Рецепт дутих оладок

Дуті оладки, як правило начиняють солодкими начинками, подають із солодким соусом. Але ця страва не обов’язково повинна бути десертом. Ці млинці можна начиняти й ситними начинками: сиром, паштетом, овочами, рибою або куркою. Іноді можна взагалі не начиняти такі булочки (цей вид оладок іноді називають порожніми булочками). Представляємо рецепти дутих оладок, приготованих у духовці й на сковороді.

В духовці

У духовці

Класичний варіант приготування блюда. Інгредієнти:

  • борошно (4 склянки);
  • молоко (2 склянки);
  • яйця (2 великих або 4 маленьких);
  • сіль (2 щіпки).

Також знадобиться силіконова або будь-яка інша форма для кексів, оладок.

Приготування:

  1. Яйця перетираємо із цукром. Додаємо половину молока, просіваємо борошно.
  2. Ретельно все перемішуємо. Можна використовувати вінчик або міксер. Важливо, щоб грудочок не було.
  3. Додаємо молоко, яке залишилося, й знову все перемішуємо.
  4. Нагріваємо підготовлену форму, змащуємо її маслом і заповнюємо тістом. Важливо, щоб форми були заповнені не до кінця, щоб тісту було куди підніматися.
  5. Випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.
  6. Коли оладки дістають, їм дають зовсім трохи часу охолонути, а потім начиняють.

Без начинки

На сковороді

По цьому рецепту готування буде відбуватися не в духовці, а на сковороді. Щоб приготувати оладки, потрібні такі ж продукти, що й для попереднього рецепта.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій тарілці змішуємо всі інгредієнти, при цьому виливаємо спершу половину молока. Все ретельно перемішуємо, бажано за допомогою блендера (або міксера).
  2. Додаємо молоко, що залишилося. Знову все перемішуємо. Важливо, щоб не було великих грудочок (малі грудочки пропечуться і їх не буде помітно).
  3. Беремо сковороду, сильно її нагріваємо, наливаємо вершкове масло. Жарити потрібно під кришкою, бажано, щоб сковорода мала високі бортики.
  4. Наливаємо невеликими порціями тісто. Потрібно робити все акуратно, щоб тісто не розлилося по сковороді.
  5. Жаримо, поки все не підрум’яниться. Жарити необхідно на середньому вогні, з урахуванням температури. Такі оладки не потрібно перевертати.

Корисні поради

Корисні приготуванні дутих оладок:

  1. Не можна відкривати духовку під час приготування, оскільки оладки піднімаються саме за рахунок гарячої пари, а якщо гарячої пари не буде, виріб може вийти плоским.
  2. Оладки краще їсти теплими, а щоб зсередини вийшла пара, потрібно зробити невеликий отвір збоку.
  3. Усередині оладки можна заповнити повидлом, згущеним молоком, варенням, шоколадом. Вийде щось на зразок еклерів (випікаються дуті оладки по тій же технології).
  4. Якщо випікання буде на сковороді, потрібно її розжарити. Якщо в духовці — духовку треба нагріти.

Ссылка на основную публикацию