Рецепт оладок із буряка

Бурякові оладки смачні і корисні. Представляємо три рецепти – з часником, з манною крупою, з молоком і сиром.

Страва

З часником

Щоби приготувати оладки, нам потрібно:

  • 600 грамів буряка (два буряка середніх розмірів)
  • 4 зубчика часника
  • 1 яйце
  • 5 столових ложок пшеничного борошна
  • соняшникова олія для смаження
  • щіпка чорного меленого перця
  • щіпка солі.

Рецепт приготування:

    1. Буряк миємо, очищуємо від шкірки.
    2. Натираємо на крупній або середній терці.
    3. Віджимаємо сік.
    4. Зубчики часника очищуємо і подрібнюємо з допомогою часникодавни чи дрібно нарізаємо ножем.
    5. У широкій та глибокій мисці перемішуємо буряк з часником, додаємо яйце, під час перемішування по одній столовій ложці додаємо борошно, солимо, перчимо.
    6. Розігріваємо сковороду, наливаємо три столові ложки рафінованої соняшникової олії, викладуємо на сковороду оладки за допомогою столової ложки.

Подавайте зі сметаною, зверху можна посипати подрібненою петрушкою.

Буряк

З манкою

Щоби приготувати оладки з буряка, нам потрібно:

  • 2 відварених буряка середніх розмірів
  • 1 яйце
  • 4 столові ложки манної крупи
  • 2 зубчика часника
  • щіпка солі.

Рецепт розрахований на 4 порції.

Рецепт приготування:

  1. Відварємо або запікаємо буряк.
  2. Очищуємо буряк від шкірки.
  3. Натираємо на терці, можна перемолоти на м’ясорубці.
  4. Очищуємо зубчики часника, натираємо на терці (можна подрібнити ножем або часникодавкою).
  5. Змішуємо буряк у глибокій та широкій мисці з часником, яйцем, манною крупою, солимо.
  6. Залишаємо масу на півгодини, щоби манка увібрала вологу.
  7. Розігріваємо сковороду, наливаємо соняшникову олією, викладуємо столовою ложкою оладки и жаримо з двох сторін.

Подаємо зі сметаною.

З молоком і сиром

Щоби приготувати страву, нам потрібно:

  • 1 середній буряк
  • 4 столові ложки пшеничного борошна
  • 1 яблуко
  • 350 грамів білого сиру
  • 1 склянка молока
  • 1 яйце
  • половина столової ложки цукру
  • одна столова ложка вершкового масла
  • 1 склянка сметани
  • щіпка солі.

Рецепт приготування:

  1. Буряк очищуємо від шкірки, натираємо на дрібній терці.
  2. До буряка додаємо пшеничне борошно, також додаємо натерте на терці з великими отворами яблуко, білий сир (його потрібно розімнути, щоби не було грудочок), перемішуємо.
  3. Додаємо молоко, яйце, цукор, солимо, перемішуємо.
  4. Розігріваємо сковороду, наливаємо соняшникову олію, викладуємо оладки з допомогою столової ложки, жаримо.

Поливаємо готові оладки розтопленим вершковим маслом, подаємо зі сметаною.

Ссылка на основную публикацию