Рецепт фруктових оладок

Невеликі млинці круглої форми називають оладками. Оладки бувають із тіста дріжджового і недріжджового, круп’яні — із пшона, манні, гречані, рисові, вівсяні, овочеві — картопляні, моркв’яні, кабачкові, фруктові або ягідні — з додавання в тісто фруктів або ягід.

З ягодами

Рекомендації

  1. Перш ніж викладати тісто на сковороду з рослинною рафінованою олією, олію. У цьому випадку фруктові оладки вийдуть апетитними й рум’яними. До того ж вони швидко прожаряться.
  2. Щоб надлишки жиру були прибрані з оладки, після випікання їх потрібно розмістити на серветці.
  3. До оладок слід подавати мед, сметану або варення.
  4. Млинці можна не тільки обсмажувати на сковорідці, але готовити в мікрохвильовій печі, електровафельниці, спекти в духовій шафі.
  5. Оладки можна заготовлювати взапас. Потрібно приготувати велику порцію й частину заморозити. При потребі потрібну кількість розморозити в мікрохвильовці або розігріти на сковороді з додаванням невеликої кількості рафінованої олії. Перед заморожуванням оладки потрібно остудити в холодильнику.

З малиною

Приготування

Щоб приготувати фруктові оладки, нам потрібні продукти:

  • фрукти: яблука, груші й банани – по 100 грамів кожного виду
  • курячі яйця – 3 штуки
  • кефір – 100 грамів
  • мінеральна вода з газом – 100 грамів
  • цукор або цукрова пудра – 50 грамів (інгредієнт не обов’язковий, цукор у блюдо можна не додавати)
  • борошно – 150 грамів
  • рафіноване соняшникове масло – 75 грамів (щоб посмажити).

Оладки із фруктами, приготування:

  1. Вимити й почистити від шкірки, насіння і серцевини фрукти, натерти на великій тертці.
  2. У мисці для блендера з’єднати всі фрукти із сирими яйцями, зіллю й цукром. Збити блендером продукти до однорідної консистенції.
  3. До фруктово-яєчної маси додати кефір, мінеральну газовану воду й борошно. Перемішати, вийде тісто, яке по консистенції нагадує густу сметану.
  4. Залишаємо тісто на 20 хвилин. За цей час прогріваємо сковорідку із соняшниковою олією (прогрівати потрібно не 20 хвилин, а декілька хвилин, поки олія в сковороді не прогріється).
  5. Тісто на сковороду викладаємо ложкою, жаримо із двох боків.

Рекомендації

  1. Замість зазначеної фруктової суміші можна використовувати будь-які ягоди або фрукти (яблука, персики, абрикоси, зливи).
  2. Якщо додати олію в тісто оладок, то жарити їх можна на сухій сковороді.
  3. Після обсмажування кожної партії оладок у сковороду необхідно потроху додавати рослинну олію.
  4. Подавати оладки можна з йогуртом, сметаною, згущенкою, варенням, медом.
  5. Страву можна посипати корицею й цукровою пудрою
  6. Замість кефіру можна використовувати молоко або кисляк.
  7. У тісто для фруктових оладок іноді додають перемелений геркулес (вівсянку) або трохи висівок.
  8. У тісто можна додавати мед, корицю й горіхи.

Ссылка на основную публикацию