтичних оладок

Гарбуз має корисні властивосі. Він виводить воду й сіль із організму, тому його призначають людям, що страждають нефритами й пієлонефритами. Завдяки високому змісту каротину гарбуз рекомендується для людей зі слабким зором, клітковина надає допомогу в переварюванні їжі, із за допомогою заліза підвищується гемоглобін у крові, магній благотворно впливає на посудини. Гарбуз також містить у собі багато органічних кислот і вітамінів. У ньому багато цукру, тому гарбуз не рекомендуються до споживання діабетикам. Печений гарбуз добре впливає на травлення (цей овоч створює живильну для середовище мікрофлори, яка допомагає в травленні), тому його можна їсти при будь-яких дієтах (крім діабетичної). Представляємо рецепти гарбузових дієтичних оладок — класичні, із сиром, курячі, на кефірі, яблучні.

Овочеві

Класичні

Для приготування класичних гарбузових оладок нам потрібні продукти:

  • яєць курячих – 2 штуки;
  • гарбуза – 500 грамів;
  • борошна пшеничної – 5 столових ложок;
  • солі – ½ чайної ложки;
  • приправи – за смаком (можна використовувати корицю, ваніль, кардамон)

Оладки з гарбуза, приготування:

  1. Натерти гарбуз на грубій терці.
  2. З’єднати всі продукти, має вийти щільне тісто.
  3. Посмажити на сковорідці з двох боків.
  4. Оладки вживати гарячими або холодними, поливши сметаною.,

З ягодами

Із сиром

Для приготування дієтичних гарбузових оладок  із сиром нам потрібні продукти:

  • гарбуза – 200 грам;
  • сиру знежиреного — 200 грам;
  • яєць курячих – 1 штука;
  • пшеничного борошна – 4-5 столових ложок;
  • солі – ½ чайної ложки;
  • цукру – одну столову ложку;
  • рослинна олія для випікання.

Приготування:

  1. Гарбуз – свіжий або відварений – дрібно нашаткувати.
  2. Гарбузову масу посолити, додати цукру, а потім перетерти із сиром.
  3. Можна приправити за смаком, використовуючи кардамон, мускатний горіх або корицю (найкраща приправа для цієї страви – кориця).
  4. За консистенцією тісто буде нагадувати густу сметану.
  5. Руками, змоченими у воді, формуємо оладки.
  6. Оладки готовити на сковорідці до рум’яного кольору.
  7. Вживати страву можна гарячою або холодною зі сметаною, медом, джемом.

Оладки по цьому рецепту можна приготувати, замінивши деякі інгредієнти, і, зменшивши таким чином, калорійність блюда:

  • вівсяні пластівці або висівки замінять пшеничне борошно;
  • жарити можна буде на сухій сковороді, якщо в тісто налити ложку рослинної олії;
  • від цукру можна відмовитися, або замінити його сухофруктами.

Сир

Курячі

Для приготування дієтичних гарбузових оладок з куркою нам потрібні продукти:

  • куряче філе – 300 грамів;
  • пшеничне борошно – 4 столових ложки;
  • гарбуз – 500 грамів;
  • яйця курячі – 4 штуки;
  • цибуля шалот – 1 штука;
  • щіпка солі;
  • зелень.

Приготування:

  1. Філе курки відварити в солоній воді зі спеціями (на ваш розсуд – паприкою, кмином, коріандром).
  2. Відварене м’ясо й лук нарізати дуже дрібно.
  3. Гарбуз натерти на тертці.
  4. З’єднати всі інгредієнти.
  5. Обсмажувати із двох сторін, накривши сковороду кришкою.
  6. Подавати на стіл зі сметаною й зеленню.

Смачні

На кефірі

Для готування дієтичних гарбузових оладок на кефірі нам потрібні продукти:

  • гарбуза – 400 грамів;
  • борошна пшеничному – ¾ склянки;
  • яєць курячих – 2 штуки;
  • кефіру – 100 милілітрів;
  • цукру – 2 столові ложки;
  • пакетик ванільного цукру;
  • апельсинової цедри – 1 – 2 чайних ложки;
  • солі – одну щіпку;
  • трохи соняшникової олії.

Готуємо оладки:

  1. Натерти на дрібній тертці сирий гарбуз.
  2. Поставити його в мікрохвильовку на 3-4 хвилини для розм’якшення.
  3. З’єднати яйця, кефір, цукровий пісок, ванілін.
  4. Отриману суміш збити міксером.
  5. Додати в збиту масу борошно, сіль, цедру й перемішати.
  6. З’єднати отримане тісто з гарбузом.
  7. Розігріти сковороду й викладати на неї тісто.
  8. Готувати на сковорідці до рум’яного кольору.
  9. Їсти варенням, медом або сметаною.

Яблучні

Для приготування дієтичних гарбузових оладок з яблуками нам потрібні продукти:

  • гарбуза – 300 грамів;
  • невелике яблуко – 1 штука;
  • борошна пшеничному – 4 столових ложки;
  • яєць курячих – 1 штука;
  • кориці – ½ чайної ложки
  • рослинна олія для того, щоб посмажити.

Оладки з гарбуза з яблуками, приготування:

  1. Нарізати гарбуз кубиками й запекти в духовці до м’якості.
  2. Яблуко потрібно очистити й дрібно нашаткувати.
  3. З гарбуза зробити пюре за допомогою блендера.
  4. Гарбузову масу посолити, додати в неї борошно, яйце, яблуко й приправити корицею.
  5. Усі інгредієнти добре перемішати.
  6. Обсмажити з двох боків до утворення рум’яної скоринки.
  7. Подавати до столу з варенням, медом або сметаною.

Ссылка на основную публикацию