Бурякові оладки смачні і корисні. Представляємо три рецепти – з часником, з манною крупою, з молоком і сиром.
Зміст
З часником
Щоби приготувати оладки, нам потрібно:
- 600 грамів буряка (два буряка середніх розмірів)
- 4 зубчика часника
- 1 яйце
- 5 столових ложок пшеничного борошна
- соняшникова олія для смаження
- щіпка чорного меленого перця
- щіпка солі.
Рецепт приготування:
-
- Буряк миємо, очищуємо від шкірки.
- Натираємо на крупній або середній терці.
- Віджимаємо сік.
- Зубчики часника очищуємо і подрібнюємо з допомогою часникодавни чи дрібно нарізаємо ножем.
- У широкій та глибокій мисці перемішуємо буряк з часником, додаємо яйце, під час перемішування по одній столовій ложці додаємо борошно, солимо, перчимо.
- Розігріваємо сковороду, наливаємо три столові ложки рафінованої соняшникової олії, викладуємо на сковороду оладки за допомогою столової ложки.
Подавайте зі сметаною, зверху можна посипати подрібненою петрушкою.
З манкою
Щоби приготувати оладки з буряка, нам потрібно:
- 2 відварених буряка середніх розмірів
- 1 яйце
- 4 столові ложки манної крупи
- 2 зубчика часника
- щіпка солі.
Рецепт розрахований на 4 порції.
Рецепт приготування:
- Відварємо або запікаємо буряк.
- Очищуємо буряк від шкірки.
- Натираємо на терці, можна перемолоти на м’ясорубці.
- Очищуємо зубчики часника, натираємо на терці (можна подрібнити ножем або часникодавкою).
- Змішуємо буряк у глибокій та широкій мисці з часником, яйцем, манною крупою, солимо.
- Залишаємо масу на півгодини, щоби манка увібрала вологу.
- Розігріваємо сковороду, наливаємо соняшникову олією, викладуємо столовою ложкою оладки и жаримо з двох сторін.
Подаємо зі сметаною.
З молоком і сиром
Щоби приготувати страву, нам потрібно:
- 1 середній буряк
- 4 столові ложки пшеничного борошна
- 1 яблуко
- 350 грамів білого сиру
- 1 склянка молока
- 1 яйце
- половина столової ложки цукру
- одна столова ложка вершкового масла
- 1 склянка сметани
- щіпка солі.
Рецепт приготування:
- Буряк очищуємо від шкірки, натираємо на дрібній терці.
- До буряка додаємо пшеничне борошно, також додаємо натерте на терці з великими отворами яблуко, білий сир (його потрібно розімнути, щоби не було грудочок), перемішуємо.
- Додаємо молоко, яйце, цукор, солимо, перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду, наливаємо соняшникову олію, викладуємо оладки з допомогою столової ложки, жаримо.
Поливаємо готові оладки розтопленим вершковим маслом, подаємо зі сметаною.