Рецепт домашніх оладок

Оладки, зроблені в домашніх умовах – одне з найпростіших і улюблених страв. Приготувати їх самостійно буде неважко. А насолоджуватися після ситної вечері або сніданку вся родина буде з великим задоволенням. У кожній родині віддають перевагу своїм рецептам, що передаються з покоління в покоління.

Кефірні

Поради

Правильно приготовані домашні оладки будуть повітряними й м’якими. На смак вони не повинні бути занадто солодкими або солоними, мати присмак соди. Олія повинна використовуватися в невеликій кількості – тільки стільки, скільки необхідно для випікання. Оладки не слід робити великими, оскільки вони не зможуть прожаритися. Слід уникати підгоряння блюда, інакше йому загрожує гіркий присмак і тверда консистенція.

Для успішного випікання ласощів треба дотримуватися деяких порад. По-перше, бажано повністю дотримуватися рецепта. Тут не рекомендується імпровізувати без кулінарного досвіту. Рецепти бажано брати з перевірених джерел. Усі продукти повинні бути свіжими. Перед покупкою обов’язково слід дивитися на строк придатності і якість продуктів. Молочні продукти не першої свіжості можуть надавати випічці неприємний присмак. Також відомо, що велика кількість яєць робить тісто надто щільним і твердим. А недостатня кількість олії може зробити оладки сухими й прісними.

З полуницями

 

На кефірі

Для приготування необхідно:

  • 500 мілілітрів кефіру будь-якої жирності;
  • одна склянка борошна без гірки;
  • три столових ложок цукру;
  • два курячі яйця;
  • одна чайна ложка соди або спеціального пекарського порошку;
  • щіпка солі;
  • рослинна олія або вершкове масло для випікання оладок.

Домашні оладки на кефірі, рецепт приготування:

  1. Спершу необхідно за допомогою міксера або підручними столовими приладами збити два курячі яйця, сіль і 3 столових ложок цукру до однорідної консистенції.
  2. В отриману масу слід додати півлітра кефіру кімнатної температури й акуратно перемішати столовою ложкою.
  3. Наступний крок – просівання борошна. Найлегше просівати тісто за допомогою сита. Але не завжди воно може виявитися під рукою. Аналогами звичайного сита може бути ситечко від чаю. Згідно з першим методом потрібно побрати ситечко, помістити туди необхідна кількість борошна, а вниз поставити глибоку тарілку або миску. Побравши ситечко за ручку, слід акуратно постукати по його бортикові. У такий спосіб борошно потрапить у миску. Подібні маніпуляції проводити із двох сторін. Так просіяна борошно потрапить у миску розсипчастої й без грудочок. Робити це випливає повільно й акуратно, тому що прискорення просівання борошна може привести до утвору грудочок. І тоді прийде все повторювати заново. Другий спосіб – просівання за допомогою віночка або качани. Для цього необхідно побрати досить глибоку миску, щоб помістився весь обсяг борошна. І почати перемішувати борошно за допомогою зазначених девайсов швидкими круговими рухами. Можна побачити, як будуть відділятися грудочки й великі часточки від основної частини борошна. Збивати борошно необхідно доти, поки борошно не стане повітряним і досить пухкої.
  4. Просіяне борошно слід змішати із содою або пекарським порошком і акуратно додати в кефірну масу.
  5. Готовий склад повинен постояти десять хвилин у приміщенні кімнатної температури.
  6. Далі можна випікати оладки на сковороді або в духовці. Однією з умов успішного приготування є те, що до поверхні сковороди не повинно приставати отримане тісто. Воно повинно добре відділятися лопаткою при перекиданні. Тісто викладають столовою ложкою на розпечену сковороду. Попередньо в сковороду слід додати олію або вершкове масло. Жарити необхідно близько однієї хвилини з кожної сторони до появи хрусткої скоринки.
  7. Приготовані оладки можна подавати в чистому виді або з улюбленою поливкою – мед, варення, шоколад, згущене молоко, сметана або вершки.

Яблучні оладки

Для приготування потрібно:

  • два курячі яйця;
  • 0,25 чайної ложки солі;
  • дві столові ложки сметани;
  • дві столові ложки цукру;
  • половину чайної ложки соди;
  • одне велике яблуко;
  • 0,5-1 чайної ложки кориці;
  • половину склянки кефіру будь-якої жирності;
  • одна столова ложка соку лимона;
  • дві склянки борошна;
  • невелика кількість олії для випікання.

Рецепт приготування:

  1. Два яйця необхідно ретельно розтерти разом із сіллю й цукром.
  2. Додати сметану, кефір і соду до яєчної маси й усе перемішати.
  3. В отриману сметанну суміш слід акуратно додати борошно, яке попередньо треба просіяти. Дати тісту 10-15 хвилин постояти в приміщенні кімнатної температури.
  4. Яблуко слід вимити, почистити від шкірки, вирізати насіння. Готове яблуко натерти на тертці або порізати дрібними кубиками.
  5. Яблуко викласти в готове тісто разом з корицею й лимонним соком і добре перемішати.
  6. Сковорідку розігріти, додати рослинну олію й почати ложкою викладати тісто. Кожну сторону необхідно прожарювати біля однієї хвилини, поки не з’явиться золотава скоринка.
  7. Готову страву можна подавати самостійно або ж з варенням, медом і сметаною.

Ссылка на основную публикацию